השאלה בהמשך להערות של ריפתין, עמנואל וואחרים
האם לדעתכם ומנסיונכם מיחם כמו זה שמצורף פה יכול להתאים לבישול של בץ' 20 ליטר?
השאלה בהמשך להערות של ריפתין, עמנואל וואחרים
האם לדעתכם ומנסיונכם מיחם כמו זה שמצורף פה יכול להתאים לבישול של בץ' 20 ליטר?
עודד - שים לב שבמיחמים הם בד"כ סופרים כוס=200 מ"ל, ז"א שיש במיחם הזה 26 ליטר בלבד.
אני חושב שבשביל בישול של 20 ליטר אתה צריך לפחות 30 ליטר סיר כדי שלא יגלוש.
עודד,
כפי שדגן כתב, הם בד"כ מחשבים כוס כ200 מ"ל אבל זה מאד מאד לא מדוייק. הייתי בחנות אחת שמוכרת רק גופי חימום ומיחמים והמוכר שם התבלבל בעצמו בנפחים ובתכולה של המיחמים.
מה שכן, יש קפיצה גדולה במחיר בין מיחמים עד נפח 130 כוסות לבין כל מה שגדול מזה.
תיאורתית אפשר לבשל אול גריין בנפח של 26 ליטר, אבל זה משאיר מעט מאד מקום לרתיחה ולמניעת גלישה.
וזה לא מספיק נפח לBIAB.
לכן, המחשבה שלי היית "לבנות" מיחם בתוך חבית פחמס 60 ליטר. החבית תעלה 150 שח וכל השאר אולי עוד 200 שח. הבעיה היא שלי אין חוש טכני מספיק מפותח. אבל זאת נראת לי אופציה לא רעה בכלל.
http://www.jimsbeerkit.co.uk/forum/viewtopic.php?f=6&t=24638
יופי של דבר
הוא בכלל פירק שני קומקומים לצוורך גופי החימום
גוף חימום של דוד עולה כמה עשרות שקלים
תרמוסטט מינימלי עוד 200~ ש"ח
סה"כ - 400 ש"ח
לא יותר זול לקנות אחד מוכן?
בשביל מה צריך טרמוסטט?
לא חייבים טרמוסטט.
גם למיחמים שקונים אין תמיד טרמוסטט (מנסיון של דוס - אם המים מתאדים ונגמרים לעיתים הגוף ממשיך לעבוד עד שהחשמל קופץ, תלוי בדגם המיחם).
היתרון במה שהאנגלי עשה הוא שיש לו 2 גופי חימום של קומקום. להרתחה הוא מחבר את שניהם לחשמל ואז מנתק אחד במשך הבישול.
אגב, רועי, ממה עשוי הקומקום החשמלי אצלך במטבח?
אתה צודק, אבל בכל זאת יש הבדל בין רתיחה של כמה שניות לשעה מבחינת עמידות החומר. אני בטוח שאחרי שעה החבית תתרכך לגמרי
לא אוהב את רעיון הרתחה בחבית פסלטיק , כמעט בכל ההמלצות שמצאתי הטמפרטורה המקס' לפלסטיק הייתה 96 מעלות. למבשלים האירופאים זה לא מפריע ומאד מקובל שם.
הוא משתמש בגופי חימום זהים לשלי. סופר פשוט לחבר אותם לחבית/דלי. כל מה שצריך זה מקדח 38 מ"מ. קצת קשה למצוא את הקומקומים עם גופי החימום הגלויים אבל לא בלתי אפשרי.
מה זה הגופי חימום שלך?
לינק?
מחיר?
תמונה?
שחר, זה גוף חימום שמפורק מקומקום חשמלי עם גוף גלוי. קשה למצוא אותם כי רוב הקומקומים הם עם גוף נסתר.
אבל אולי משהו מכאן:
http://www.satec-heating.co.il/prod_list2.php?categ=34
או כזה:
http://www.firstline.co.il/product.asp?productid=1012&catid=153
תודה נעם
איך מחשבים זמני חימום על רשת ביתית?
אצלי גוף החימם ניצב לתחתית הדלי
הקומקום נקנה בהום סנטר. במבצע , 70 שח
סליחה אם אני לא כ"כ פוליטקלי קורקט אבל כנציג החוק ונציג חברת החשמל (כן, נציג של שניהם)אני חייב להזכיר כי עבודות חשמל חייבות להעשות רק ע"י חשמלאי מוסמך. תאמינו לי חשמל הורג.
לגבי המיחם, להבנתי יכול לשמש כפיתרון מצויין לחימום מים לטמפ' מאש וספרג'. לא לבישול. בישול אני מעדיף לעשות על להבה. וזה למרות שחשמל אני מקבל חינם.
מהי הסיבה שאתה מתנגד לשימוש במיחם לבישול?
עודד, אני לא מתנגד, אני חושש שהתירוש ישרף על גוף החימום. אפשר אולי להתגבר על כך בערבוב מתמיד של התירוש.
לכן אני חושב על מיחם עם גוף חימום נסתר, כפי שמוצג כאן.
לגבי גודל המיחם אני מבין שמדובר על גודל גבולי, על כך באמת אני צריך לתת את הדעת, הבעיה היא שאני לא מצליח לקבל מהספקים השונים מידות נפח אבסולוטיות ועוד לא מצאתי את הזמן לעשות סיבוב ולבדוק בעצמי.
אני די משוכנע שאין בעיה עם גוף חמיום גלוי.
בכל אופן צור קשר עם חברת לימה בפתח תקוה
http://www.d.co.il/35689040/17850/
הם יצרנים של מיחמים גדולים וקטנים.
עודד תזכר בגאומטריה של כיתה ו' נפח גליל הוא פיי (3.14) כפול הרדיוס בריבוע כפול הגובה. בהנחה שאתה מודד בסנטימטרים תחלק ב- 1000 כדי לקבל ליטרים.
ככה אני מתכוון למדוד בעצמי :)