קצב ריקון צידנית

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 07/04/2010

שלום, שמי נועם (לא "שיבולת", אחד חדש... נעים מאוד)

שאלה לגבי קצב יצאת המאש מהצידנית: בספרות ממליצים על קצב של בערך ליטר לדקה, אולם הקיט תוצרת גדי מוציא לי ליטר כל 5 דקות - כלומר כל התהליך לוקח בערך שעתיים.

זה טיבעי? יש המלצות לזירוז התהליך?

תודה

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

שעתיים, זה ממש לא טבעי.

כדאי לבצע  mash out ,כלומר דילול והעלאת טמפ' המאש ע"י הוספת מים מים לפני ריקון הצידנית.

או להחליף את הפילטר למשהו יותר מוצלח.

 

איזה בירה בישלת? מי טחן את הלתת?

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא הגיוני אבל אני לא מכיר את הציוד של גדי

 

בנוסף לשאלתו של רועי

 

כדאי לפרט את כל התהליך והציוד כדי שנוכל לתת פידבק

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

10 דקות לריקון צידנית, לא יותר. הפילטר אצלך סתום. צריך לבדוק את הפילטר או את הטחינה של הגרעינים. כדאי גם לפתוח את הברז של המאש טאן...(זאת סתם בדיחה)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פילטר? צידנית?

על מה אתם מדברים?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מדברים על לעשות בירה, לא לקנות חצי מוכנה. על זה מדברים.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה שנועם התכוון הוא שמאז ימי הביניים השתנו כמה דברים. הפסיקו להעלות מכשפות על המוקד והתחילו לעשות מאש בתיוניי ענק. יהיה נחמד להתעדכן בחידושי הטכנולוגיה מפעם לפעם.

עודד

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

מישהו מוכן לענות לו תשובה רצינית?

בבקשה תסביר איך אתה מתחיל את התהליך ונדע יותר טוב איפה אתה מתקשה..החברים כאן מתכוונים לפילטר שיש בתחתית המיכל שבו אתה משרה את הלתת(כשמדובר בגרעיני לתת ולא רכז)שמפריד את התירוש(הנוזל המתוק) מהגרעינים.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, אני מסביר את זה כבר בפעם המי יודע כמה. בשיטת המאש המקובלת במחוזותינו (באטצ' ספארג') אין שום חשיבות לקצב הוצאת התירוש מהמאש טאן (הצידנית). החשיבות היא רק כשעושית ספארג' מתמשך (fly sparge) או אז קיים חשש לתופעה שניקראת צ'אנלינג, הנוזל זורם לו בערוץ שנוח לא ומותיר את רוב הסוכר בצידנית. כאמור במקרה שלנו (אני מניח שגם שלך) הבעיה איננה קיימת. הבעיה שלך היא בסתימת הפילטר. אותה צינורית רשת שגדי מכר לך. הסיבה העיקרית יכולה להיות טחינה דקה מידי של הגרעינים, סיבה אחרת, סמיכות רבה מידי של העיסה במאש טאן. יהיה נחמד אם תגיד לנו באיזה יחס של מים לגרעינים השתמשת. אני למשל אוהב את היחס של 3 ליטר מים על כל 1 ק"ג של גרעינים. יחס קטן מזה באופן משמעותי יכול לגרום לסתימת (תקיעת) המאש. כדאי גם להעלות את טמפ' המאש לפני הוצאת הנוזל כדי להוריד את צמיגותו (מאש אווט).

התופעה שאתה מתאר לא צריכה להתרחש. כמו שכבר צייינתי במקום אחר, ריקון מלא של המאש טאן צריך להמשך 5 עד 10 דקות, לא יותר.

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 07/04/2010

תודה על כל הפידבק, פרטים על התהליך:

הטחינה היא תוצרת גדי (ה"גרגירים" נראים הם באורך של בערך 4 מ"מ אבל יכול להיות שאני טועה)

הציוד מורכב מצידנית 35 ליטר עם ברז של חצי צול אליו מחובר פילטר העשוי מ"החוץ" של צינור מקלחת - קלוע מחוטי ברזל, אורך 20 ס"מ ,סתום בצד אחד, ומחובר לברז מהצד השני.

 

בישלתי שתי סוגי בירה שונים: חיטה ובלגית בהירה עם אותן תוצאות - כך שבטח משהו באמת סתום שמה

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יחס מים גרעינים?

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 07/04/2010

14 ליטר מים ל5 קילו גרעינים

אח"ב sparge במים חמים (180F) עד למיצוי כל הכמות הנדרשת (24 ליטר)

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה נשמע בסדר, צריך לבדוק באג במטחנה או סתימה

פרק את המסנן ובדוק אם יש סתימה נראית לעין

אח"כ חבר אותו ובדוק קצב ריקון מים מהצידנית.

 

ועוד שאלה:

האם הקצב אחיד לכל אורך הריקון?

כי אם למשל אתה מוציא 10 ליטר בעשר דקות ואח"כ עוד שני ליטר בשעה וחצי

אז הכל בסדר אצלך

 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

יש עוד אפשרות שכדאי לבדוק:

אחת הבעות של הצינור רשת שהוא נמעך או תחת משקל הגרעינים או מסיבה אחרת ואז הקצב יהיה נמוך אך קבוע...


דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ובהמשך למה שאלון כתב - את הפילטר שיש לך ניתן למתוח וכך להאריך אותו וניתן "לדחוס" אותו כך שיהיה קצר יותר. מהנסיון שלי - בתצורה המקווצת שלו - הפילטר פועל בצורה הרבה יותר טובה מאחר והוא שומר על הצורה למרות הלחץ של הגרעינים. בתצורה הארוכה שלו הוא נוטה להמעך ולהסתם די מהר.