אז ככה, לקקחתי מגדי סוף סוף רכז שיפון, שזה הרכז ממנו מבשלים kvas . אבל אני לא מוצא את הפתק שבו כתוב היה איך מכינים את זה, למישהו יש מתכון להכנה של KVAS?
kvas מישהו?
חן חן, את המתכונים שמבוססים על לחם שיפון גם אני ראיתי, אני מחפש משהו שמתייחס לרכז ולא ללחם.
עודד למה קבאס ? מתוך חיבה לסיפור המצחיק של שלום עליכם?
עדיף על דיו, לא?
האמת שאני רוצה להכין מתנת פרידה לכמה חברים מהתפוצה ההיא.
צודק. אני רואה שגם אתה נמנה על חובבי שלום עליכם. בהצלחה וספר איך היה (אגב קניתי כמה פעמים ב"טיב טעם". לא נרשמה התלהבות בלשון המעטה).
עודד, אני מחפש כל היום מתכון מבוסס רכז לקווס ולא מוצא, פשוט כי קווס עושים מלחם ולא מתרכיז. החיפושים לא רק באינטרנט, גם בספריה הלא קטנה שיש לי בנושא בירה. בכל מקום המתכון מדבר על לחם. אם אתה מעוניין להכין קווס אתה לא חייב לדבוק בתרכיז שקנית, אני בטוח שגדי יקבל חזרה. המתכון פשוט מאוד:
1.5 ק"ג לחם שיפון יבש
1 ק"ג מולסה או דבש
1.5 ק"ג צימוקים
19 ליטר מים
1 חבילה שמרים יבשים
כפית קמח חיטה מלא
התהליך:
לחתוך את הלחם לחתיכות קטנות, ושים במיכל לתסיסה. להרתיח את המים ולשפוך חמים על הלחם. להוסיף את הצימוקים חתוכים. לכסות עם בד נקי עד שהמים מתקררים. לסנן דרך בד נקי בלי לסחוט את הלחם. להוסיף לנוזל את המולסה או הדבש לערבב ולהוסיף את השמרים והקמח. לכסות ולהניח בחדר בטמפ' 18 - 20 מעלות צלסיוס. כאשר מתחיל לתסוס לסנן ולמלא בקבוקים להוסיף לכל בקבוק 2 צימוקים ולפקק. אחרי כמה ימים הקווס טוב לשתיה.
ככה עושים קווס קלאסי. בהצלחה.
בכל זאת אם מחפשים בגוגל מוצאים.
נסה את האתר:
http://www.kvassportal.ru/en/recepty1/kvas_v_domashnih_usloviyah/
יש כאן מתכון לשימוש ברכז.
אמיר
אמיר, סירופ קווס הוא לא סירופ שיפון. יש בו שיפון אבל גם הרבה דברים אחרים.
צודק. זה מה שקורה כשממהרים....
כנראה שבכל מקום מתעקשים על המתכון המקורי עם לחם.
בכל זאת מצאתי אתר עם מתכונים המכילים לתת שיפון (וגם כאלו עם לחם)
http://www.reocities.com/NapaValley/6670/recipes-kvass.htm
לדוגמא (ויש גם אחרים):
Kvass #1
1 U.S. Gallon
1 1/2 Pounds Rye Malt
1/2 Pound of Roasted Barley
1 Gallon of Water
1 1/2 Pounds of Dark Honey
1/2 Cup of Sultanas
5 Grams Beer Yeast
אמיר
שני רכיבים לא מוכרים לי,
1 U.S. Gallon (בשורה השניה)
1/2 Cup of Sultanas (שורה לפני אחרונה)
Sultanas זה סוג של צימוקים
1 U.S. Gallon (בשורה השניה)
הכוונה פשוט לנפח הקבאס בגאלונים.
אם תיכנס לאתר תקראה שם הרבה מתכונים . חלקם לשני גאלונים וחלקם לגאלון אחד.
אמיר
(:
רק כדי לסגור את הפינה של הkvas, בשיחה עם גדי הוא אמר לי שמדובר על רכז לkvas ולא רק רכז שיפון. שאלתי אותו לגבי המתכון של אמיר (תודהאמיר)שמופיע ב http://www.kvassportal.ru/en/recepty1/kvas_v_domashnih_usloviyah/והוא המליץ לי להשתמש ברבע מכמות הסוכר, השתמשתי בחצי. הכנתי והבאתי לחבר'ה שעלו מרוסיה ויודעים מה זה. הם טעמו ואמרו ש:
1. זה אכן זה
2. לא מספיק מתוק
3. טעים להם
תודה לכל מי שניסה לעזור. אני בהחלט לא מתכוון להכין את זה שוב אבל זה היהנסיון מעניין.
אני מקווה ששמרת לנו בקבוק
אחרת כדאי שתכין שוב : )