דלי תסיסה יעמוד ברתיחה?

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

שלום כולם,

ראיתי בכמה מקומות באינטרנט שאנשים משתמשים בדלי תסיסה כ"סיר" חשמלי ולמעשה מרתיחים בו את התירוש.

מישהו פה התנסה\ראה דבר כזה בארץ?

הדלי תסיסה שקונים מחנויות הבירה כמו בירדי, ביר אנד ביונד וכו' יעמדו ברתיחה של 60-90 דקות מבלי לשחרר חומרים לא רצויים לבירה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם אני מכיר את המקורות הללו. בדקתי את זה די לעומק לפני שהחלטתי לבסוף על סיר מתכת.

בכל אופן אם אתה רוצה לנסות,  אני חושב שפחמס יעשה עבודה טובה יותר מדלי לבן.  וגם הוא ייעשה גמיש למדי בטמפרטורה של 100 מעלות לאורך זמן. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

למה?


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עלות, אני מניח

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אלון- זה מופיע ביוטיוב וכנראה זה יענה לך על השאלה.  דקה 5:30 והלאה.

אזהרה למבשלים הקלאסים שביננו- מראות קשים לפניכם.Tongue out

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

וואללה...

צודק, לא ראיתי ביוטייוב הזה שום חומרים רעילים שמשתחררים לתוך הבירה. יללה, FDA approved

את האמת, אני לא מבין איך עד עכשיו לא חשבו על הרעיון כזה גאוני לייצר מיחמים ואפילו סירים מכזה פלסטיק - גם זול הרבה יותר, גם פחות כבד...

לא מבין...


Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

כן, כי ידוע שמה שמייצרים בתעשייה הוא הכי טוב ובטוח...

בגלל זה הבירות הנמכרות ביותר הן לאגר מפוסטר, ואחד המשקאות הכי פופולרים בעולם הוא שילוב של סוכר, כימיכלים וחומצות מאכלות (ועוד בצבע שחור!!!) כי זה פשוט הכי טוב...

לא מבין איך חשבו על זה, לייצר בירה לא מפוסטרת... משוגעים...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נתן, לשאלך, 

נראה מתוך הסרטון שגל הביא שהם משתמשים בדלי היקר יותר ולא זה הפשוט שגדי מוכר.
אם כבר לנסות את זה, אז לך על פלסטיק איכותי ככל האפשר.

http://www.beerandbeyond.com/homebrewing-supplies/fermentation-accessori...

 

ואם אתה הולך על זה אל תשכח לחזור ולדווח (ולהזהר...)

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

נועם, הדלי של ה32 ליטר שונה מזה של ה20 ליטר? (למעט הגודל, כמובן...)

וגם שאלה לידע כללי... איך סוגרים פחמס? זה הברגה או שפשוט מהדקים את החבק מתכת הזה שאני רואה בתמונות? וגם- בעניין הנשפ זה אותו דבר, נכון? קודחים חור במכסה ושמים גומי לנשם ונשם...

ואל דאגה, אם אעשה את זה ואשרוד את הבישול הראשון, אשתף...

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1. הדלי הזה יותר יקר ויותר איכותי. בהחלט.

2. פחמס סוגרים בעזרת חבק המתכת. ולגבי נש"מ, כן - קודחים חור וכו'.

 

אבל אם אתה מבשל במיכל אז אתה לא צריך בו נש"מ...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

את הבישול הראשון אתה תשרוד... הנזק הוא בלונג-רן...