שלום,
ישבתי וחקרתי דיי הרבה במהלך הזמן האחרון על כל נושא הדריי הופ.
לא מצאתי תשובה לשאלה שיכול להיות שהיא דיי מובנת מאליה:
אם אני מבצע דריי הופ- האם בכל זאת אני צריך להביא את התירוש לרתיחה לאחר המאש ?
תודה לעוזרים
שלום,
ישבתי וחקרתי דיי הרבה במהלך הזמן האחרון על כל נושא הדריי הופ.
לא מצאתי תשובה לשאלה שיכול להיות שהיא דיי מובנת מאליה:
אם אני מבצע דריי הופ- האם בכל זאת אני צריך להביא את התירוש לרתיחה לאחר המאש ?
תודה לעוזרים
כן,כמובן.
אין קשר בין תהליך הבישול הרגיל לבין דריי הופינג. מבשלים כרגיל כמו כל בישול, עם כשות, הרתחה, קירור, שמרים והתססה. לאחר שנגמרת התסיסה העיקרית (לאחר כמה ימים) מוסיפים את הדריי הופינג לתקופה הרצויה, ואז ממשיכים כרגיל- הגזה בחבית או הוספת סוכר ובקבוק...
לרתיחה יש כמה תפקידים:
מיצוי הכשות, חיטוי התירוש, אידוי טעמי לוואי
במידה ומוסיפים הרבה כשות ומאוחר ומשלבים דריי הופ אפשר לחשוב על בישול בירה ברתיחה קצרה.
הצוות שלנו עושה זאת כבר שנתיים במסיבות הבישול - התוצאות טובות אך לא נבדקו בבדיקה משולשת
ותחושתינו היא שהבירה ברתיחה קצרה סובלת מחיי מדף קצרים מאוד יחסית - אבל זאת רק תחושה...
בדריי הופ אתה תמצה ארומות של כשות אבל לא מרירות וטעם, אלה יתקבלו רק מרתיחה שממירה את החומצות אלפא להיות מסיסות, כך שאם אתה רוצה מרירות כלשהי אתה חייב להרתיח
שלום אבי
אם אתה רוצה ללמוד על הכשות, והשימוש המגוון בו, אני ממליץ לך להתחיל בספר הבא
http://www.amazon.com/For-The-Love-Hops-Bitterness/dp/1938469011
זה ספר התחלה בסיסי להבנת המרכיב בבירה.
בהמשך לכך אני בטוח ששמת לב מהתשובות של החברים בפורום שישנם שלבים בבישול שכנראה לא הבנת. אם אתה מרגיש שהתשובות אינן עוזרות לך, בבקשה צפרט לנו במדויק למה התכוונת