אנשי האגף הטכני מה תגידו על הבקר הזה:
ועל זה:
ועל זה:
אנשי האגף הטכני מה תגידו על הבקר הזה:
ועל זה:
ועל זה:
שלושתם נראים די זהים. נדמה לי שהאמצעי לא כולל חיישן
מה השימוש?
בקרת תסיסה
יש פה איזה בקר שכולם קונים אבל קראתי כאן בפורום שעדיף PID
או שעשיתי סלט?
בשביל לבקר טמפ' של מקרר אין צורך ב- PID. הבקר הפשוט שכולם קונים עובד נהדר.
אז למה צריך PID?
PDI דרוש לתהליכים יותר מהירים ורציפים בהם אתה רוצה לשלוט על מהירות וחוזקת התגובה שלך בהתאם ל DEVIATION מה SETPOINT (זה ה P מ PROPORTIONAL), בהתאם למהירות או קצב השינוי (זה ה D מ DIFFERENTIAL) ובהתאם להסטוריה של התהליך (זה ה I מ INTEGRAL). תהליכים כמו ספיקה של נוזל קירור בתחנה כוח גרעינית כפונקציה של טמפרטורת הקורות עשויות להשתמש בחוגי הבקרה האלה (או קצת יותר מורכבים)
לבקר מקרר מטומטם בבקרת ON-OFF בעל DELAY של דקות עם בקר PDI הוא כמו לנסוע לעבודה במעבורת חלל.
בצד השני, המקרו-מעבדים היום כל כך זולים שבקר PID כנראה עולה כמו הבקר ההכי פשוט ולכן אפשר גם לקנות אותו אפילו כשלא צריכים אותו.
פרננדו
תודה
הבנתי
<אני חושב>
אמממממ................................
ואני חשבתי שבתחנות כח גרעיניות מייצרים חשמל ולא בירה בשיטת all grain.
הלך על העמימות הגרעינית של ישראל ,עכשיו כולם ידעו שבמחסני הנשק של צהל יש ארגזי בירה ולא פצצות אטום:)
ארז.
עוד 100 גרם סוכר לביקבוק וניעור קל, והרי יש לך פצצת אטום.
האמת יש ניסוי מדעי שכבר פעמיים ביצעתי.
פעם השארתי כ 4 סמ של כשות בבקבוק (מ ה DRY HOPPING). בקבוק כזה, אפילו אם לא מנערים אותו בכלל,בפתיחה יוצר סילון של בירה שמרוקן את כל הבקבוק (אפילו אם הוא עומד) בפחות משנייה.
הסילון יגיע לכם לכל הבגדים, כל המטבח, כל הרצפה, פשוט מדהים!!
לאחר שנייה אתם נשארים עם בקבוק ריק ומטונף בידיכם.
תנסו ותהנו,
פרננד
שים לב ששלושתם מיועדים לזרם מקס 3A , יתכן וזה קצת גבולי למקרר ותצטרך להוסיף RELAY כלשהו.
הבקר ש"כולם קנו" יתאים יותר ( 10A )
לבקר של AUBER יש אופציה נחמדה של מוד ידני , שימושי מאד לשליטה בגופי חימום (לא למקרר או מנוע), . היציאה של הבקר היא אות PWM בDUTYCYCLE שנקבע ע"י המשתמש
זה מאפשר להפעיל גופי חימום בטווח רחב של הספקים , לדוגמא גוף חימום 3000W עם DUTYCYCLE 60% יספק בפועל 1800W.