משך הזמן לסטרטר

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

לפני 3 ימים עשיתי לראשונה שטיפת שמרים מהעוגה.

השמרים הם של WYEAST מסוג אייל אמריקאי.

נראה לי שלא עשיתי את השטיפה מספיק טוב כי נשארה לי כמות קטנה של שמרים. לפחות כך נראה לפי הפס הלבן שבתמונה המצורפת.

לבירה הבאה שאני רוצה להשתמש עם השמרים האלה. כמה זמן כדאי לי לעשות את הסטרטר בשביל להגיע ל1.3 ליטר סופי?

מה שנראה לי שכדאי לעשות ותקנו אותי אם אני טועה, להתחיל בצנצנת על 0.5 ליטר ואז להגדיל את הנפח לנפח הסופי.

20150616_201053_resized.jpg
יאיר בן דוד's picture

Location

גן חיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2013

הי רועי,

מהתמונה קשה להבין מה הגודל של הצנצנת.. יש לך מושג אולי? 

נראה שיש לך מספיק כדי להתחיל כבר בארלנמייר של 2 ליטר.. אבל אם ללכת על בטוח תוכל גם להתחיל עם ליטר ואחרי 48 שעות לעבור לשניים.. 

 

זה עבד בשבילי עם כמות התחלתית קטנה פי כמה ממה שאתה מראה בתמונה. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם לדעתי בכמות כפי יש לך אין צורך לעשות "מדרגות". תתחיל מיד בסטארטר של 1.5-2 ליטר

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אני מרוקן את הנוזל כמעט עד הסוף ומשתדל להוסיף רק את השיכבה הלבנה נכון?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט