להוסיף את השמרים או לא להוסיף ?

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

שלום כרגע עשית בישול הכול הלך כמו שצריך חוץ מהקירור שיש בעיה איתו כרגע , הצילר זרימה נגדית לא עבד ביעלות וכרגע הטמפטורה של התירוש עומדת על 40 מעלות השאלה היא האם להוסיף את השמרים או לשים את התירוש במיכל תסיסה סגור עד הבוקר ואז להוסיף את השמרים ?

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

מה שבא אחרי "אול" במה שכתבת...

לא מוסיפים שמרים בטמפרטורה כזאת גבוהה


Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

אוקי תודה אני יחכה עד הבוקר ואז אני יוסיף את השמרים !!

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

לא מופיע איפא אתה גר,

לא כתבת מה בישלת, ובאיזה שמרים אתה מתכוון להשתמש,

אני מניח שחם אצלך בבית לפחות 25 מעלות,

אם לא בישלת איזה בלגית עם T-58 או חיטה כלשהי לעניות דעתי אתה צריך טמפרטורה של בין 17-20 מעלות, או שתשקיע במזגן יוקרתי, או לשם שינוי מקרר עם בקר עוזר מאוד.

בהצלחה,

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

אוקיי אני גר באזור השרון 

בישלתי את המתכון הראשון בלינק הזה,  

אני ישתמש עם שמרים "Safale S-04 yeast" כרגע אני מתסיס בדלי תסיסה רגיל במרתף אז כרגע הטמפטורה עומדת על 22 מעלות שזה נראה לי סביר.

מקווה שיצא טוב

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

תומר,

לשמרים שבחרת הטמפרטורה המייטבית עבורם היא עד 20 מעלות על פי היצרן (fermentation temperature: 12-25°C (53.6-77°F) ideally 15-20°C (59-68°F).

גם עד 25 מעלות, אפשרי.

ראה בדף היצרן: http://www.fermentis.com/wp-content/uploads/2012/02/SFA_S04.pdf