בירת החיטה כהה

3 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/11/2015

שלום לכולם,

אני מבשל בימים אלו את הבצ' הראשון שלי ויש לי שאלה...

רציתי להכין בירת חיטה בסגנון של ווינשטפן והמוכר נתן לי לתת,רכז וכל החבילה בהתאם. 

עכשיו, בזמן הטיפינג צבע הבירה היה באמת צהוב ויפה , מאוד מזכירה את הצבע של בירת החיטה אליה שאפתי... אבל ברגע שהוספתי את הרכז הבירה נהייתה כהה (מאוד!)

אז, האם הצבע משתנה במהלך התסיסה? האם זה נורמלי ?.

 

תודה רבה והמשך יום טוב ,

פולג שטיינברג

 

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

באופן כללי, בירות מרכז נוטות להיות יותר כהות. יש כל מיני טריקים להתמודד עם זה כמו הוספה של הרכז (לפחות חלקו) בשלבים מאוחרים של הרתיחה אבל בסופו של דבר התוצאה תמיד תהיה יותר כהה מבישול מגרעינים בלבד (במתכון זהה). בהנחה שהחומרים שקיבלת מתאימים לסוג הבירה שאתה רוצה לבשל, אני מניח שהבירה שתקבל לא תהיה מאוד רחוקה מהצבע של בירת חיטה. אם אתה ממש ממש לחוץ, קח דגימה ממיכל התסיסה ותבדוק כמה כהה הבירה. בסופו של דבר, זו רק הבירה הראשונה שלך וגם אם תהיה כהה יותר - תלמד מזה לפעם הבאה :)

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

היי פולג

כן זה נורמלי  , הצבע לא משתנה בתהליך התסיסה הבירה תהיה יותר כהה  

זה אחד ההבדלים בין בישול מרכז לבישול מגרעינים השליטה בצבע ועוד......

 

שליטה בצבע 
מכיוון שתהליך ההכנה של הרכז הוא בישול ארוך יחסית שבמהלכו מאודים מרבית המים מהתירוש, מתרחשת "התקרמלות" של הסוכרים, דבר שמביא לדרגת צבע כהה יותר של הרכז. גם הזמן עושה את שלו ורכז ישן ייטה להיות כהה יותר מרכז טרי. ככלל ניתן לומר שגם רכז מסוג extra light מייצר בירה כהה ביחס למה שניתן להגיע עם גרעינים בלבד. במיוחד בבירות שמעצם טיבן הן צלולות ו/או בהירות - נקודה זו משמעותית במיוחד.
 

http://myhomebrewedbeer.blogspot.co.il/2009/12/all-grain.html

בהצלחה !

Location

ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/11/2015

תודה רבה, הורדתם לי אבן מהלב :)