היי, ביום חמישי אחה"צ בישלתי את המתכון הבסיסי שפרסם תומר פה
את הבישול עשיתי כפי שאני כבר יודע ולפי ההוראות, אך משום מה הבירה אינה תוססת, אין בועות בנשם ואין קצף בבירה.
OG 1036 בטמפ' של 45 מעלות, לאחר תיקון קריאה 1044
אני יכול לחשוב על שתי בעיות שאולי יצרו את זה:
1. שפכתי את השמרים פנימה כשהבירה הייתה בטמפ' של 45 מעלות, ולאחר מכן הכנסתי אותה למקרר שבשעות הראשונות הטמפ' שלו הייתה לא ככ יציבה (לקח לי זמן להבין איך לכוון את הבקר טמפ' כמו שצריך)
2. בבישוליי הקודמים קודם כל הכנסתי את התירוש למיכל התסיסה והשלמתי עם מים, ולאחר מכן פיזרתי את השמרים למעלה בלי לערבב ובלי כלום, אך לפני כמה זמן קראתי באינטרנט כי מומלץ קודם כל לשים מעט מים (שמתי חמש ליטר) על המים לפזר את השמרים ולאחר מכן לשפוך את התירוש בצורה גועשת לתוך מיכל התסיסה על מנת שהשמרים יתערבבו טוב ו"יתעוררו".
האם אחת מהבעיות שציינתי יכולה לגרום לחוסר תסיסה, והאם יש דרך לתקן את זה?
הדבר היחיד שעולה לי בראש כרגע הוא לחטא כף עץ ולערבב בעדינות את הבירה (כבר ניסיתי לנער את המיכל אך זה לא עזר)
תודה מראש, עידן.
עריכה: אני חושב שהתחילה תסיסה משום שיש כמות די גדולה של קצף, אך עדיין אין בועות בנשם, האם זו בעיה?