הוספת טעם פירותי לבירה

4 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/22/2015

אהלן, אני רוצה להכין בירה עם הקיט של האמריקן פייל אייל, הכנתי בעבר כבר את הבירה הזאת והייתי רוצה להוסיף לה איזה גוון פירותי, הבנתי שצריך להתסיס רכז פירות, אבל לא בדיוק הבנתי איך ומאיזה חומרי גלם עושים את זה,

האם לקחת תרכיז ולמהול במים? לסחוט את הפרי (תפוז לדוגמא) ואת המיץ להתסיס, איזה כמות צריך להתסיס בשביל חבית של 20 ליטר? תודה לעונים.

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

היי,

טעם פירותי יכול לבוא מהשמרים, מהכשות, או באמת מפירות.

תוכל יותר למקד איזה פירות מעניינים אותך בבירה? מה האפקט המתבקש? מתוק? חמוץ? ארומות? צבע?

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/22/2015

הייתי רוצה לשפר את האפטר טייסט של הבירה, להוסיף לה פינאלה מתקתק אבל עדין, חשבתי על תפוזים, או אולי דבש.

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/22/2015

הייתי רוצה לשפר את האפטר טייסט של הבירה, להוסיף לה פינאלה מתקתק אבל עדין, חשבתי על תפוזים, או אולי דבש.

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אם ארומה, תפוזים או דבש בהחלט יכול להוסיף. חשוב לזכור כמה דברים.

1) הסוכרים בפרי יאכלו לחלוטין על ידי השמרים. אל תצפה למתיקות כלשהי בטעם. רק בריח.

2) תפוז, גרידת תפוז או לימון מוספים הרבה טעם- בעדינות עם הכמויות. המרחק בין רמז לתפוז ובין טעם של ריבת קליפות תפוזים הוא קצר מאוד. אפשר בבישול את הקליפות, או אחרי תסיסה להוסיף מיץ תפוזים נניח..

3) דבש זה אחלה. חשוב לזכור- דבש **לא מרתיחים** כלומר לדלל אותו במים חמים יחסית (יחס ליטר מים ב60 מעלות לקילו דבש אמור להיות סבבה. ) לקרר ולהוסיף למיכל התסיסה . כמה דבש זו שאלה של טעם. פחות מדי דבש לא יורגש בבירה. יותר מדי דבש והגזמת.

קבל קישור למתכונים לדוגמה.

 

אגב, אם אתה רוצה לצבוע את הבירה בצבע מעניין, השזיפים השנה ממש מוציאים צבע אדום מרשים. אני שוקל לנסות את זה.

תמד דבש יצא לי לעשות עם תפוזים. הטעם יצא מאוווד אגרסיבי. (3 תפוזים שטופים חתוכים לרבעים מחוטאים במיכל התסיסה). לשיקולך.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform