בפעם המיליון- הפעם ממוקד. גז או חשמל ?

27 תגובות [לתגובה האחרונה]
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

 שאלו את זה קודם לפני- אני יודע! חיפשתי ונברתי בהררי הידע. ועדיין חסר לי מידע.

 

עברתי דירה בשעה טובה לפרדס חנה - כרכור. (אקליפטוס ברוח שורק בלוז כנעני -זה פה ממש)
עקב כך, עומדים להתקין בבית נקודת גז לבישול בכל מקרה. להלן הנתונים ואח"כ שאלות

1)סיר 53 ליטר אלומיניום 44 רוחב 35 גובה.

2) מבשל  Biab - ALL GRAIN

3)הדבר שהכי חשוב לי יותר מהכל הוא זמן קצר לרתיחה לאחר שהמאש הסתיים. כלומר - אני רוצה להגיע מ65 מעלות ל100 מעלות בשלושים דקות או פחות. אני מבשל בערב באמצע השבוע והזמן הוא גורם קריטי.

4) יש מרפסת חצי סגורה שצמודה למטבח שאפשר לבשל בה ויש חלון גדול במטבח עצמו.

5) חשמל בבית (בניין חדש חשמל במצב מצויין) - תלת פאזה 25A . כל המפסקים במטבח 16A.הדירה שכורה- אני לא הולך להתקין תלת פאזי לבישול.

6) גז - צובר של הבניין. ולכן יש מצב להתקין נקודה בחוץ - אולי.

 

שאלתי את שפי ואת סשה לגבי מידע.  אבל הם לא ממש מועילים בטלפון. רוצים שאבוא..

 

השאלות:

  • האם גוף חימום של 3000-3200W יביא ממאש לרתיחה תוך 30 דקות בלי להקפיץ את הפקק?
  • 2 גופי חימום שעובדים על 2 שקעים נפרדים- נניח 3000W ו 2000W - אפשרי? מומלץ? מישהו ניסה?
  • אם אני הולך על גז של הדירה- לחץ של 100 מיליבר בנקודת היציאה אפשרי? האם אפשר לבשל עם כירת שדה וחלון פתוח בתוך הבית? רמת הסיכון?

בכללי ידוע שחשמל יותר קל לשליטה זול יותר ושהוא נוטה לא להרעיל את תושבי הבית. מצד שני... זמן הרתיחה ארוך יותר- בטח בנפחים של יותר מ30 ליטר.

 

שאלתי כבר את השאלה הזו בפורמט כזה או אחר- אבל אף פעם לא בצורה מרוכזת כשכל הנתונים סדורים לפני. ואולי זה בכלל פוסט שמרכז את כל הנתונים מחיפושים קודמים.

-- שוטו. דעתכם  המלומדת בבקשה.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

1. לא היתי הורס את הבית בשביל בבקבוק בירה, אתה לא יכול לדעת כמה זמן עוד תחזק בתחביב הזה, אני לא יודע מה מצבך המשפחתי אבל אישה+ילדים די מקשים על עניין. היום אתה מבשל בערבים, מחר גם זה לא יהיה לך.

2. בסיר כמו שלך לא היתי עושה שום שינוי לחשמל, חבל על הכסף וחבל על הסיר. אם אתה כבר משקיע בגוף חימום תעשה את זה בסיר נירוסטה (וגם גוף חימום מנירוסטה)

3. כמו שאמרתי לך פעם 30 דקות לנפחים שציינת בסיר מבודד זה די סביר. אבל אם זה יהיה 40 דקות? בשביל 10עוד דקות כל הבלגן?

 


גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

1. נשוי +2 . לכן הבישול בשעות מוזרות. בשעות שכולם ערים אני מעדיף להיות איתם. זה משאיר לי את הלילה לרוב.

2. מה הבעיה בסיר אלומיניום עם גוף חימום? כבר ראיתי דלי פלסטיק עם גוף חימום חשמלי. אני מפספס משהו פה?

3. בשביל עוד 10 דקות לא נהרוג אף אחד. בשביל 30 דקות נוספות... אני אחשוב על כך ברצינות.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/16/2014

חשמל חביבי!

