זיהום/פטרייה בבירה?

7 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

יעד
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/06/2013

שלום לכולם,

אשמח לקבל תגובות האם מדובר בזיהום/פטרייה בבירה. מצ"ב תמונה.

מתכון אייל בלגי. הבירה בושלה לפני כחודש וחצי, תסיסה במקרר 19C.

צפיפות התחלתית: 1.058

צפיפות נוכחית: 1.019

 

אתמול פתחתי את המיכל על מנת להוסיף שמרים לתסיסה שנייה לפני ביקבוק וראיתי שכבה לבנה(פטרייה?).

לבירה יש טעם טוב, אין סימנים לחמיצות/חמצון של הבירה.

מה עושים? התכנון המקורי לבקבק בעוד ימיים שלושה....

 

תודה מראש

20150817_211235_0.jpg
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1. לי זה נראה כמו עובש

2. הלו"ז ודרך הבישול נראים קצת חרידים:

- הבירה עמדה חודש וחצי אחרי הבישול???

- אתה עושה תסיסה שנייה בלי שפייה וגם מוסיף שמרים???

3. אני מתפלא שלבירה בהתחשב בדרך הבישול הזו ועם ה"תוספת" שנראית בבירור כמו עובש יש "טעם טוב". אכן נסתרות דרכי הבורא.

4. בכול מקרה בהצלחה אולי גילית סגנון בירה חדש.

אדי סער

Location

יעד
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/06/2013

 הבירה לא תוכננה לעמוד כ"כ הרבה זמן. אילוצים אחרים גרמו לה "להשכח" במקרר. מכיוון שהמתכון של בירה בלגית בעל אחוז אלכוהול גבוה, תוספת שמרים באה לתת עוד "דחיפה" להשלמת תסיסה. אכן, היה צורך לעשות שפייה...

 

שווה לבקבק?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לי זה נראה בסדר גמור, לא עובש ולא נעליים. סתם שמרים או חלבונים שצפים על פני הבירה.

מה שכן, אני חושב שהFG שלך די גבוה ביחס ל OG. באילו שמרים התססת את הבירה?

 

וכפי שאדי כתב, את תוספת השמרים יש להוסיף למיכל הביקבוק ולא למיכל התסיסה. ומעבר לכך, לדעתי הסופת שמרים נוספת מיותרת לגמרי במקרה זה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

יעד
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/06/2013

T-58.

 

אכן, FG גבוה. בגלל זה חשבתי על תוספת השמרים, כדי להחיות את התסיסה ולהוריד עוד את הצפיפות. FG צריך להיות 1.014.

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

נשמע לי סביר ל t-58. בספק אם שמרים נוספים ישנו משהו בתהליך כרגע.

4 נקודות מהיעד זה בסדר גמור כל עוד הבירה לטעמך.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם לי זה לא נראה משהו בעייתי

תריח ותטעם - אם יש איזה בקטריה שמשפיע על הטעם אתה כבר תדע

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015
בבישול האחרון גם אני נתקלתי בכתמים צפים 
אבל נועם הרגיע אותי אפילו מבלי לראות את התמונה של הבצ' :) והוא כמובן צדק 
1.065 התחלתי 
סוף תסיסה 1.020
שמרים WB-06
למרות שלא סיימתי בFGנמוך מ1.020
חיכיתי עוד כמה ימים שלא היה שינוי פשוט ביקבקתי והכל עבר בשלום 
בהצלחה !!!