אין בעות בנשם

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

שלום לפני 5 ימים בישלתי , היה לי בעיה בבישול מבחינת הקירור הצילר לא הגיע לטמפטורת היעד והגיע ל 40 מעלות ,

אז השארתי את התירוש במיכל עד הבוקר עד שהוא הגיע לטמפטורה של 22 מעלות,

ואז הוספתי את השמרים בהתחלה היו קצת בעות ואז התחילה תסיסה חזקה ומה שקרה יצאו כול המים מהנשם ,

אז הוצאתי את הנשם ומילאת בו עוד פעם מים וכרגע אין בעות בנשם זה בסדר או שיש כרגע בעיה בתסיסה ?

 

הנה המתכון : 

 

Northern EnglishBrown Ale
(5 gallons/19 L,all-grain)
OG = 1.051 FG = 1.013
IBU = 26 SRM = 14 ABV = 5.1%

 
Ingredients

8.82 lb. (4 kg) Crisp British pale ale malt 3 °L (or similar)

10.6 oz. (300 g) Briess special roast 50 °L (or similar)

5 oz. (141 g) Great Western crystal malt 40 °L (or similar)

5 oz. (141 g) Briess Victory malt 28 °L (or similar)

4 oz. (113 g) Crisp pale chocolate 200 °L (or similar)

3.5 AAU East Kent Goldings hops (0.7 oz./20 g at 5% alpha acids) (60 min.)

3.5 AAU East Kent Goldings hops (0.7 oz./20 g at 5% alpha acids) (5 min.)

White Labs WLP013 (London Ale), Wyeast 1028 (London Ale) or Fermentis Safale S-04 yeast

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

שמרים  שמרים יש להם חיים משלהם :)

היי קודם כל אני מוכרח לשאול מזה התחלה כמה זמן עבר עד שהנשם שלך התמלה בעצמו

האם לקחתה קריאה ראשונה מההיידרומטר ?

חוסר בועות מהנשם בהחלט דבר מדאיג למרות שישנם דעות רווחות שזה לא תמיד מצביע על בעיה 

באיזו טמפ אתה מתסיס ?

בתור מבשל מתחיל אני תמיד לוקח קריאה ראשונה של OG ואז יש לי אינדיקציה ברורה לאן השמרים הובילו אותי 

במצב שלך הייתי פשוט לוקח דגימה ורואה היכן אני בFG 

לילה טוב 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

עבר בערך 24 שעות מאז הגשת השמרים ועד שהנשם העיף את כול המים 

הטמפטורה שהמיכל תסיסה נמצא משתנה אבל היא נעה ב 22-26 מעלות

עוד לא לקחתי FG אני יקח עוד כמה ימים שיעבורו 7 ימים מתחילת התסיסה.

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

להשאיר תירוש בארבעים מעלות זה מתכון לחמיצות

במקרה שהקירור נתקע כבר עדיף להוסיף קרח קנוי ולהגיש שמרים

 

בכל מקרה יכול להיות שעבר בשלום - ממליץ לך לטעום את הבירה ולבדוק גרביטי

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

כרגע בדקתי OG  יצא 1.011 כמו שהיה צריך לצאת 

טעמתי אותה ואין לה טעם חמוץ 

מקווה שיצא טוב 

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,