רציתי להקפיא שמרים נוזליים, כבר עשיתי זאת בעבר בהצלחה, אבל בתופעה כזו טרם נתקלתי.
יש קצף לבן או אפילו עובש לבן בחלק העליון של הנוזל, השמרים נחים להם למטה.
אני יכול עם פיפטה לאסוף אותם מהתחתית, השאלה אם יש טעם בכלל?
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtf1/t31.0-8/11406485_...
חשש לזיהום
נראה לי שנועם יענה על זה בוודאות.
עדכון- נראה לי שאחד מהזנים בתערובת הזו משאיר שכבה לבנה. לא כל כך סגור מי מהם . נסה לחפש את הביטוי הבא בגוגל:
WLP665 Flemish Ale Blend white pellicle
גם באתר של "מעבדות לבנות" הם מציינים שזו תערובת של מספר סוגי שמרים כולל כמה "חמוצים" .
Blended culture used to produce the classic beer styles of the West Flanders region of Belgium . A proprietary blend of Saccharomyces yeasts, Brettanomyces, Lactobacillus, and Pediococcus, this culture creates a more complex, dark stone fruit characteristic than WLP 655 Belgian Sour Mix
נועם- הרחבות?
אלירן,
זה נראה לי מזוהם. חבל להתעסק עם זה. כדאי שאני אקח את זה ממך כדי שלא תזהם את כל שאר הציוד שלך....
*
*
*
*
*
*
סתם. איזו תמונה מהממת!
זה נקרא pellicle. שמרי הפרא מסוג brettanomyces מייצרים את השכבה הזו כדי להגן על עצמם מפני חמצן.
זה קלאסי בתסיסה מעורבת של שמרים, שמרי פרא ובקטריות. בדיוק כמו שיש לך כאן. ומכאן השם, WLP655 Belgian Sour Mix 1.
אז ככה,
א. תקפיא
ב. תעביר לי מבחנה אחת לפחות
ג. הבעיה היחידה שעלולה להתרחש היא הפרת האיזון אותו כיוון היצרן בין כל האורגניזמים. אבל אין לך הרבה מה לעשות עם זה מלבד לזרוע את התערובת בתירוש ולהתחזיק לה אצבעות. כרגע היא נראת בריאה וחזקה!
אתה לא מבין כמה הוקל לי עכשיו. כבר חשבתי לסנג'ר חבר שטס עוד חודש לארה"ב שיביא לי מבחנה חדשה.
רק לא הבנתי בדיוק למה התכוונת "לזרוע את התערובת בתירוש", אני צריך לערבב את השכבה הזו עם השמרים?
ומכיוון שכל כך אהבת, הינה עוד כמה תמונות:
מבט מהצד
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/t31.0-8/11334018_10206...
ומבט מלמעלה (קצת מזכיר שמרים יבשים)
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/t31.0-8/11406545_10206...