צפיפות התחלתית נמוכה - יש פתרון ?

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
אבי ארזי's picture
Offline

Location

נירית
נירית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

אהלן,

זו הפעם השניה שאני מבשל ALL GRAIN , הפעם - אני גרסתי את הגרעינים.

בסיום הבישול ולקיחת הדגימה קיבלתי תוצאה בהידרומטר של 25 :(

יכול להיות לזה כמה סיבות לפי מה שאני מכיר ויכול להיות שבאמת אני גרמתי לזה :

1. גריסה לא מספיק טובה - לפי מה שהסתכלתי הרוב הגדול של הגרעינים היו פצועים

2. לא מספיק ערבוב במאש  הפעם, באמת שלא ערבבתי מספיק

3. ספארג' חזק מיד - באמת עשיתי את הספארג' חזק מהרגיל...

 

השאלה שלי היא: האם ניתן לעשות משהו בנידון ?? ( היא התחילה תסיסה אתמול (ב') ב 02:00 בלילה.. )

חבל לי שכל ה 40 ליטר הללו ישארו תירוש ....

 

 

מבשלת מוסטאש - Mustache

מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק :

 

https://www.facebook.com/1684099858492820

 

 

 

  

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם כבר התחילה תסיסה יש לך כמה אופציות לדעתי:

1. לבשל עוד בירה חזקה במיוחד ולעשות בלנד.

2. לבקבק בירה חלשה. זה בהחלט יכול להיות אחלה. בירה שהתחילה ב 1.025 וסיימה ב 1.004 , יכולה להיות מאד מרעננת. תלוי בסגנון.

 

לגבי הסיבות שגרמו לכך,

בהחלט גריסה היא גורם מאד משפיע. שאר הסיבות תלויות בסגנון הבישול שלך, סוג המאש ושיטת הספארג'.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

אני בעד התובנות של נועם,

בלנד אם אלכוהול נמוך לך.

הנאה מבירה קלה,

בכלל אני חושב: בישלת כבר....תהנה ותלמד לבישול הבא...

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לפעם הבאה אפשר לקחת במהלך המאש ולתכנן

במבשלות מסחריות מוסיפים רכז וגם אתה יכול - תלוי בכמה פספסת

וגם בכללי לתכנן אנדרשוט של איזה 5%

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

בהמשך למה שנועם אמר- אתה יכול אפילו לבשל את החיזוק מרכז ולהוסיף, במקרה כזה אפשר גם להתפשר רק על סוג של "חיטוי" של הרכז- הרתחה קצרה שלו ,10 דקות כזה, בנפח קטן ולהוסיף. יש גם כאלו שידלגו על זה גם.
סוג של partial mash כזה.

אבי ארזי's picture
Offline

Location

נירית
נירית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

זאת אומרת שאני יכול לקחת רכז , לבשל אותו AS IS מבלי להוסיף כלום וישר להוסיף לדימיג'אן ?

מבשלת מוסטאש - Mustache

מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק :

 

https://www.facebook.com/1684099858492820

 

 

 

  

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לכאורה כן, אבל כדאי בכל זאת למוסס אותו בכמות מים מסויימת 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט