ידוע ששמרים מייצרים חום במהלך התסיסה.
רובנו כולל אותי אני מאמין מצמידים את רגש הטמפרטורה במקרר התסיסה לדופן מיכל התסיסה, אבל באופן כזה אנחנו לא מבקרים את טמפ' התירוש התוסס עצמו, אלא האוויר מסביבו (אם התירוש לא היה מייצר חום אז לא היה כזה משנה לי כמובן).
בקיצור, ראיתי שכדאי להתקין תרמו-וול (יש לזה מילה בעברית? באר-טמפרטורה?!) במיכל התסיסה ולדחוף לתוכו את הרגש וככה אנחנו מבקרים את טמפ' התסיסה באמת.
למישהו יש רעיון ממה לאלתר חומרי גלם לזה בארץ? משהו בסגנון הזה:
תרמו-וול במיכל התסיסה
שני, 06/01/2015 - 11:15
שני, 06/01/2015 - 14:41
#1
אני מצפה את הרגש בשכבה יפה של פצפצים או צמר גפן כך שייצרו חיץ בין דופן החבית לאוויר המקרר. עובד יפה מאוד נכון להיום.
עם זאת הרעיון מעניין. אשמח לעקוב ולראות איך הפרוייקט שלך מתפתח.
שני, 06/01/2015 - 16:17
#2
מה שגל ולנסי אמר...
מספיק טוב לצורך הזה...
שני, 06/08/2015 - 14:57
#3
אני פשוט שם את הרגש על מכסה המיכל (לפעמים מצמיד אותו) מתוך אמונה שבסופו של דבר יש מתקיים איזון טמפרטורה בין האוויר במקרר לבין המיכל והתירוש שבתוכו. ובכל מקרה איזה הפרש טמפרטורות כבר יכול להיות? זו דקדקנות יתר, לדעתי.
שני, 06/08/2015 - 15:27
#4
אם כבר אז עדיף להצמיד לדופן. הרי מול המכסה אין נוזל מבפנים ומול הדופן יש.