בישול סגנון HELLES או KELLER

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אני מתכוון לבשל בירה בסגנון הקרוב לHELLES או KELLER שיש במתכון פילס, מינכן וחיטה. 

באתר BREW YOUR OWN ממליצים על התהליך הבא: Start your mash with a 15-minute rest at 100° F (38° C). Start with a thick mash. Next, go to the proteolytic conversion temperature of 122° F (50° C). Keep the mash at this stage for about 30 minutes, then raise the mash temperature to 146° F (63° C). As you go up in temperature, you should also thin out the mash by infusing it with hot water. Use direct heat if you need to, but stir the mash constantly to avoid hot spots. Leave the mash at 146° F (63° C) for about 15 minutes. Next use hot-water infusion or direct heat to reach the alpha saccharification temperature of about 156° F (69° C). This rest, too, should take about 15 minutes. Then use more hot-water infusion or direct heat to reach the mash-out temperature of exactly 170° F (77° C), and start sparging. The sparge should last about 90 minutes.

האם זה באמת נחוץ?

אני לא מבין את השלב הראשון של 38 מעלות.

את השלב השני אני מבין.

המאש עצמו מחולק לשני חלקים וזה כדי למצות בכל שלב רמה אחרת של סוכר(מורכבות)?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם אני לא מבין את השלב הראשון.

אני מבשל HELLES ע"פ הפרוטוקול ל Hochkurz Mash

של הבראו קייזר:

http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=Infusion_Mashing

 

The first rest (maltose rest) should be held at or around 63C (145F) and it’s length is used to control the fermentability of the wort. A good starting point for its duration is 30 min. Longer for more fermentable wort and shorter for less fermentable wort. If even higher fermentability is desired an intermediate rest at 65C (150F) can be added. Due to its large volume the mash temperature should not drop much during that rest but you may wrap the pot into blankets to stabilize the mash temp even more.

The dextrinization rest at 70-72C (158-172F) needs to be held until the mash is iodine negative but may be extended to 45-60 min. Many authors contribute head retention and mouthfeel benefits to extending this rest. Finally the mash may be raised to mash out temp and subsequently lautered.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

תודה נועם

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אם הבנתי נכון.

אתה מבשל ב-4 שלבים.

1) 63 מעלות למשך 30 דק'.

2) 65 מעלות - לא מצויין משך.

3) 70-72 מעלות למשך 60 דק'.

4) MASH OUT

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ללא שלב 2

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אחלה.

המתכון שלי הוא לא מתכון קלאסי להלס אלא שילוב של הלס וקלר.

נראה לך שהתהליך הזה יתאים למתכון?

4.00 kg Pilsner (2 Row) Ger (2.0 SRM) Grain 1 80.0 %
0.50 kg Munich Malt (9.0 SRM) Grain 2 10.0 %
0.25 kg Vienna Malt (3.5 SRM) Grain 3 5.0 %
0.25 kg Wheat Malt, Ger (2.0 SRM)

Grain

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נראה טוב

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אתמול בישלתי ובגלל השעה המאוחרת לא שמתי לב לנתון בסיסי שרק בסוף הבישול שמתי לב אליו.

המתכון קבוע שלי לבישול אייל אימברי יש סה"כ 7 ק"ג גרעינים מכל הסוגים ונפח הנוזל לפני הרתיחה הוא כמעט 28 ליטר.

בבישול אתמול סך הגרעינים 5.5 ק"ג ונפח הנוזל לפני הרתיחה הינו 25 ליטר.

איך זה יכול להיות אם נתוני הציוד שלי וזמני הרתיחה זהים בשני המתכונים?

הרי נפח הנוזל לפני הרתיחה צריך להיות זהה אם והנפח הסופי הרצוי גם זהה נכון?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נכון,  נפח הנוזל לפני הרתיחה צריך להיות זהה אם והנפח הסופי הרצוי גם זהה.

 

תפרט עם כמה נוזל התחלת ולפי מה חישבת את הנפח הזה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט