שלום חברים, חג שמח ושנה טובה!
לפני 9 ימים בישלתי ipa ,
נתונים כלליים:
טמפ' מאש: 66 מעלות צ'.
באצ' 5 גלון.
OG 1.068 , FG1.015 , ABV 6.4% , IBU 53 SRM 13
שמרים : יבשים, שימוש בשקית שמרים אחת בלבד S-04 - הוגשו אחר כבוד לאחר חימצון התירוש כמו שצריך.
בדיקת גרביטי אחרי 7 ימים ברפרקטומטר (מכוייל) : 1.030
בדיקת גרביטי אחרי 9 ימים ברפרקטומטר : 1.030
אין בועות באייר לוק יותר ( מבין שזה לא אינדיקציה ).
להשערתי הוספתי מעט שמרים ל- OG בסדר גודל הזה.
האם מדובר בתסיסה תקועה?
האם כדאי להוסיף שקית נוספת של שמרים?
אם כן , האם אוכל להוסיף S-05 (בעל מאפיינים דומים ופרופיל תסיסה זהה ל-S-04 אך מעט פירותי, ז"א האם הוספה של שמרים מסוג אחר לא תשתלט על הטעמים? אני מניח שלא מכיוון שאת עיקר העבודה והמאפיינים השמרים נותנים בתסיסה הראשונית אך תקנו אותי אם אני טועה.
טעם הבירה: מתוק וכבד - אופייני לצפיפות הזו.
dry hopping + תוספות:
התכנון הוא להמשיך לדריי הופ בסקונדרי עם 60 גרם סימקו לשבוע + פלפל סודני חריף לכמה ימים.
השאלה האם כבר ניתן להתקדם לסקונדרי עם קריאה של 1.030 או לחכות עד שהשמרים יסיימו את מלאכתם נאמנה עד הסוף.
קראתי הרבה על הנושא הזה ועל מה כדאי לעשות ואיך וראיתי מגוון אפשרויות. אשמח לקבל המלצות מחברים שהתנסו בבעיות אלה בדיוק בעבר ודרך פתרונן.
תודה רבה,
ניסים