יום לאחר הביקבוק

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
אור אלון's picture
Offline

Location

קריית שלום
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/12/2015

הי חברים,

 

לפני כשבועיים וחצי בישלנו בירה מסוג ipa, 

אתמול ביקבקנו אותה, לאחר מעקב של יומיים הפרש על הצפיפות.

Og- 1.06

Fg-1.012

לאחר כ24 שעות, נהייתה שכבה מאוד מאוד דקה של בועות על הנוזל.

הדבר נראה לי חשוד ופתחתי את אחד הבקבוקים, הבירה גלשה.

א. האם יש סיכוי שבהמשך התסיסה בבקבוק, הבירה תתייצב, או שהיא הולכת לטימיון?

ב מה זה ומה יכול לגרום לזה?

 

יש לציין שניקיתי וחיטאתי את כל הכלים כולל השרייה בחומר חיטוי למשך כמה שעות.

 

אשמח לתשובות באופן כללי, עם עדיפות לתשובות חיוביות ומשמחות שאומרות לי שהכל יהיה בסדר:)

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

הנה לך תשובה חיובית: RDWHAHB

(חפש בגוגל אם אתה עדיין לא יודע מה זה אומר)

אור אלון's picture
Offline

Location

קריית שלום
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/12/2015

הי רוני!

קודם כל - קיצור מדליק! תודה על המידע המגניב:)

 

באמת אין ממה לדאוג או שסתם רצית להיות חיובית ולתת לי קיצור מגניב?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

זה לא זיהום. כלומר יכול להיות שיש זיהום אבל גם אם יש הוא לא מצליח להגעיש בירה ב-24 שעות.

געישת בירה יכולה לנבוע מפיזור סוכר לא אחיד או כמות רבה מדי של סוכר - אנא תאר את תהליך הבקבוק כפי שביצעת אותו

האם הבירה תססה בסביבה מבוקרת טמפ? 

אם הכל כשורה - חכה שבוע שבועיים - קרר את הבקבוקים ובדוק שוב

 

RDWHAHB

 

אור אלון's picture
Offline

Location

קריית שלום
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/12/2015

הי שחר!

 

אז ככה,

הבירה תססה בסביבות ה28 מעלות, במקום יחסית נוח בטמפרטורה לעונה...

 

לגבי סוכר, הכנסתי נתונים למחשבון ויצא לי שאני צריך להוסיף 140 גרם דקסטרוז, והשתדלתי להוסיף אפילו קצת פחות....

 

יש סיכוי שהלחץ בבקבוק ישתנה?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מעוניין להבין ממש את כל התהליך.

מהרגע שהחלטת לבקבק.

ציוד, חומרים ותהליך.

 

כלומר - האם העברת לסקונדרי, האם ואיך המסת את הסוכר

כמה זמן עבר בין שלב לשלב האם ערבבת את הסוכר בבירה הירוקה?

אור אלון's picture
Offline

Location

קריית שלום
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/12/2015

לקחתי מדידה יום לפני ויום אחרי, ראיתי שהיא לא זזה

מדדתי טמפרטורה לאורך התסיסה כמה פעמים ועשיתי ממוצע, בערך 28 מעלות

הכנסתי למחשבון

פדח 2.5

28 מעלות

18 ליטר

יצא לי שאני צריך להוסיף 140 דקסטרוז.

שקלתי, והמסתי עם מים רותחים.

כל התסיסה נערכה באותו המיכל ללא סקונדרי.

 

העברתי למיכל ריק ומחוטא את הסוכר הממומס, הכנסתי צינור והזרמתי את הבירה הירוקה... בזמן הזה שטפתי את הבקבוקים, ולאחר 10 דקות התחלתי בביקבוק. ככה עשיתי עד כה ויצא לי טוב...

 

האם יכול להיות שהביקבוק היה מהיר מדי, וזה יצר לחץ בבקבוקים? נגיד כמו שמנערים קולה?

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

לא סביר.

תן לבירה להיות שבועיים בבקבוק ואז תכניס למקרר ותבדוק את רמת הגיזוז.

הבועות שראית בבקבוק זה התסיסה ויצירת הפחמן הדו חמצני כתוצאה מהוספת הסוכר. יכול להיות שבגלל שעבר רק יום לא הגז לא הספיק להתמוסס בבירה ובגלל זה זה התפרץ.

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

יש לי כמה שאלות

טעמת לפני שבקבקת?

8 גרם לליטר זה הרבה לא? איזה סוכר זה היה

איפה הבקבוקים עכשיו? הם חשופים לשמש 

האם פתחת עוד אחד כדי לראות?

ואם כן, הריחת? היה לזה ריח טוב?

 

 

אור אלון's picture
Offline

Location

קריית שלום
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/12/2015

גם טעמתי לפני הביקבוק,וגם אחרי, הטעם ממש מה שהתכוונתי שיהיה הוא מאוד טוב וכשותי,

 

הכנסתי את הנתונים במחשבון לפי מדידות טמפרטורה שעשיתי. הבקבוקים לא חשופים לשמש....

 

נראה לי שאאלץ לחכות בסבלנות עד לסיום התסיסה בבקבוק, לפחו. שבוע מיום הביקבוק(יום שלישי) בשביל לדעת תמונת מצב...

 

אעדכן בהמשך, תודה לכולם על העזרה!

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אור,

עוד אמירה חשובה, החיפזון מהשטן.

הבועות שראית למעלה לא מעידות על שום בעיה לדעתי.

תן לבירה את השבועיים שלה לאחר הביקבוק, ואז תראה אם יש או אין בעיה.

140 גרם קצת גבוה לדעתי, יכול להיות שתקבל מיגוז יתר.

28 מעלות לא ממש בריא לבירה, אבל אם זה מה יש אז זה מה יש.

בהצלחה.

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

בכל מקרה , הייתי ממליץ לשים את הארגז עם הבקבוקים (הבקבוקים בטח בארגז)

בתוך איזה שקית זבל גדולה(נקיה כמובן) 

למקרה שיתפוצץ איזה בקבוק. כמו שהיה לי לפני שבוע .

כדי להמנע מזכוכיות וריח של בירה בכל מקום .Yell

בהצלחה

 

מבשלת הבאר