אני מבשל בסיר של 45 ליטר (נירוסטה) עם גוף חימום חשמלי בהספק מקסימלי של 3300 וואט (נבנה ע''י שפי).

בנוסף יש לי גם כפתור בקרה מסתובב שבו אני יכול להוריד את הההספק עד ל 100 וואט.

מעלה 35 ליטר ב 65 מעלות למאה מעלות ב 30 דקות על עוצמה מירבית.

התלבטתי הרבה בין חשמל לגז ובתכלס - מרוצה עד הגג מהבחירה שלי.

עדי

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

עדי, נשמע טוב! 

3300 וואט די קרוב לקצה העליון של החשמל הביתי, הפקק לא קופץ בימים חמים? 

אפשר לשאול כמה עלתה ההתקנה + כל האביזרים?

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/16/2014

הגבול העליון הוא בערך 3500 וואט אז אני ביקשתי קצת פחות ובנתיים לא קפץ לי הפקק אף פעם.

עלות גוף החימום + בקר + התקנה היתה 1450 ש''ח אצל שפי.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

גם אני הייתי הולך על חשמל. וכדי ללכת על הצד הבטוח,
הייתי כן משקיע בשקע תלת פאזי. סה"כ ההוצעה על שקע כזה לא כל כך גדולה (עבודת חשמלאי של כחצי שעה...)
בהנחה שאתה מוציא די הרבה כסף על גוף חימום, תוכל לשלש את ההספק שלו על ידי חיבור למתח תלת פאזי (גבוה יותר).

ע"פ הנוסחה הבאה:

W-הספק גוף החימום (בוואטים)= V/Rבריבוע

מכיוון שהתנגדות (R), הינה קבועה לגוף החימום, ההספק גדל בריבוע המתח
כלומר במקום 220 בריבוע (שזהו המתח ברשת חד פאזית)
נתייחס למתח של 400 בריבוע (הבדל המתח בין פאזות נע בין 380 ל400 וולט)

לדוגמה- לגוף חימום של 3200 וואט יש התנגדות של15.1 האום.
אם נחבר אותו למתח של 400 וולט, נקבל הספק של 10578 וואט!

בהספק כזה תוכל להגיע לרתיחה בפחות משליש הזמן.. כלומר תוך 10 דק.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

הי שמש, החישובים אמנם נכונים.. שקלתי לעשות זאת אך כשאני בדקתי עם שפי את האופצייה הוא בסופו של דבר המליץ לא לעשות זאת, אלא להגיע עד 5000-6000 וואט לגוף. כלומר גוף של 2000 וואט פחות או יותר בפאזה אחת שייתן בערך 6000 בשתי פאזות.

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אז כמה עדכונים בדרך לקבלת החלטה, באמת ירדתי מנושא הגז. בעיקר בגלל שלא מעוניין לבשל בחוץ בימים הקרים. ונקודה של 100 מיליבר דורשת התקנה נוספת בבית שכור.

-- ממשיך בכיוון של חשמל:

הבישול אמור להיות במטבח במינימום הפרעה לשגרת החיים. כלומר- חד פאזה באיזור ה 3300-3200 וואט.  ובקרה כלשהי על עוצמת הגוף. מכאנית כמו של עדי או דיגיטלית PID עם SSR כנראה.

אם תלת פאזה- חשבתי על התקנה של שקע שוקו שאמור לתת 3X16A במשהו שהוא יחסית אסטטי (בעלת הבית תתפגר אם אתקין שקע תלת פאזה אדום במטבח)- אבל פה אני אהיה חייב בקרה הרבה יותר יקרה (מיתוג תלת פאזה לעומת מיתוג פאזה יחידה)

 

-- שאלת ביניים- מבשלי התלת פאזה- איך אתם מבקרים את הרתיחה / טמפרטורה אצלכם. עלויות? מחשבות בדיעבד?

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

שאלת הגז או חשמל? שקולה לשאלה אייפון או אנדרואיד!

ולא רק זה, כמו שהחוויה מאייפון 5 לא זהה לחוייה של משתמש אייפון 6, גם ההתנסות בבישול חשמל עם גוף חימום X וסיר מסוג\נפח\יחס גובה רוחב אינה זהה להתנסות של אחר עם נתונים שונים.

