היי, לאחר כמה פעמים שבישלתי מקיטים של בירדי, ניסיתי להרכיב מתכון לסטאוט, הנה המתכון, אשמח לעצות לשיפור:
לתת:
330 גר' שעורה קלויה
330 גר' לתת שוקולד
330 גר' לתת מלאנוידין
רכז:
3 ק"ג רכז לתת נוזלי בהיר
כשות:
30 גר' East Kent Goldings
30 גר' Northen Brewer
שמרים:
פרמנטיס S-04
בנוגע למתכון, אני רוצה שיהיה לו קצת טעם שוקולדי, האם הלתת מספיק או שכדאי להוסיף קצת שוקולד מגורר לתיבול?
וכאשר אני מבשל עם כמה סוגי לתת, האם אני שם את כולם באותו שק או עושה בתורות?
ועוד שאלה:
מאיפה מומלץ לי לקנות את החומרים?
כרגע אני מכיר את רשף, בירדי וביר אנד ביונד, רשף לא כ"כ אופציה משום שאני אוסף בעצמי על מנת לחסוך עלויות משלוח והוא לא נמצא בת"א, ולפי מה שראיתי, בבירדי יותר זול מביר אנד ביונד באופן משמעותי (הבדל של בערך 30-40 ש"ח)
אם אתם מכירים עוד מקומות מומלצים אשמח לשמוע.
תודה מראש, עידן.