אז ככה,
אני הולך לנסות Oatmeal stout לכבוד תחרות בתסיסה הבאה עלינו לטובה.
2 שאלות-
1) מישהו שתה דוגמה מקומית או מיובאת טובה - כזו שאפשר למצוא בארץ כדי לקבל כיוון לגבי המתכון?
2)קצת מתלבט לגבי השמרים המומלצים.. אמנם המתכון של ג'מיל מציין wlp002 או S-04 כבחירה הראשונית. אבל אני לא כל כך התלהבתי מה S-04 באופן כללי. האם Nottigham יעשו עבודה טובה על סגנון הבירה הזה?
בנוסף- הזמנתי שמרים נוזליים WLP023 שלדעתי יתפקדו טוב בבירה הזאת, אבל ... מסקרן אותי אם היבשים יתפקדו באותה צורה על סוג בירה כזו שגם כך עשירה בטעמים.
המתכון שמצאתי-
McQuaker’s Oatmeal stout
(5 gallons/19 L, all-grain)
OG = 1.055 (13.5 °P)
FG = 1.016 (4.1 °P)
IBU = 28 SRM = 35 ABV = 5.1%
Ingredients
8.5 lb. (3.85 kg) Thomas Fawcett & Sons Maris Otter pale ale malt
(or similar English pale ale malt)
14.1 oz. (400 g) Great Western flaked oats 1 °L<
10.6 oz. (300 g) Briess Victory® malt 28 °L 10.6 oz. (300 g) Thomas Fawcett & Sons chocolate malt 350 °L
7.1 oz. (200 g) Thomas Fawcett & Sons roasted barley 500 °L 7.1 oz. (200 g) Thomas Fawcett & Sons crystal malt 85 °L
7.5 AAU Kent Goldings pellet hops (60 min.) (1.5 oz./42 g at 5% alpha acids) White Labs WLP002 (English Ale) or Wyeast 1968 (London ESB) yeast
http://byo.com/hops/item/2815-oatmeal-stout-style-profile