סיום תסיסה - smoked chili ipa - הוספת זן שמרים מסוג אחר.

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

שלום חברים, חג שמח ושנה טובה! 


לפני 9 ימים בישלתי ipa , 

נתונים כלליים: 

טמפ' מאש: 66 מעלות צ'.

באצ' 5 גלון. 

OG 1.068 , FG1.015 , ABV 6.4% , IBU 53 SRM 13

שמרים : יבשים, שימוש בשקית שמרים אחת בלבד S-04 - הוגשו אחר כבוד לאחר חימצון התירוש כמו שצריך. 

בדיקת גרביטי אחרי 7 ימים ברפרקטומטר (מכוייל) : 1.030

בדיקת גרביטי אחרי 9 ימים ברפרקטומטר  : 1.030

אין בועות באייר לוק יותר ( מבין שזה לא אינדיקציה ). 

להשערתי הוספתי מעט שמרים ל- OG בסדר גודל הזה. 

 

האם מדובר בתסיסה תקועה? 

האם כדאי להוסיף שקית נוספת של שמרים?

אם כן , האם אוכל להוסיף S-05 (בעל מאפיינים דומים ופרופיל תסיסה זהה ל-S-04 אך מעט פירותי, ז"א האם הוספה של שמרים מסוג אחר לא תשתלט על הטעמים? אני מניח שלא מכיוון שאת עיקר העבודה והמאפיינים השמרים נותנים בתסיסה הראשונית אך תקנו אותי אם אני טועה. 

טעם הבירה:  מתוק וכבד - אופייני לצפיפות הזו. 

 

dry hopping + תוספות:

התכנון הוא להמשיך לדריי הופ בסקונדרי עם 60 גרם סימקו לשבוע + פלפל סודני חריף לכמה ימים. 

השאלה האם כבר ניתן להתקדם לסקונדרי עם קריאה של 1.030 או לחכות עד שהשמרים יסיימו את מלאכתם נאמנה עד הסוף.

 

קראתי הרבה על הנושא הזה ועל מה כדאי לעשות ואיך וראיתי מגוון אפשרויות. אשמח לקבל המלצות מחברים שהתנסו בבעיות אלה בדיוק בעבר ודרך פתרונן. 

 

תודה רבה,

ניסים 


 

 

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

תיקח דגימת הידרומטר.

רפרקטומטר במיקרים כאלה שיש אלכוהול בנוזל לא עובד.

לגבי כמות השמרים דווקא נראה עוד סביר , לא צריך לגמור כל כך גבוה.

וחוץ מזה באיזו טמ"פ הגשת את השמרים?

תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

תודה רועי,

 

כנראה שעליתי על הבעיה,

בשיחה עם אחד החברים (רן אזולאי) הוא העלה נקודה חשובה מאוד:

לאחר קריאת הרפרקטומטר כשיש אלכוהול בנוזל יש לבצע המרה לערכים באמצעות נוסחה. 

לכן על פי הנוסחה ה- fg שלי 1.011 ולא 1.030. 

מאחר וזה שימוש ראשון שלי ברפרקטומטר לא ידעתי על כך. 

אבדוק עם ההידרומטר כדי לוודא שאכן התסיסה הסתיימה. 

תודה

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/14/2012

היי ניסים \ רן אזולאי, 

אשמח לקבל את אופן החישוב בכל שלב עם הרפרקטומטר, בדיוק הזמנתי אחד לפני שבוע.

רן.

Offline

Location

נתניה
נתניה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2015

שנה טובה 

גם אני מצטרף לבקשה אשמח לדעת איך לבצע את ״פיצוי תיקון״  מיחידות BRX לקריאה נכונה של F.g מקווה שזה לא מצריך אינטרנט 

בברכה יעקב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש משהו בחיים שלא מצריך אינטרנט? 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר לקרב בריקס אחרי תחילת תסיסה כך:  RI = 1.33302 + 0.1427193(Brix) + 0.000005791157(Brix2)  RI is Refractive index

לקוח מכאן:

http://byo.com/hops/item/1313-refractometers

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרסמתי כבר מספר פעמים לינק למאמר על חישוב גרביטי סופי בעזרת ריפרקטומטר. חפשו אחורה. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט