מחפש בנרות שמרים אמריקאים נוזליים עם עדיפות ל
Wyeast 1272 American Ale II
או כל שמר אמריקאי דומה, לצורך בישול IPA
Two hearted clone
אשמח לדוגמא (מתכוון לגדל ולהקפיא)
יש לי מלאי מוקפא משלי, אשמח להחליף..
תודה..
מחפש בנרות שמרים אמריקאים נוזליים עם עדיפות ל
Wyeast 1272 American Ale II
או כל שמר אמריקאי דומה, לצורך בישול IPA
Two hearted clone
אשמח לדוגמא (מתכוון לגדל ולהקפיא)
יש לי מלאי מוקפא משלי, אשמח להחליף..
תודה..
למה?
מה רע ב US-05?
שום דבר לא רע, הכל טוב...
שמרים s-05 לפי מה שקראתי, במקרה הזה נותנים בירה יותר נקייה ויבשה ופחות נותנים ביטוי למאלטיות של המתכון, ה051 או 001 או השמרים הספציפיים שציינתי נותנים תוצאה מעט יותר מאוזנת ומאלטית. שוב, רק מקריאה.
מי שעשה את המתכון בשתי הורסיות ומכיר את המקור טוען שהתוצאה היותר מתקתקה קרובה יותר למקור מה S-05.
http://www.homebrewersassociation.org/homebrew-recipe/bells-two-hearted-...
http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=91488
לא שאני מכיר את הבירה המקורית, או טוען שהייתי בהכרח מבדיל, אבל אם אפשר לדייק, למה לא..
מיותר לגמרי...
אם לא טעמת את המקור אז איך תדע שהצלחת לדייק?
ובכלל בשביל מה"לדייק"? אולי הבירה המקורית בכלל לא לטעמך
ואולי אתה בכלל לא היית מרגיש את ההבדל
אתה הרי לא שולח את זה לתחרות "the best two hearted clone"
מה מיותר ומה בעל משמעות יחליט כל אחד לעצמו..
אם המקורית (או החיקוי שאמור להיות מאוד מוצלח לדעת רבים) לטעמי או לא לטעמי רק אני אחליט רק אחרי שאנסה ואשווה ובטח לא כי אתה אמרת..
בדרך חשיבה שלך אפשר רק להפסיד, להתקבע ובטח שאי אפשר לללמוד ..
מה שאני כבר למדתי בדרך שלי יקח לך שנים רבות ללמוד בדרך שלך.
דעתי הבאתי כאן לא בשבילך בכלל, אלא לכלל הפורום, אתה בכלל לא העניין...
ואם אתה לא מעוניין בדעתו של אחר אז תפרסם את זה במדור "שוק קח תן"
איזה חלק מדבריך בדיון זה לדעתך מקדמים את חברי הפורום כמבשלי בירה?
הזילזול שלך ברצון שלי להיצמד למתכון מקורי ולדייק במרכיבים?
ההנחה שלך שאין טעם לבשל מתכון מסויים לפי ההוראות כי בכל מקרה אני לא מכיר את טעמו ולכן עולה מכך שאין חשיבות לאיך מבשלים אותו?
ההנחה שלך שאם יש סיכוי שלא ארגיש בהבדל אין מה להיצמד למתכון מסויים?
או ההערה שלך בנוגע לתחרות?
איזה מהדברים אני אמור לקחת איתי הלאה??
איזה מן הטיעונים האלו בכלל קשור לכותרת הדיון ולפרום שמרים ותסיסה???? אם היית רוצה ללמד, היית מתייחס לטענות שהעליתי לגופו של עיניין, למה אני רוצה לבשל עם שמרים כאלו ולא אחרים, בהתייחסות לשמרים עצמם, לאופי שלהם, להבדלים וכו.
אני מעוניין ללמוד, תתפלא, אפילו ממך, אבל אני מעוניין שילמדו אותי ולא יתפסו עלי תחת ויעירו הערות עוקצניות ויזלזלו. בכל דבריך בדיון לא אמרת דבר שמתייחס ספציפית לכותרת הדיון ..רק התחכמויות מיותרות וילדותיות. הפורום לא מרוויח מכך דבר, תהיה בטוח..
מבחינתי אתה יכול להיות מבשל מצויין בעל ידע רב, אבל אם מה שיש לך להציע זה זילזול ושחצנות, הידע שלך לא שווה פה הרבה
סליחה יהודה.
בהחלט לא הבחנתי ששאלתי שאלות בגסות רוח שכזאת ובזילזות בצד הנשי שלך.
התעלמתי מנפשך העדינה ושברירית והגזמתי בהחלט עם התחת שלי שתפסתי עליך.
ממך ומאחרים אשר נפגעו משאלותי כו לא מתחשבות בחוסר הבנה שלך אני מבקש סליחה!
אתה אומר "להיצמד למתכון המקורי" אבל הבאת כאן שלושה מתכונים שונים ואף אחד מהם לא מקורי וזה מה שבילבל אותי, דיסלקט שכמוני. חטאתי.
מה שהתכוונתי שלנסות לשכפל בירה שלא טעמת זה כמו לשיר שיר שלא שמעת. פשעתי.
צדקת, אין לי שום כוונה ללמד, ובמיוחד אותך, רק להישתחצן, רע שכמוני.
סליחה.
אלון
חח..
יפה!
אני שמח שיישרנו את ההדורים!
כל אחד ודרכו להתנצל..הצד הנשי שבי עדיין מפקפק אבל ניחא..
בהזדמנות זו אני רוצה להמליץ על הPBW שאלון מכין, סוף סוף יוצא לי להשתמש בו לנקות את הבקבוקים והמע' והוא אכן עושה את העבודה מצויין!
מאחל לך רק טוב!
יללה, שנה טובה וטוססת...
בוא נתחיל מהבסיס-
קשה להשיג שמרים נוזליים מסוגים מסויימים בארץ. במיוחד wyeast כי אין יבוא סדיר שלהם (ולמען האמת המשלוח של וויט לאבס גם היה חד פעמי למיטב ידיעתי).
מכיוון שאתה מתכנן לבשל IPA שהדגש בה לפי המתכון הוא America 2 row וקצת קריסטל והרבה הרבה כשות. כלומר, הדגש אמור להיות על לתת הבסיס והכשות ופחות על טעם השמרים. שים לב שזו דעתי על סמך המתכון בלבד. אף פעם לא טעמתי את הבירה.
השימוש בטמפרטורת מאש כדי להשיג תוצאה יבשה או מתוקה יותר בסיומת יכול לעזור לחפות על העובדה שהשמרים המוצעים us-05 הם מצויינים לIPA ומאוד ורסטילים. כלומר משחק עם טמפרטורת המאש ומשחק עם טמפרטורת התסיסה בהחלט יכול לתת לך טווח מאוד רחב של טעמים. המתכון מציע מאש ב66 מעלות. אולי תוכל להרים במעלה אחת או שתיים כדי להשיג גוף מלא יותר ומתיקות סופית קצת גבוהה יותר.
כנ"ל לגבי טמפ התסיסה. 18 מעלות. תסיסה קרירה יותר צפויה לספק לך בירה נקיה יותר ועם פחות אפקט של השמרים. טמפ גבוהה יותר תיתן לך יותר טעמים אחרים ..
אני מניח שבזה אלון התכוון שUS-05 יתנו לך תוצאה טובה. גם אם לא זהה.
בל נשכח. זו הבירה שלך. תעשה מה שתרצה בסופו של יום. את השמרים שציינת יהיה קשה למצוא בארץ להערכתי. ולא בטוח שתרגיש בהבדל אם אין לך רפרנס של המקור (הבירה המקורית מהמפעל- רצוי במצב מאוד טרי).
בהצלחה! נראה כמו אחלה מתכון!
תודה גל, אני מכיר את המתודות שציינת אני רק לא בטוח ויודע אם אפשר לחפות על אופי תסיסה של שמרים מסויימים בעזרת מאש כזה או אחר או תסיסה כזו או אחרת.. אולי כן, אני באמת לא יודע..
בכל מקרה יש לי מלאי שמרים נוזליים אבל לא מתאימים לבירה הזו - יש לי חיטות לאגרים בלגיים אבל לא אמריקאים..
אם לא אמצא אמריקאים דומים אני חושב שאשתמש ב 05 ואשמור על שאר המאפיינים כמו שהם, ואשנה מה שלדעתי כדאי לשנות, בבישול הבא.
צ'מע-
די חפרתי על התוכניות של ג'מיל can you brew it ו brew strong.
בכלליות, הם תמיד אומרים שהכי טוב להשתמש בשמרים המסויימים שהמבשלה השתמשה בהם. בלי ספק. עם זאת, כמעט בכל המקרים של שכפולי IPA אמריקאיות. השמרים היו WLP001.
בבירות בלגיות יש חשיבות אדירה לשמרים. גם בקולש לדוגמה. כי זה זן ממש מסויים שאין לו באמת תחליף. גם לחיטה.
אבל...
בIPA הדגש הוא באמת על לתת הבסיס ועל הכשות. (או לתת קריסטל בIPA יותר קלאסיות) כשהשמרים בדרך כלל די ברקע מבחינת השפעה על הטעם.
יתכן ואני טועה לגבי הבירה הזו. אבל נראה לי שזה ההימור הכי טוב שתצליח למצוא בלי לשלוח מישהו לחו"ל להביא לך שמרים טריים.
וכל הכבוד שלכבוד ראש השנה יש סולחה וכל זה.