ימי תסיסה

6 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

קרית טבעון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/22/2015

חברים יקרים,

תיכננתי לבשל אייל-חיטה (שמר S05) ביום שישי ולכן קניתי גרעינים כבר בחמישי, אבל כמובן שהחיים מנצחים ולא הספקתי לבשל, בנוסף אני נוסע לעיני בעוד שבוע (עד עכשיו הצרות שלי שאתם לא יכולים לעזור בהן ;-))

 

עכשיו ההתלבטות:

לבשל גרעינים שניטחנו לפני יומיים (כלומר טריים) אבל זמן התסיסה עד הביקבוק יהיה 6 ימים - בטמפ סביבה של 24 מעלות (אני אוהב לתת 7-8 ימים במינימום).

או

לחכות, ולבשל גרעינים שניטחנו לפני שבוע ככה אוכל לאפשר תסיסה של  7-10  ימים.

 

מה דעתכם?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה לא לבשל עכשיו ולבקבק בעוד 16 יום?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

קרית טבעון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/22/2015

נועם, תודה על התשובה,

טמפרטורת הסביבה בתסיסה היא סביב 22-26 מעלות, עד עתה התסיסה האגרסיבית (יציאת הבועות) הסתימה תוך 3-4 ימים וביקבקתי אחרי 7-8 ימים (קריאות עוקבות וזהות בהידרומטר).

אם התירוש ישב עוד שבוע אחרי, שכל התהליך הסתיים, בטמפ לא יפגע בטעם שלו? או אולי אפילו יגרום לו להתקלקל?

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

לא אמור לקרות כלום . 

תשאיר באותה טמפרטורה  ואל תדאג. גם שבועיים לא יקרה כלום.

זו דעתי מנסיון

 

מבשלת הבאר

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה שהוא אמר

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

קרית טבעון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/22/2015

תודה רבה, אעדכן מה יצא......

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

נהפוך הוא.

עדיף תמיד לתת שבועיים לתסיסה ולא למהר לבקבק.

השמרים עושים עוד עבודה משמעותית לאחר שמפסיקים לראות בועות בנשם.