סיידר תפוחים

4 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

שלום,

 

אני רוצה להכין סיידר תופחים 

יש ברשותי רכז תפוחים 100% פרי

שמרים יין שמפנייה

0.25 פרוקטוז

 

הכמות שאני רוצה להכין היא 10 ליטר

 

רציתי לדעת אם אופן הכנה הוא כך:

 

לוקחים מיכל מכניסים לפנים את הרכז התפוחים והפרוקטוז.

להמיס 0.25 ק"ג סוכר במים פושרים ולשפוך לתוך המיכל.

להשלים מים ל10 ליטר וקירור ללטמפ החדר על ידי הוספת קרח

לפזר את השמרים על פני הנוזל לסגור את המיכל למשך יומיים.

לטעום שהיא לא מתוק מדי  ושיש קצת טעם אלכוהלי.

ואז לבקבק אחרי יומיים  בבקבוק זה מספיק?

לאחר יום אחד  בבקבוק לבדוק אם מספיק מוגז .

נדרש לעשות פיסטור או קירור 

מה זאת אומרת? ומה עדיף? הבנתי שזה שהבקבוק לא יתפוצץ.

מתי עושים את הפיסטור? 

איך הוא מתבצע?  70 מעלות למשך 10 דקות?

 

תודה 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מצטער, איבדת אותי ב " מכניסים לפנים " 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש דיונים רבים בפורום לגבי סיידר. תריץ חיפוש 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני עושה כך:

 

ל 20 ליטר:

2400 מ"ל רכז תפוח איכותי פלוס 750 גרם סוכר מומס בחצי ליטר מים

משלים ל20 ליטר מי ברז

מגיש S-04 ומתסיס ב-18 מעלות כ-שבועיים עד לגרביטי של 1014-1012 תלוי ברמת המתיקות

כשמוכן לטעמי - מקרר ומגיז בחבית

 

לגבי בקבוקים זה די בעייתי - אפשר אולי להתחיל קצת קודם ולקרר או לפסטר כשמוגז

 

 

 

Offline

Location

Tal hermon
Beer-Sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2015

בדיוק הכנתי סיידר מתקתק עם ABV-4%.
ארבעה ימים תסיסה במיכל בטמפ' של 20 מעלות.
בקבוק ללא הוספת סוכר, לאחר יומיים פתחתי בקבוק והיה גיזוז יפה פלוס, החלטתי בכל זאת לפסטר ב-80 מעלות ל-10 דקות, לאחר הפסטור לתת לסיידר להגיע לטמפ' החדר.
נקודות חשובות:
* לכבות את האש ברגע שנכנסים הבקבוקים לסיר ולא להכניס יותר מדיי בקבוקים כי הטמפ' יורדת.
* אם הגיזוז גבוה מידי יש להיזהר בזמן הפסטור כי לי עפו 3 פקקים ובקבוק אחד התפוצץ.
* ממליץ לבדוק גיזוז אחרי יום ולהחליט אם מפסטרים או ממשיכים.

השמרים בוודאות מתו לאחר הפסטור ולא הרגשתי הבדל משמעותי בטעם.

מבשלת המדבר