שאלו את זה קודם לפני- אני יודע! חיפשתי ונברתי בהררי הידע. ועדיין חסר לי מידע.
עברתי דירה בשעה טובה לפרדס חנה - כרכור. (אקליפטוס ברוח שורק בלוז כנעני -זה פה ממש)
עקב כך, עומדים להתקין בבית נקודת גז לבישול בכל מקרה. להלן הנתונים ואח"כ שאלות
1)סיר 53 ליטר אלומיניום 44 רוחב 35 גובה.
2) מבשל Biab - ALL GRAIN
3)הדבר שהכי חשוב לי יותר מהכל הוא זמן קצר לרתיחה לאחר שהמאש הסתיים. כלומר - אני רוצה להגיע מ65 מעלות ל100 מעלות בשלושים דקות או פחות. אני מבשל בערב באמצע השבוע והזמן הוא גורם קריטי.
4) יש מרפסת חצי סגורה שצמודה למטבח שאפשר לבשל בה ויש חלון גדול במטבח עצמו.
5) חשמל בבית (בניין חדש חשמל במצב מצויין) - תלת פאזה 25A . כל המפסקים במטבח 16A.הדירה שכורה- אני לא הולך להתקין תלת פאזי לבישול.
6) גז - צובר של הבניין. ולכן יש מצב להתקין נקודה בחוץ - אולי.
שאלתי את שפי ואת סשה לגבי מידע. אבל הם לא ממש מועילים בטלפון. רוצים שאבוא..
השאלות:
- האם גוף חימום של 3000-3200W יביא ממאש לרתיחה תוך 30 דקות בלי להקפיץ את הפקק?
- 2 גופי חימום שעובדים על 2 שקעים נפרדים- נניח 3000W ו 2000W - אפשרי? מומלץ? מישהו ניסה?
- אם אני הולך על גז של הדירה- לחץ של 100 מיליבר בנקודת היציאה אפשרי? האם אפשר לבשל עם כירת שדה וחלון פתוח בתוך הבית? רמת הסיכון?
בכללי ידוע שחשמל יותר קל לשליטה זול יותר ושהוא נוטה לא להרעיל את תושבי הבית. מצד שני... זמן הרתיחה ארוך יותר- בטח בנפחים של יותר מ30 ליטר.
שאלתי כבר את השאלה הזו בפורמט כזה או אחר- אבל אף פעם לא בצורה מרוכזת כשכל הנתונים סדורים לפני. ואולי זה בכלל פוסט שמרכז את כל הנתונים מחיפושים קודמים.
-- שוטו. דעתכם המלומדת בבקשה.