יש פה עניין של התנסות אישית ויצירת העדפה אישית, שכמו במקרה של מכשירי הסמארטפון השונים, הנושא גם תלוי תקציב ואולי בעיקר בו.

השאלה האמיתית היא האם אתה מעדיף חימום ישיר או עקיף. גז מחמם את הסיר וזה מחמם את הנוזל ואילו גוף החימום לרוב מותקן בסיר ומחמם את הנוזל באופן ישיר. מבער חזק מדי, בדיוק כמו גוף חימום חזק מדי, אומנם יחמם מהר יותר, אך ייצור קירמול לסוכרי התירוש. השאלה היא האם אתה מעוניין בו? ככל שתחמם חזק יותר ומכאן חימום מהיר יותר, כפועל יוצא תקבל גם יותר קירמול סוכרים. הקירמול ישפיע גם על צבע, גם על גוף וגם על טעם.

לכן, אנו חוזרים לעניין הצורך ולעניין התקציב, חימום גז לרוב זול יותר (ניתן להוזיל בחצי את המחיר אם עוברים ממיכל 12 קילו ל-48 קילו), מנגד צריך מקום למיכל וצריך איוורור לחלל העבודה בשל הסיכון של גזים שרופים וחום עודף, שליטה פחות טובה בחום, אם יש כסף, אז משקיעים במבער איכותי ובמנדף איכותי ועובדים עם סיר עם דפנות עבות יחסית, דבר שגם יקטין את הקירמול וגם ישמור על חום.

אם העניין הוא חימום מהיר בחשמל, שליטה ובקרה, ויש תקציב, אז עדיף שלושה גופי חימום קטנים על פני אחד גדול. כך גם משיגים פיזור גדול יותר של חום (שטח מגע גדול יותר) וגם שליטה ובקרה יותר טובה (הפעלה של אחד, שניים או שלשה בהתאם לצורך), ניצולת טובה יותר של אנרגיה (פחות חום עודף) וגם פחות קירמול. מנגד העלות של גופי החימום גדולה יותר, מצריך בקרה, ומייצר סיכון של התחשמלות. את מחיר החשמל, רובנו לא יכולים להוזיל. צריכה של 1KW לשעה שווה כ-58 אג'.

צריך לקחת בחשבון, שלא ניתן לחמם גרעינים באופן ישיר\ללא בחישה באמצעות גופי חימום הבאים במגע ישיר, לכן לרוב משתמשים בסיר בתוך סיר (BIAB) או בחימום עקיף (Herms) ואז העלות גדלה.

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

וואו תומר!

היה שווה לחכות לתגובה שלך. עושה חושבים עכשיו עם כל הנתונים בראש. מסתמן כיוון של חשמל בגלל מגבלות הבית. אעדכן ברגע שאסגר על עצמי סופית.

תודה לכולם! אין על הפורום ועל העזרה שתמיד ניתנת פה. 

... אני איש של אנדרואיד אגב.. Cool

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אני מבשל עם מערכת HERMS .

כרגע מתלבט אם להחליף לשיטת בישול BIAB בגלל כמות קטנה בהרבה של כלים שצריך להתעסק איתם.

ביררתי אצל שפי מחיפה על התקנת גוף חימום 5000W והוא נתן לי הצעת מחיר כולל התקנה עם קופסאת אלומיניום ,בקר,גשש טמ"פ ,כבל 3 מטר וכו'ב1500 ש"ח לפני מע"מ.

אין ספק שחשמל עדיף בהרבה על גז לפי דעתי(ויש לי היום את שניהם). השליטה בטמ"פ טובה יותר ונוח לתפעל.

עוד לא החלטתי אם ליבנות את המערכת אבל זה הכיוון שלי.

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

מתחילה להתגבש אצלי תוכנית פעולה.

