שלום כרגע עשית בישול הכול הלך כמו שצריך חוץ מהקירור שיש בעיה איתו כרגע , הצילר זרימה נגדית לא עבד ביעלות וכרגע הטמפטורה של התירוש עומדת על 40 מעלות השאלה היא האם להוסיף את השמרים או לשים את התירוש במיכל תסיסה סגור עד הבוקר ואז להוסיף את השמרים ?
להוסיף את השמרים או לא להוסיף ?
מה שבא אחרי "אול" במה שכתבת...
לא מוסיפים שמרים בטמפרטורה כזאת גבוהה
אוקי תודה אני יחכה עד הבוקר ואז אני יוסיף את השמרים !!
לא מופיע איפא אתה גר,
לא כתבת מה בישלת, ובאיזה שמרים אתה מתכוון להשתמש,
אני מניח שחם אצלך בבית לפחות 25 מעלות,
אם לא בישלת איזה בלגית עם T-58 או חיטה כלשהי לעניות דעתי אתה צריך טמפרטורה של בין 17-20 מעלות, או שתשקיע במזגן יוקרתי, או לשם שינוי מקרר עם בקר עוזר מאוד.
בהצלחה,
אוקיי אני גר באזור השרון
בישלתי את המתכון הראשון בלינק הזה,
אני ישתמש עם שמרים "Safale S-04 yeast" כרגע אני מתסיס בדלי תסיסה רגיל במרתף אז כרגע הטמפטורה עומדת על 22 מעלות שזה נראה לי סביר.
מקווה שיצא טוב
תומר,
לשמרים שבחרת הטמפרטורה המייטבית עבורם היא עד 20 מעלות על פי היצרן (fermentation temperature: 12-25°C (53.6-77°F) ideally 15-20°C (59-68°F).
גם עד 25 מעלות, אפשרי.
ראה בדף היצרן: http://www.fermentis.com/wp-content/uploads/2012/02/SFA_S04.pdf