טעם של אלכוהול בבירה

4 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/11/2015

בהמשך לפוסט הקודם:

http://zion.e-snif.com/content/%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%...

 

היום עברו 10 ימים מאז העברתי את הבירה לתסיסה והחלטתי לעשות את המדידה הראשונה מבין שתיים כדי לראות האם התסיסה נגמרה.

לאחר שסיימתי את המדידה כמובן שטעמתי את הדוגמנית ולבירה הייתה טעם (אמנם לא חזק מאוד אך בהחלט מורגש) של אלכוהול.

 

אז אחרי החפירה הנה השאלה:

האם זה נורמלי? מצביע תקלה בתהליך?

 

תודה והמשך יום טוב, 

פולג שטיינברג

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יכול לנבוע מעודף שמרים או הרבה מדי זמן בתסיסה ראשונה או תסיסה חמה מדי

 

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

היי פולג

 

אתה צריך לדעת שהטעימה הראשונית שלך לא משקפת בכלל את הטעם הסופי של הבירה 

כרגע אתה דוגם טעימה של בירה שטוחה עם טעם חזק של שמרים זה בהחלט נכון לקחת דגימה 

בכדי לדעת בערך איזה טעם תהיה לבירה 

אני אתן לך טיפ של בשלן מתחיל (אני)

זה נורא קשה לחכות שבועיים בפעם הראשונה  עד שהבירה תהיה מוכנה

אבל כדאי שתדע שהטעמים משתנים ומשתפרים מאוד, תנסה להשאיר כמה בקבוקים אפילו חודש אחרי :) 

עד כה נראה שהכל הולך לך מצויין .

בהצלחה !

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

היי פולג, כמו שאמרו פה קודם, הטעם של הבירה מתאזן ומשתבח עם הזמן (עד גבול מסוים :) ), הטעימה של הבירה תוך כדי התסיסה היא אינדקציה מאוד גסה למה שיהיה בסוף.
לפעמים דווקא כן נוצרים טעמי לוואי של אלכוהול רפואי כזה, נתקלתי בזה לא מעט זה יכול לנבוע למיטב הבנתי מ:
1) תסיסה בטמפ' לא מבוקרת

2) כלור וכלוראמינים במים (מאוד נפוץ במים הישראליים)

אני גם נתקלתי בטעמי לוואי כאלו, עברתי לתסיסה מבוקרת, זה עזר אך לא פתר את זה במאה אחוז, לבסוף הבנתי שצריך לפרק את הכלור והכלוראמינים (הם יוצרים תרכובות שנקראות פנולים שמהן נובע הטעם של האלכוהול הרפואי).
עושים זאת ע"י שימוש בחומר שנקרא מטאביסולפיט-
http://www.cs-chemicals.co.il/heb/page_wine.php?instance_id=17actions=sh... .
זה חומר שמשתמשים בו בתעשיית היין במקור כדי לחטא וכחומר שימור, זה החומר הפעיל בטבליות לטיהור מים שמשתמשים בהם במדינות עולם שלישי לטיהור מי שתייה (campden tablets), בטוח לחלוטין לשימוש במזון ושמים כמות ממש קטנה ממנו כדי להילחם בכלורים. אם אני לא טועה תוצרי הפירוק גם במתנדפים בסוף או נהיים חומר מזין לשמרים.
חצי כפית במי הבישול מפרקים מיד את כל הכלורים למיניהם לתרכובות נדיפות שלא יישארו לך בבירה.
מאז שאני משתמש בזה, אין יותר טעמי אלכוהול רפואי בבירה.

Location

ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/11/2015

מאה אחוז, תודה רבה לכל העוזרים