לאחר המווון קריאה על בישול באלומיניום מול נירוסטה. הגעתי להחלטה סופית שבמגבלות התקציב שלי, אלומיניום יהיה אחלה מן אחלה! אין בעיה של אלצהיימר ומספיק מחקרים שפורסמו מראים שאין שום קשר בין בישול *בירה* באלומיניום עם שכבה מחומצנת לאלצהיימר או בעיות בריאות כלשהן.
ברור שנירוסטה יפה יותר ואפשר לנקות אותו עם חומרים יותר תוקפניים. מצד שני, אבקת מדיח עובדת מצויין להסרת לכלוך, כבר קדחתי בסיר חור לברז, בישלתי איתו כמה פעמים על גז. ואני די מבסוט עליו. - אני נמנע כרגע מהוצאות מיותרות.
שלב א הושלם. נשאר עם הסיר הקיים.
שלב ב' - הולך להתקין אצל סשה גוף חימום 3300W פאזה אחת (ככל הנראה מעגלי בסגנון BoilCoil של בליקמן). ללא בקרה כלשהי- שקע תקע וזהו! בשלב הזה אשתמש בגוף החימום בדיוק כמו בגז עד שיגיע שלב ג' מחו"ל
שלב ג' - קניית PID פלוס SSR פלוס רגש טמפרטורה PT-100 עוד לא סגור בדיוק על הדגמים. מסתמן בקר PID סיני זול כלשהוא, ורגש איכותי יותר - לפחות יותא איכותי ממה שמגיע בדרך כלל מאיביי. התקנה של כל הכנופיה בקופסת בקרה חיצונית עם מפסק ראשי וכל הטררם בזמני החופשי ולפי הסבבה שלי.
שאלות שצצו .
  • מי שיש לו סיר דומה ומבשל בשק- האם אתם מבקרים את הטמפרטורה תוך כדי המאש? או לא? אם כן- אני מניח שחייבים false bottom- בהנחה ויש false bottom- יש איזושהיא השפעה על הרתיחה עצמה עם תחתית ובלי תחתית?
  • אם קונים רגש PT-100 האם הוא צריך טרמוול ? או שהוא מתברג לסיר כמו שהוא? (ראיתי שיש דגמים עם ניתוק מהיר ויש כאלו שלא). ולמרות שחרשתי את הפורום, ההתקנה עצמה של ה PT-100 בסיר. די לא ברורה לי.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

המקום הכי חשוב לבקרת טמפ' הוא המאש. שם אתה קובע את פרופיל הבירה. בטמפ' אחת תקבל סטאוט וכמה מעלות למעלה תקבל פורטר ואולי בראון איל Innocent. בנוסף לבקרה, חשובה האחידות (מינימום הפרשי טמפ' בין למעלה ולמטה, אמצע ודפנות). רגש שלא ממוקם נכון יכול ל'שקר' ולהוביל לאכזבות. הפיתרון לרוב הוא סירקולציה של התירוש או חימום אחיד וכמובן מיקום קבוע לרגש, בשאיפה במרכז הסיר. יותר מכך, כאשר אתה תתחיל לעבוד עם המערכת אתה תגלה את נושא תרומת החום של מקור החום גם לאחר כיבויו והשפעותיו (כיבית חימום ב-65 המאש עלה ל-67, שתי בירות שונות).

לFalse-Bottom יש השפעה, לדעתי זניחה. למרות שאם יש לך שק, למה אתה צריך תחתית?

לגבי הרגש - חייב להיות חסין לחדירת מים, וממוקם במיקום קבוע (אחידות המדידה בין באצ'ים).

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

תומר- אתה צודק לגמרי כמובן-

כמה חידודין לגבי תוכנית העבודה שלי- עברתי דירה ממש לא מזמן וכל התזרים מוקדש לעניינים שוטפים וכיסוי הוצאות המעבר (למי שלא עבר לאחרונה, המובילים זו ההוצאה הקטנה במעבר דירה. Laughing)  השלב הראשון הוא רק להביא את הסיר למצב עבודה- המלאי של לפני המעבר מתדלדל בצורה קיצונית עם כל החום הזה.

כבר יש תוכנית עבודה לבצע באצ'ים קטנים עם הסיר הישן עד שהמערכת החשמלית תהייה מוכנה. ככה לפחות נרגיע את ה"דודא" לבישולים ולתהליך עצמו.

אז- בשלב הראשון יהיה גוף חימום שישמש להביא את המים לטמפ מאש רצוי בצורה ידנית (בדומה לגז) מאש קלאסי של BIAB ללא חימום נוסף ומשם רתיחה כרגיל.

בשלבים הבאים אחרי שהעניינים יתאזנו קצת והתזרים ירגע קצת, אוסיף את הצעצועים. הרגש אמור להיות מקובע לסיר בתוך שרוול קבוע. בתצורה כזו או אחרת. המיקום עדיין לא נקבע.

לגבי התחתית -חשבתי שחימום מבוקר תוך כדי מאש יכול לאפשרבקרה מדוייקת יותר גם בעת המאש עצמו. בכל מקרה, גם התחתית וגם סחרור יגיעו בשלבים מאוד מאוחרים כי זה יקר כל העניין הזה של משאבות, צינורות סיליקון ומחברים מהירים. ברמת הרעיון רציתי לדעת אם זה בכלל אפשרי ואם זה יתרום משהו.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אם ללמוד ממערכת הבישול של מבשלת העם, העושה שימוש בגופי חימום בסיר עצמו (למיטב זכרוני), המערכת היא סיר בתוך סיר כאשר גופי החימום נמצאים בין הסירים. כלומר, בסיר הפנימי יש גרעינים ולגופי החימום מגיע רק נוזל. בסוף המאש הסיר הפנימי יוצא (BIAB) וממשיכים לשלב הבא. מכאן, שצריך להימנע ממגע בין הגרעינים לגוף החימום והנוזל משמש כמתווך.

במקרה שלך, הFalse Bottom יהווה כדופן החוצצת בין חלל שק הגרעינים לגוף החימום התחתי. השק יוצא וממשיכים לרתיחה. נכון?

אם כך הדבר, אתה צריך לבחון (לפחות לבנתיים) את האפשרות לבחוש את הגרעינים ו\או את הנוזלים על מנת לפזר את החום מהר יותר ואחיד יותר. אתה צריך 2 מדי טמפ' ולשנות מיקומים על מנת לנטר את פיזור החום בסיר עד שתלמד את המערכת מספיק ותבין את מהירות החימום שלה, מהירות פיזור החום. לפי המידע והניסיון שתאסוף תוכל להסיק האם צריך להמשיך לבחוש או לסרקל על מנת להאיץ את הפיזור או שהקצב טוב ומספק. (קח בחשבון שצריך להפסיק לחמם קודם להגעת הטמפ' לטמפ' הרצויה כדי להימנע מחימום יתר.

האפשרות שאתה העלת, מצריכה ממך לחשב את טמפ' הלתת וטמפ' הנוזל שחומם מראש על מנת לקלוע לטמפ' המאש הרצויה מתוך ידיעה שהטמפ' תתקרר ככל שזמן המאש יעבור. בנוסף, כדאי לבחון את האפשרות להתחיל עם פחות נוזלים ולהוסיף נוזלים חמים לשם תיקון סטיות ושמירת חום.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012
יהודה, כשאני אומר תלת פאזי לגבי גוף חימום. הכוונה היא בכל מקרה שמשתמשים  ב2 פאזות. פאזה אחת נשארת ללא שימוש.

לגבי סכנת הקירמול בגוף חימום חזק מאוד. הפיתרון פשוט מאוד- יש להתקין גוף חימום ארוך ומפותל. כך שההספק לסמ' לא יעלה על ערך מסויים. לדוגמא- גוףחימום של 6000 וואט באורך 120 סמ יתן ערך של 50 וואט לסמ'.
גם תמנע סכנת הקירמול וגם החום יתפזר בסיר בצורה שווה.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

בתגובתי לא התייחסתי לנושא הקירמול. כשהתייעצתי עם שפי הוא המליץ לא לעבור את ה 6000 וואט מטעמי עומס על הגוף עצמו. אני לא מספיק מבין בנושא כדי לחלוק עליו. אולי הוא טועה. בכל מקרה אני התקנתי שני גופים שונים. אחד של 3000 ואחד של 2000 וואט. באופן כזה אני יכול לבשל על שקע חד פאזי (גוף 3000 וואט עם בקר עוצמה) או על תלת פאזי ולחבר את שני הגופים יחדיו. גילוי נאות, המע' נוסתה אך עדיין לא בושלה..

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

הייתי הולך על משהו בכיוון הזה עם הבקרת טמפ':

http://brew.is/blog/2011/10/20-gallon-boil-kettle-electric-biab-kettle/

 

אני לא מבקר טמפ' כרגע אוטמטית, ומבשל על גז, אבל יש לי את המשאבה החומה הקטנה שיש שם והיא מדהימה ושימושית מאוד, עולה באיזור ה20$.

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

חזרתי אל הפוסט הזה אחרי תקופה, בעיקר כדי שיהיה תיעוד לדורות הבאים.

הפורמט הנבחר לאחר כל החפירות ואכילות הראש היה:

  • סיר אלומיניום בנפח 53 ליטר
  • גוף חימום 3000W משפי אנרגיה כולל התקנה ושקע "גרט שטקר" (המוכר גם כשקע תקע של פלטת שבת)
  • בקר PID של INKBIRD
  • רגש RTD CLASS A אשר ישב בתוך הסיר כמה ס"מ מעל גוף החימום עם הברגה 1/2 צול נירוסטה ואיטום עם טבעת סיליקון. (טרם בוצע)
  • חיווט ומפסקים על קופסה חיצונית.
  • כל מיני קטנות, אומים, אטמים, שייבות ברזים וכו.. במצטבר, לא מעט עבודה וממון הלכו גם לשם.

גוף החימום עובד יפה (למעט מה שכבר קיטרתי עליו בפוסט הזה ואחרים) בידוד הסיר באמצעות מזרן פלציב העלה מאוד את מהירות הרתיחה מרגע סיום המאש. וזה נבדק בצורה יסודית ללא קשר לבקר הטמפרטורה.

תמונות אפשר למצוא כאן.

שכחתי לצלם את כל האזיקונים שהוספתי ממש לפני הסגירה בכדי למנוע תלישה של הכבלים השונים, אבל הם שם.

בשלב הזה אני עוצר את הבניה ואשתמש בPID רק לכוון את טמפרטורת המאש.  אכבה את המערכת לטובת מאש ללא סירקולציה ולאחר מכן אפעיל שוב לרתיחה. BIAB קלאסי ממש.
...כאשר אתפנה להתקנת משאבה לסירוקלציה, המפסק השני (למקרה שתהיתם למה יש שניים) יוקדש למשאבה.

תכלס, אני מרוצה מהפרוייקט ומהתוצאות. תודה רבה לכולם על העזרה והדעות. 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

אהבתי, תודה על השיתוף! נראית אחלה מערכת! יצא לך כבר להפעיל אותה?
אני כרגע בשיאו של איסוף הציוד להרכבה של מערכת די דומה רק בסיר 100 ליטר. 
יש איזשהם לקחים בדיעבד שתוכל לשתף?
הבנתי ששפי עשו עבודה לא משהו עם התושבות של הגוף חימום, לדעתך התושבות הכרחיות? אני כנראה הולך להזמין גו"ח בסשה בעקבות הביקורת שלך ומתלבט לגבי התושבות.
ההרמה של השק היא ידנית? או שיש איזו גלגלת?
ראיתי גם איזה שקע שבור בתמונות, מה קרה שם?

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

לקחים,

בדיעבד, גופי חימום מהאינטרנט אפשר למצוא ממש בזול. אם אין לך צורך במשהו משוגע כמו שאני עשיתי, הם יעבדו יופי עם הרבה פחות כאבי ראש. אם בכל זאת באת עם עיצוב מאוד מסויים שעוד לא הכינו ממנו תבנית. תביא ציורים, תדפיסים או כל אמצעי אחר להדגים מה אתה צריך שם בדיוק.

לגוף חימום מעגלי ארוך תצטרך אישזהו חיזוק אם אתה מתכנן על יותר מסיבוב אחד. אבל אני משוכנע שעם קצת תכנון מקדים אפשר לעצב משהו שקל לפרק ולנקות. ועדיין לשמר על הצורה המעגלית. דבר עם סשה על זה. 

ההרמה של השק היא ידנית- כרגע עם בורג ג'מבו שתקוע בתקרה. קח בחשבון כמה דברים לגבי ג'מבו בתקרה שאני לא לקחתי.

1) מקדח בטון 16 יש רק לפטישון לפחות בחנות הכלים השכונתית. וודא שיש לך פטישון אם אתה הולך על גודל כזה.

2) גלגלת קונים באינטרנט, שלי עוד לא הגיעה. אבל תחפש PULLY ותמצא מלא כאלו עם מגוון עומסים. הנה דוגמה למשהו שאני הזמנתי (לא יודע איך היא כי דואר ישראל עובד לאט) 5mm M25 Stainless Steel Single-sheaved Block Rope Pulley Block Traction Wheel

3) מומלץ שיהיה לך עוגן כלשהו לקשור את החבל אליו. בורג רגיל עם דיבל בקיר זה מספיק טוב. לדעתי.

 

לגבי השקע השבור, זה הגרט שטקר המפורסם. עמיד בחום, עמיד בעומסים גבוהים. עשוי מקרמיקה ושביר בתנאים מסויימים. השבר הוא טעות שלי. נפל על הרצפה ונשבר. תקע חלופי עלה לי 10 ש"ח בטמבוריה מקומית. לא סיפור גדול.

 

אלו התובנות שלי. מהניסיון הפרטי שלי. עקום, ארוך, אבל לגמרי שלי. Laughing מקווה שבסוף השבוע אבל בירה חורפית עם המערכת החדשה. ...כמו כן אני מחפש מדיח ישן לפרק ממנו את המשאבה. אבל זה עתיד לבוא.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

מעולה.
ותגיד יש לך איזשהי הפרדה בין השק לגו"ח?

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

כרגע אין שום הפרדה. ולפיכך, עד שאשיג משאבה, הבקר ישמש בעיקר לקביעת טמפרטורת המאש. וזהו. לאחר שהגעתי לטמפרטורת strike אני מכבה את המערכת עד לסיום המאש.

ברגע שתהייה משאבה, אצטרך לחשוב איך אני מונע מהשק מלהישאב לתוך המשאבה. כרגע, לא עדיין לא הגעתי לשם.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/12/2014

הי גל,

תודה רבה על השיתוף והתובנות!

גם אני מחפש בימים אלו לעבור למערכת חשמלית. ורציתי לשאול האם הציוד שכתבת:

  • גוף חימום 3000W משפי אנרגיה כולל התקנה ושקע "גרט שטקר" (המוכר גם כשקע תקע של פלטת שבת)
  • בקר PID של INKBIRD
  • רגש RTD CLASS A אשר ישב בתוך הסיר כמה ס"מ מעל גוף החימום עם הברגה 1/2 צול נירוסטה ואיטום עם טבעת סיליקון. (טרם בוצע)
  • חיווט ומפסקים על קופסה חיצונית.

כולו נרכש בשפי במסגרת ההתקנה שם? האם הוא ביצע גם את הקידוחים (כי הבנתי שסשה לא מבצע קידוחים)?  ואם אפשר לשאול לגבי עלות ההתקנה?

כמו כן נראה בתמונות שהפחיות שמחזיקות את גוף החימום החלידו? או שאני טועה?

האם אתה עובד עם חיבור חד פאזי?

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

גוף החימום כולל ההתקנה היה אצל שפי כולל קידוחים והרכבת השקע.  מחיר העניין כולל עבודה היה 450 ש"ח. הפחיות אכן החלידו. ופה כל הבאסה... לגמרי. חיבור חד פאזה 16A בבית חדש. עובד מעולה בהקשר הזה.

בקר PID והרגש RTD נקנו באיביי. שלחתי קישורים להכל בהמשך השרשור למיטב זכרוני.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/12/2014

תודה רבה! 

נראה לי שאיישם בכוון שלך עם נסיון לראות איך אפשר לבצע ההתקנה ללא הפחיות וכך להפחית את הסיכון של חלודה ומקווה שהצלחת למצא פיתרון לבעיית החלודה

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

הפתרון הוא ללכת לשפי ולסדר את העניין כמו שהם הבטיחו. רק שלא ממש מתחשק לי באמת לבוא אליהם ולבזבז ימי עבודה בשביל זה. להערכתי זה יגמר  ויפתר אצל חבר שלי במסגריה ביום שישי בבוקר על כוס קפה וקצת רוגעלך.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform