לגרינג בדלי תסיסה

4 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

שלום לכולם,

שאלה לי אליכם - האם זה בסדר לבצע את תהליך הלגרינג (lagering) בדלי התסיסה (אני משתמש בדלי תסיסה "רגיל" מרשף)? מהקריאה שלי תקופה קצרה זה בסדר, וארוכה יש חשש לחימצון, למרות שאף אחד בשום מקום לא כתב שהוא ניסה ושהתחמצן לו. אם למישהו יש ידע / ניסיון אשמח לשמוע. במידה ולא טוב, על מה הייתם ממליצים בתור כלי? וספציפית, אני צריך לשים אותם אחד על השני כדי להכניס פעמיים 20 ליטר למקררים שברשותי.

תודה מראש!

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

כן, זה בסדר לבצע לאגרינג במיכל תסיסה רגיל. רק שים לב שהנוהל הוא להעביר את התירוש למיכל שני (סקונדרי) כדי שהוא לא ישב על עוגת השמרים במשך תקופת הלאגרינג הארוכה, מה שעשוי לגרום להווצרות טעמים לא רצויים.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

תודה על התגובה.

כן אני בהחלט מעביר לסקונדרי כמובן. זה בסדר גם לתקופה ארוכה, כמו חצי שנה?

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

לא ניסיתי אבל אני מניח שאם היה רלבנטי הייתי עושה את זה. אולי למישהו יש ניסיון עם אחסון ארוך במיכלי פלסטיק?

בחיפוש סופר זריז מצאתי דיון אחד שממנו נראה שזה לא אמור להיות בעייתי: http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=194859

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

תודה רבה.

אם מישהו ניסה - אשמח לשמוע.