טעם הכשות לא מספיק חזק

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/14/2012

שלום לכולם,

 

לפני כחודש ימים לערך בישלתי ב ALL GRAIN סגנון AMERICAN PALE ALE

הכשות שהוספתי היו CASCADE ל 60 דק'

ובאמצע ההרתחה עם ה CASCADE הוספתי AMARILLIO ל30 דק'

הבירה הסופית קיבלה את הארומתיות משני סוגי הכשות אך אני מעוניין בטעם יותר חזק של ארומה - הכוונה להוציא ארומה ולא מרירות מה CASCADE

ראיתי מספר שיטות שמבשלים משתמשים בהם,

 

FIRST WORT HOP

DRY HOPPING

 

האם אחת מהשיטות הללו תעזור ? או שניהם יחד ? אם כן, מה היחסים של כמות הכשות בכל שלב

האם יש שלבים נוספים שמומלצים על מנת להוציא את מקסימום הארומה מהכשות ?

 

תודה לעוזרים, רן.

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

היי רן,

 

הגדרות-

ארומה - מורגש בעיקר באף. בהקשר של כשות, ריח פרחים/פירות טרופיים/אורנים וכו...

טעם - שימוש בלשון בעיקר. בהקשר של כשות תורגש בעיקר מרירות והטעם ה"צמחי" של הכשות. קצת כמו לאכול נענע או מנטה, זה מאוד שונה מלהריח את זה.

 

כלומר- אם אתה רוצה יותר ארומות ופחות מרירות. צריך ללכת לכיוון של late addtions  שבהם מוסיפים הרבה כשות לזמן קצר. וכמובן dry hopping שמוסיף המון ארומה לתוצר הסופי אך כמעט שלא מרירות. (אם בכלל מרירות)

לגבי first hop additions. רק קראתי על זה ולא ניסיתי עדיין- אז מישהו אחרי יענה על כך.Wink

 

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

first wort hop - מוסיפים את הכשות של המרירות כשהתירוש מוכן להתחלת רתיחה (אני מבשל ב-BIAB לכן אני מוסיף את הכשות איך שאני מוציא את השק עם הגרעינים). אומרים שככה מקבלים יותר טעמים וארומות מהכשות שמשתמשים בו למרירות.

דריי הופ זה חובה לפי דעתי בשביל לקבל הרבה ארומה, FWH זה מוסיף אבל לא כמו דריי הופ. תנסה לשלב את שתי הטכניקות הללו בבישול הבא שאתה רוצה שייצא כשותי.

אתה יכול לקרא על ניסוי שעשו כדי לבחון את ההשפעה של FWH פה: http://brulosophy.com/2015/07/06/the-first-wort-hop-effect-exbeeriment-results/

אמ;לק - אין השפעה לFWH

עוד מידע פה: http://beersmith.com/blog/2012/11/19/first-wort-hops-fwh-in-beer-revisited/

כמו כן כדאי להוסיף כשות לסוף הרתיחה - בין 10 ל-0 דקות אחרונות, זה מוסיף המון ארומה וטעם.

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/14/2012

גל וליאור קודם כל תודה על העזרה.

 

קראתי את המידע לגבי FWH וגם לגבי DH, כמה שאלות גם לגבי הגברים שרשמת 

 

1. בבישול כמות של 24 ליטר בירה, כמה כשות מומלץ לשים בכל שלב , FWH, הרתחה 60 דק' , 10 דק' אחרונות (לערך) וDRY HOP 

סה"כ 4 שלבים שתיארנו

2. גל ציין ארומה וטעם, אני מעוניין להוציא מהכשות את הטעם והארומה (בעצם חוץ מהמרירות את הכל ) לכן זה יתווצר לי בשלבים האחרונים של ה 10 דק' ושל ה DH אני מבין, נכון ?

 

רן.

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אתן דוגמה שאני אישית אהבתי לאחרונה. פשוט ובסיסי אבל מאוד אפקטיבי

 

10 גרם מגנום ב60 דקות

15 גרם קסקייד בשלושים דקות

15 גרם קסקייד ב 15 דקות

30 גרם קסקייד dry hop למשך שבוע (לאחר סיום התסיסה העיקרית)

 

- וריאציות יכולות להיות מפה ועד הירח. לדוגמה המליצו לי לשלב citra יחד עם קסקייד בדריי הופ. אפשר מספר הוספות של זנים שונים במהלך הדקות האחרונות

נניח. 15 גרם קסקייד ב30 דקות, 15 גרם סיטרה ב 15 דקות, 15 גרם קסקייד+15 גרם סיטרה ב0 דקות.

 

אם אתה רוצה מתכון משוגע לlate additions נסה את evil twin שכולו מורכב מהמון כשות. אבל ממש בסוף הבישול. תוצאה מדהימה מובטחת. אם איך לך כוח לקרוא עד הסוף, פשוט תגלול לתחתית , המתכון שם.

