‏kvas ‎‏ מישהו?

15 תגובות [לתגובה האחרונה]
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז ככה, לקקחתי מגדי סוף סוף רכז שיפון, שזה הרכז ממנו מבשלים kvas‏ . אבל אני לא מוצא את הפתק שבו כתוב היה איך מכינים את זה, למישהו יש מתכון להכנה של KVAS?‎

עודד
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

עודד, יא מצחיק. את דוד גוגל'ה אתה כבר לא מכיר?

אחד

שניים

שלושה ובטוח שיש עוד, אלא אם זה לא מה שאתה מחפש...

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חן חן, את המתכונים שמבוססים על לחם שיפון גם אני ראיתי, אני מחפש משהו שמתייחס לרכז ולא ללחם.

עודד
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד למה קבאס ? מתוך חיבה לסיפור המצחיק של שלום עליכם?

אדי סער
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עדיף על דיו, לא?
האמת שאני רוצה להכין מתנת פרידה לכמה חברים מהתפוצה ההיא.

עודד
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

צודק. אני רואה שגם אתה נמנה על חובבי שלום עליכם. בהצלחה וספר איך היה (אגב קניתי כמה פעמים ב"טיב טעם". לא נרשמה התלהבות בלשון המעטה).

אדי סער
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד, אני מחפש כל היום מתכון מבוסס רכז לקווס ולא מוצא, פשוט כי קווס עושים מלחם ולא מתרכיז. החיפושים לא רק באינטרנט, גם בספריה הלא קטנה שיש לי בנושא בירה. בכל מקום המתכון מדבר על לחם. אם אתה מעוניין  להכין קווס אתה לא חייב לדבוק בתרכיז שקנית, אני בטוח שגדי יקבל חזרה. המתכון פשוט מאוד:

 

1.5 ק"ג לחם שיפון יבש

1 ק"ג מולסה או דבש

1.5 ק"ג צימוקים

19 ליטר מים

1 חבילה שמרים יבשים

כפית קמח חיטה מלא

התהליך:

לחתוך את הלחם  לחתיכות קטנות, ושים במיכל לתסיסה. להרתיח את המים ולשפוך חמים על הלחם. להוסיף את הצימוקים חתוכים. לכסות עם בד נקי עד שהמים מתקררים. לסנן דרך בד נקי בלי לסחוט את הלחם. להוסיף לנוזל את המולסה או הדבש לערבב ולהוסיף את השמרים והקמח. לכסות ולהניח בחדר בטמפ' 18 - 20 מעלות צלסיוס. כאשר מתחיל לתסוס לסנן ולמלא בקבוקים להוסיף לכל בקבוק 2 צימוקים ולפקק. אחרי כמה ימים הקווס טוב לשתיה.

ככה עושים קווס קלאסי. בהצלחה.

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

בכל זאת אם מחפשים בגוגל מוצאים.

נסה את האתר:

http://www.kvassportal.ru/en/recepty1/kvas_v_domashnih_usloviyah/

יש כאן מתכון לשימוש ברכז.

 

אמיר

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אמיר, סירופ קווס הוא לא סירופ שיפון. יש בו שיפון אבל גם הרבה דברים אחרים. 

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

צודק. זה מה שקורה כשממהרים....
כנראה שבכל מקום מתעקשים על המתכון המקורי עם לחם.

בכל זאת מצאתי אתר עם מתכונים המכילים לתת שיפון (וגם כאלו עם לחם)

http://www.reocities.com/NapaValley/6670/recipes-kvass.htm

לדוגמא (ויש גם אחרים):

Kvass #1

1 U.S. Gallon

1 1/2 Pounds Rye Malt

1/2 Pound of Roasted Barley

1 Gallon of Water

1 1/2 Pounds of Dark Honey

1/2 Cup of Sultanas

5 Grams Beer Yeast

אמיר

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שני רכיבים לא מוכרים לי,

1 U.S. Gallon (בשורה השניה)

1/2 Cup of Sultanas (שורה לפני אחרונה)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Sultanas זה סוג של צימוקים

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

1 U.S. Gallon (בשורה השניה)

הכוונה פשוט לנפח הקבאס בגאלונים.

אם תיכנס לאתר תקראה שם הרבה מתכונים . חלקם לשני גאלונים וחלקם לגאלון אחד.

 

אמיר

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

(:

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רק כדי לסגור את הפינה של הkvas, בשיחה עם גדי הוא אמר לי שמדובר על רכז לkvas ולא רק רכז שיפון. שאלתי אותו לגבי המתכון של אמיר (תודהאמיר)שמופיע ב http://www.kvassportal.ru/en/recepty1/kvas_v_domashnih_usloviyah/והוא המליץ לי להשתמש ברבע מכמות הסוכר, השתמשתי בחצי. הכנתי והבאתי לחבר'ה שעלו מרוסיה ויודעים מה זה. הם טעמו ואמרו ש:

1. זה אכן זה

2. לא מספיק מתוק

3. טעים להם

 תודה לכל מי שניסה לעזור. אני בהחלט לא מתכוון להכין את זה שוב אבל זה היהנסיון מעניין.

 

 

עודד

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מקווה ששמרת לנו בקבוק

 

אחרת כדאי שתכין שוב : )