תרמו-וול במיכל התסיסה

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

ידוע ששמרים מייצרים חום במהלך התסיסה.
רובנו כולל אותי אני מאמין מצמידים את רגש הטמפרטורה במקרר התסיסה לדופן מיכל התסיסה, אבל באופן כזה אנחנו לא מבקרים את טמפ' התירוש התוסס עצמו, אלא האוויר מסביבו (אם התירוש לא היה מייצר חום אז לא היה כזה משנה לי כמובן).
בקיצור, ראיתי שכדאי להתקין תרמו-וול (יש לזה מילה בעברית? באר-טמפרטורה?!Undecided) במיכל התסיסה ולדחוף לתוכו את הרגש וככה אנחנו מבקרים את טמפ' התסיסה באמת.
למישהו יש רעיון ממה לאלתר חומרי גלם לזה בארץ? משהו בסגנון הזה:

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אני מצפה את הרגש בשכבה יפה של פצפצים או צמר גפן כך שייצרו חיץ בין דופן החבית לאוויר המקרר. עובד יפה מאוד נכון להיום.

עם זאת הרעיון מעניין. אשמח לעקוב ולראות איך הפרוייקט שלך מתפתח.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

מה שגל ולנסי אמר...

מספיק טוב לצורך הזה...


brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני פשוט שם את הרגש על מכסה המיכל (לפעמים מצמיד אותו) מתוך אמונה שבסופו של דבר יש מתקיים איזון טמפרטורה בין האוויר במקרר לבין המיכל והתירוש שבתוכו. ובכל מקרה איזה הפרש טמפרטורות כבר יכול להיות? זו דקדקנות יתר, לדעתי.

אדי סער
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם כבר אז עדיף להצמיד לדופן. הרי מול המכסה אין נוזל מבפנים ומול הדופן יש.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

+1

(חזרתי לפעילות)

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

ברוך השב תומר. התגעגענו

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform