שלום,
אני חדש בפורום וגם חדש בתחביב, לקראת בישול שני.
מהנדס תוכנה ממושב בן עמי בצפון הארץ נשוי ואב לשני ילדים.
השילוב של תהליך הנדסי ואהבה לבירה טובה הביא אותי לתחביב הנ"ל.
זאת ההודעה הראשונה שלי בפורום אבל אני קוראה הרבה שרשורים ולמוד המון מידע וניסיון שלכם.
הציוד שיש ברשותי:
סיר נירוסטה 36 ליטר עם ברז ומד חום מובנה
ערכת ציוד בסיסית של בירדי
פוקק שולחני
שק גדול לבישול BIAB (עוד לא השתמשתי בו)
הידרומטר (עוד לא השתמשתי בו)
גוף קירור דיסקיות בזרימה הפוכה (עוד לא השתמשתי בו)
מקרר תסיסה (עוד לא השתמשתי בו)
בקר טמפרטורה למקרר (הזמנתי, עוד לא קיבלתי)
משאבה פשוטה (עוד לא השתמשתי בה)
כרגע מבשל על גז ביתי, מתכנן לעבור לבישול בעזרת חשמל
את הבישול הראשון בישלתי מרכז משולב גרעינים בעזרת ערכה שרכשתי מבירדי בתוספת ק"ג דבש.
היות ולא היה לי מקרר תסיסה וטמפ חדר היתה סביב 28-29 מעלות השתמשתי בשמרי BELLE SAISON אשר עמידים בטמפ תסיסה גבוהה יותר.
זאת הייתה ביירת אייל אדמונית, לטעמי מאוד מוצלחת.
את הבטץ הבא אני מתכנן לבשל מגרעינים בלבד בשיטת biab גם אייל אדמונית בתוספת דבש (כמו בבישול הראשון)
הפעם יש לי מקרר תסיסה אבל עוד לא קיבלתי בקר טמפ למקרר ולכן כנראה גם הבישול הזה יהיה בטמפ החדר עם שמרי BELLE SAISON (או אולי בכל זאת להמתין לבקר טמפ?)
אולג מ beer & beyond המליץ לי על מתכון הבא:
לתת:
5.5 ק"ג - Pale Ale Malt
0.25 ק"ג - Amber Malt
0.25 ק"ג - Melanoidin Malt
0.25 ק"ג - Crystal Malt 40
0.25 ק"ג - Biscuit Malt
1 ק"ג דבש
כשות:
30 ג"ר - כופתיות כשות פרל בתחילת רתיחה
30 ג"ר - כופתיות כשות צ'אלנג'ר בעשר דקות אחרונות של הבישול
שאלות:
1. האם לדעתכם כדאי לשנות משהו במתכון הנ"ל? (הערות\המלצות יתקבלו בברכה)
2. כמה זמן השריית גרינים ובאיזה טמפ?
3. כמה זמן רתיחה צריך?
בברכה
דני לרמן