אגב, במתכון הזה ישנה מרירות סופית של 26IBU שזה לא מעט. אבל בעיקר ארומות טרופיות מטורפות וטעמים מדהימים שמשתלבים ביחד. מומלץ בחום.

 

 

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמעתי פעם את טייסטי מקדואל אומר שפחות מ-60 גרם כשות ל-20 ליטר בירה בדריי הופ - לא משפיע כמעט על הבירה.

הוא אמר את את זה בהקשר של IPA ולא לאגרים כדוגמת בוסטון לאגר וכדומה שם גם עושים דריי הופ קטן

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

האמת הדוגמה שנתתי היתה ל pale ale די עדין בטעמו. וגם עם יחסית לא הרבה כשות. כך שההשפעה היתה טובה עם יופי של ארומות.

ברור לי שאם שאתה הולך להפציץ כשות לאורך כל הבישול כמו בIPA תצטרך יותר כשות בדרייהופ.

 

תכל'ס אלכסנדר גרין זו אחלה IPA  עם זאת יחסית מאופקת. ואישית זה מאוד מדבר אלי.

אני מניח שיש שם פחות דריי הופ ותוספות מאוחרות בהשוואה לחלק מה IPA הפסיכוטיות שיצא לי לטעום בעבר-  עם כאלו כמויות כשות שגרמו לך להצמיח שערות על הלשון בסיום הכוס.

 

אבל זו דעתי בלבד

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

ממליץ לך לנסות סנטניאל במקום קסקייד

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/14/2012

סוף סוף מצאתי זמן לקרוא את המאמר עד הסוף,

ללא ספק לקחו את עניין הטעם והארומה של הכשות ל HIGH END

בבישול הבא אכניס גם LATE EDDING וגם DRY HOP

 

שאלה לגבי DRY HOP

רשמת שהכנסת את הכשות לאחר התסיסה העיקרית, הכוונה לאחר יומיים שלושה ? ואז שבוע נוסף ? 

בבאץ' האחרון התסיסה אצלי הסתיימה ב5 ימים סה"כ, ולאחר שהייה בבקבוקים במשך 3 שבועות אין לי מספיק גזים וקצף עומד, אני חושב שהסיבה לכך היא שהשמרים עייפו, או שהכנסתי מעט מדי סוכר ענבים (150 גרם ל 23 ליטר בירה), מה דעתך ?

ובחזרה לשאלה הראשונה, אם אתה מוסיף את הכשות לשבוע אחרי התסיסה העיקרית ז"א סה"כ תסיסה של 10 ימים, לאחר מכן אתה מבקבק או מכניס ל KEG ? כי נראה לי שהשמרים לא יחזיקו כל כך הרבה...

 

רן. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השמרים מחזיקים מעמד גם חודשיים ויותר

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/14/2012

אז מה עשיתי לא נכון שאני לא מקבל ראש קצף (3 מילימטר ראש שנעלם אחרי כמה דקות) וגיזוז קל מאוד

אולי כמות הסוכרים הייתה מעטה מדיי ? 150 גרם ל 23 ליטר ?

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

רן זה תלוי בהרבה גורמים כמו סוג הכשות, אחוז החומצת אלפא שלו, ולאיזה דרגת מרירות אתה רוצה להגיע.

אני ממליץ לך להסתכל במתכונים באתר "מתכוני ציון" וגם באתרים מחו"ל (homebrewtalk, american homebrew association) וללמוד מהם.

בAPA שלי אני נוהג לשים בסביבות ה20 גרם כשות למרירות, ואת השאר אני מחלק בין 15, 10 ,5 דקות (מנות קטנות שביחד הן 30 גרם) ובנוסף אני גם עושה דריי הופ עם עוד 60 גרם כשות.

 

לגבי FWH - שמים את אותה כמות הכשות של המרירות.

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

היי רן.

מוזמן לקרוא עוד על דרייהופ פה:
http://beergeeks.co.il/faq/%D7%9E%D7%94-%D7%96%D7%94-dry-hop-%D7%95%D7%9...

על חשיבות התזמונים השונים של הוספת הכשות ומשמעויותיהם, פה:
http://beergeeks.co.il/faq/%D7%9E%D7%94%D7%99-%D7%97%D7%A9%D7%99%D7%91%D...

ועל שיטות העצמת טעמים וארומה, כדוגמת הבירה הידועה של evil twin, מנוחת כשות פה:
http://beergeeks.co.il/articles/%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%97%D7%AA-%D7%9B%D7...

והפצצת כשות פה:
http://beergeeks.co.il/articles/%D7%94%D7%A4%D7%A6%D7%A6%D7%AA-%D7%9B%D7...

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

מה שיוחאי אמר Laughing

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform