בירת ג׳ינג׳ר

3 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

בית שמש
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/15/2015

היי חברים,

אני מעוניין לבשל בירת ג׳ינג׳ר, זאת אומרת בירת לתת (מרכז) עם ג׳ינג׳ר בפנים (לא ginger wine שזה סיפור אחר לחלוטין).

בעיקרון הכיוון הוא לבשל בירה בהירה וקלה, פייל אייל, ולהוסיף את הג׳ינג׳ר לתהליך. באינטרנט מצאתי הרבה עצות סותרות, וחשבתי לשאול כאן אם יש למישהו נסיון

1. כמה ג׳ינג׳ר להוסיף? אני רוצה שיהיה דומיננטי, אבל לא מגעיל. אין לי שום כיוון מה היחס הנכון.

2. באיזה שלב להוסיף? בבישול, לקראת הסוף או אולי בתסיסה

3. האם הג׳ינג׳ר מחליף את הכשות של הסיום, או בנוסף?

תודה מראש!

 

Offline

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/15/2013

זמנו מצאתי מתכון שהיה נראה מבטיח. הוא כלל הרבה גינגר,לימון,תבלינים למיטב הבנתי לא שמים כשות במתכונים שראיתי. כמו כן במתכון הספציפי שלי המליצו על שמרי שמפנייה.

יצא מגעיל ברמות. שפכתי הכל ואחר כך חזרתי בקרוב טוב על המתכון עם שמרי אייל. בכמות קטנה יותר יצא עדיין מגעיל.

למרות שהריח והטעם של לפני התסיסה היה מבטיח.

יתכן ומתכון או הבישול שלי היו גרועם אבל אל תיקח דוגמה מהקראביס.

אין כמו לשמוע מיכל מפליץ...

(טוב... אולי השלב של השתיה...)

 

Location

בית שמש
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/15/2015

קראביס זו לא בירה מלתת, אז אי אפשר להשוות. מה שטעמתי ואהבתי זה gingerbeard שהוא כן מבוסס לתת והיה מאוד טעים

Offline

Location

איילת השחר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/15/2014

היי.

אני הכנתי פעמיים בעבר בירת חיטה עם תוספת של ג'ינג'ר ולמון-גראס. הבירה הייתה מאוד מוצלחת וזכתה לביקורות טובות מאוד.
ההשראה לבישול הייתה במתכון הזה.

הבישולים שלי היו של המתכון הבסיסי לבירת חיטה עם רכז (פעם של בירדי ופעם של ביר-אנד-ביונד) (אם תרצה יש לי את המתכון המלא).
לגבי הג'ינג'ר - הוספתי 90 גר' של ג'ינג'ר טרי קצוץ גס ל-15 הדקות האחרונות ברתיחה, יחד עם 30 גר' של שורש למון-גראס (לימונית) ו- 10 גר' של גרעיני כוסברה (שבורים גס).

הטעם של הג'ינג'ר היה מורגש בהחלט אך לא חזק מדי ולטעמי זו הייתה בירת קיץ נחמדה מאוד.