שכבת שמרים צפים

8 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

שלום לכולם,

אני בשלן מתחיל (בישול שלישי), ויש לי שאלה:

אתמול החלטתי לבקבק את באצ' לאחר 10 ימים של תסיסה בטמפ' לא מבוקרת 

אני גר באילת אני מאמין שהטמפ' נעה בין 21 מעלות ל30 + לא אידיאלי זה ברור 

התחלתי בOG 1.065 וסיימתי ב FG1.010 

שמרים WB-06 בירה חיטה באוורית 

נעשה חיטוי מלא בכל השלבים הנדרשים 

הבעיה שהתרחשה היא שכבה של שמרים צפים (חתיכות בצבע חום ) בחלק העליון של המיכל + חתיכות קטנות שחורות 

שהיו אמורות להיות דבוקות לדפנות של המיכל 

בכל מקרה מקרה העברתי את בירה למיכל השני ברגע שהגעתי לשכבה העליונה השתמשתי בשקית סינון של הגרעינים 

בכדי להציל כמה שיותר מהבירה 

אשמח לדעת את מקור הבעיה שלי 

תודה מראש ניר 



גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

יש לך אולי תמונה? בגדול זה לא נשמע לי כמו משהו שלא ראיתי בעבר אצלי, בזהירות אגיד שלא נראה לי שמדובר בבעיה. העברת התירוש דרש שקית חושף אותו לדעתי לסכנת זיהום יותר משמעותית...

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

היי גיל

לא,לצערי לא צילמתי את השכבה העליונה 

לגביי השקית טבלתי אותה בנוזל של החיטוי לפני 

עכשיו הצצתי בבקבוקים  וישנם חלקיקים שחורים שצפים בחלק מהבקבוקים  

אתה מכיר את התופעה הזאת .

 

 

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

לא נתקלתי אבל זה לא אמור שזה בעיה...

טעמת את הבירה בזמן הביקבוק? אם לא, כדאי. אם כן והרגיש בסדר אז כנראה יופי. אם הטעם היה מוזר חכה עוד כמה ימים ודגום שוב.

הכי חשוב - RDWHAHB

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

כן טעמתי את הבירה בזמן הביקבוק היא הייתה בסדר גמור

פתחתי גם בקבוק אתמול אחרי ששמתי אותו במקפיא גם היה בסדר גמור 

תודה רבה לך 

לקחתי את ההמלצה שלך RDWHAHB :)

 

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

 

 

 אחרי שבועיים של ציפייה

הבירה טעימה מאוד , תודה רבה Cool

 

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Cold crash is your friend 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

תודה 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כשמתסיסים בירת חיטה גרמנית כדאי להיפטר ממה שנקרא "גבעות חומות"

אני מניח שלא עשית את זה והן שקעו חזרה לבירה.

 

אפשר לקרוא על כך עוד כאן:

http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=Weissbier_Hell