סביר להניח שכבר הבנתי את התשובה אני רק רוצה להיות בטוח...
בישלתי בירה בסגנון דופלבוק לפי המתכון שבפורום המתכונים...
לא קריטי יותר מידי... בפעם הראשונה שבישלתי אותה השתמשתי ב2 חבילות שמרים ובישלתי 20 ליטר...
הפעם בישלתי 10 ליטר במיכל ל 10 ליטר... יצא לי 9 ליטר...
השתמשתי בחצי שקית עקב המלצות לרדת בכמות השמרים שקיבלתי פה...
במהלך התסיסה המכסה של מיכל התסיס לא עמד בלחץ והמיכל לא נשאר אטום קצת בירה נזלה החוצה לא משהו מטורף...
ביקבקתי ב10 גרם סוכר פחות כי פעם קודמת לטעמי היא יצאה מוגזת מידי...
בקבקתי את ה-9 ליטר ב61 גרם של סוכר תירס...
לרמה שהייתה אמורה להיות 2.3...
לאחר 3שבועות בבקבוק הבירה חסרת גזים לא נוצר קצף... וכמובן גם לא טעימה...
עכשיו השאלה היא אם זה בגלל שהתססתי במיכל של 10 ליטר 9 ליטר??
או אולי דווקא בגלל שברח הלחץ בזמן התסיסה או אולי בגלל שניהם??
תודה דן.