בישול במיחם

19 תגובות [לתגובה האחרונה]
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השאלה בהמשך להערות של ריפתין, עמנואל וואחרים

 

האם לדעתכם ומנסיונכם מיחם כמו זה שמצורף פה יכול להתאים לבישול של בץ' 20 ליטר?

http://www.t-n.co.il/Product.asp?ProID=66

עודד
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד - שים לב שבמיחמים הם בד"כ סופרים כוס=200 מ"ל, ז"א שיש במיחם הזה 26 ליטר בלבד.

אני חושב שבשביל בישול של 20 ליטר אתה צריך לפחות 30 ליטר סיר כדי שלא יגלוש.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד,

כפי שדגן כתב, הם בד"כ מחשבים כוס כ200 מ"ל אבל זה מאד מאד לא מדוייק. הייתי בחנות אחת שמוכרת רק גופי חימום ומיחמים והמוכר שם התבלבל בעצמו בנפחים ובתכולה של המיחמים.

מה שכן, יש קפיצה גדולה במחיר בין מיחמים עד נפח 130 כוסות לבין כל מה שגדול מזה.

תיאורתית אפשר לבשל אול גריין בנפח של 26 ליטר, אבל זה משאיר מעט מאד מקום לרתיחה ולמניעת גלישה.

וזה לא מספיק נפח לBIAB.

לכן, המחשבה שלי היית "לבנות" מיחם בתוך חבית פחמס 60 ליטר. החבית תעלה 150 שח וכל השאר אולי עוד 200 שח. הבעיה היא שלי אין חוש טכני מספיק מפותח. אבל זאת נראת לי אופציה לא רעה בכלל.

http://www.jimsbeerkit.co.uk/forum/viewtopic.php?f=6&t=24638

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יופי של דבר

הוא בכלל פירק שני קומקומים לצוורך גופי החימום

 

 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גוף חימום של דוד עולה כמה עשרות שקלים

תרמוסטט מינימלי עוד 200~ ש"ח

סה"כ - 400 ש"ח

לא יותר זול לקנות אחד מוכן?

 

עודד

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בשביל מה צריך טרמוסטט?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא חייבים טרמוסטט.

גם למיחמים שקונים אין תמיד טרמוסטט (מנסיון של דוס - אם המים מתאדים ונגמרים לעיתים הגוף ממשיך לעבוד עד שהחשמל קופץ, תלוי בדגם המיחם).

היתרון במה שהאנגלי עשה הוא שיש לו 2 גופי חימום של קומקום. להרתחה הוא מחבר את שניהם לחשמל ואז מנתק אחד במשך הבישול.

אגב, רועי, ממה עשוי הקומקום החשמלי אצלך במטבח?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה צודק, אבל בכל זאת יש הבדל בין רתיחה של כמה שניות לשעה מבחינת עמידות החומר. אני בטוח שאחרי שעה החבית תתרכך לגמרי

 
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

לא אוהב את רעיון הרתחה בחבית פסלטיק , כמעט בכל ההמלצות שמצאתי הטמפרטורה המקס' לפלסטיק הייתה 96 מעלות. למבשלים האירופאים זה לא מפריע ומאד מקובל שם. 

 

הוא משתמש בגופי חימום זהים לשלי. סופר פשוט לחבר אותם לחבית/דלי. כל מה שצריך זה מקדח 38 מ"מ. קצת קשה למצוא את הקומקומים עם גופי החימום הגלויים אבל לא בלתי אפשרי.

 

 

 

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה זה הגופי חימום שלך?

לינק?

מחיר?

תמונה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, זה גוף חימום שמפורק מקומקום חשמלי עם גוף גלוי. קשה למצוא אותם כי רוב הקומקומים הם עם גוף נסתר.

אבל אולי משהו מכאן:

http://www.satec-heating.co.il/prod_list2.php?categ=34

או כזה:

http://www.firstline.co.il/product.asp?productid=1012&catid=153

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה נעם

 

איך מחשבים זמני חימום על רשת ביתית?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

 

 

 

 אצלי גוף החימם ניצב לתחתית הדלי

הקומקום נקנה בהום סנטר. במבצע , 70 שח

 

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סליחה אם אני לא כ"כ פוליטקלי קורקט אבל כנציג החוק ונציג חברת החשמל (כן, נציג של שניהם)אני חייב להזכיר כי עבודות חשמל חייבות להעשות רק ע"י חשמלאי מוסמך. תאמינו לי חשמל הורג.

לגבי המיחם, להבנתי יכול לשמש כפיתרון מצויין לחימום מים לטמפ' מאש וספרג'. לא לבישול. בישול אני מעדיף לעשות על להבה. וזה למרות שחשמל אני מקבל חינם.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מהי הסיבה שאתה מתנגד לשימוש במיחם לבישול?

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד, אני לא מתנגד, אני חושש שהתירוש ישרף על גוף החימום. אפשר אולי להתגבר על כך בערבוב מתמיד של התירוש. 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לכן אני חושב על מיחם עם גוף חימום נסתר, כפי שמוצג כאן.
לגבי גודל המיחם אני מבין שמדובר על גודל גבולי, על כך באמת אני צריך לתת את הדעת, הבעיה היא שאני לא מצליח לקבל מהספקים השונים מידות נפח אבסולוטיות ועוד לא מצאתי את הזמן לעשות סיבוב ולבדוק בעצמי.

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני די משוכנע שאין בעיה עם גוף חמיום גלוי.

בכל אופן צור קשר עם חברת לימה בפתח תקוה

http://www.d.co.il/35689040/17850/

הם יצרנים של מיחמים גדולים וקטנים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד תזכר בגאומטריה של כיתה ו' נפח גליל הוא פיי (3.14) כפול הרדיוס בריבוע כפול הגובה. בהנחה שאתה מודד בסנטימטרים תחלק ב- 1000 כדי לקבל ליטרים.  

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ככה אני מתכוון למדוד בעצמי :)

עודד