צידנית

29 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שלום לכולם,

במסגרת תכנית הגרעין של מבשלת קרוואן ורכישת הציוד הנלווה חסרות לי מספר תשובות.

1. מה היחס הרצוי בין נפח הצידנית לגודל הבישול הסופי, האם באפשרותי להשתמש בצידנית 45 ליטר, עבור בישול של 20 ליטר?

2. באיזה מבנה צידנית עדיף להשתמש, צר וגבוה או רחב ונמוך? לפי ההשערה שלי, בצידנית גבוהה עלול להווצר לחץ רב על הפילטר (מעטפת של צינור ניאגרה) ובצידנית נמוכה, שטח הפנים של המאש גדול, וכך נוצר איבוד חום.

כמובן אשמח לתשובות נוספות עם דברים שלא חשבתי עליהם.

תודה רבה

אבנר

תום- זאביק's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

1. תלוי אם המאש שלך בנפח הבישול או שאתה עושה גם ספארג'.

צידנית 45 יכולה להכיל מאש בנפח מלא (20 ליטר) עם הגרעינים.

תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן מתכנן לעשות ספארג'

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1. צידנית של 45 ליטר מתאימה לבצ'ים של עד 55 ליטר בערך. החישוב פשוט במאש אפשר להוציא בערך 30 ליטר ובספארג' 30 ליטר. סה"כ לסיר 60 ליטר ואחרי בישול נשארים 55 ליטר.

2. עדיפה צידנים גבוהה בגלל איבוד חום נמוך יותר. אני לא מאמין שיש בעיה עם הפילטר.  למה בעצם לא לבנות מניפולד מנחושת? הרבה יותר יעיל ונוח.

בהצלחה!

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא בטוח בקשר לעמידות בחום של צינור ניאגרה

בכל מקרה יש לי בשבילך צינור אם אתה רוצה/צריך

 

תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הי שחר,

תודה על ההצעה

כמו שאני מבין, האפשרויות הן:

1. צינור ניאגרה

2. צינור נחושת לפי ההצעה של עמנואל

3. יצירת false bottom בצידנית (בעייתי להצמיד את הלוח לצידנית).

הטמפרטורה היא טמפרטורת מאש, לאיזו עמידות בחום התכוונת?

באיזה צינור/ סינון אתה משתמש? אולי יש אצלי משהו דומה

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

התכוונתי לממה שאתה קורה צינור ניאגרה

אבל של ברז מטבח

כזה ששלפתי מתוכו את הצינור גומי הפנימי.

 

נראה לי שהוא עמיד יותר ומסנן טוב יותר מצינור ניאגרה בהנחה שאני מבין למה אתה התכוונת בצינור ניאגרה(יש תמונה?)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר,

זה אותו צינור.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה בעיתי בעמידות לחום של צינור מרשת נירוסטה? גם 600 מעלות לא יזיזו לו.

דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

היי שחר

לאיזה צינור אתה מתכוון, יש משהו יותיר יעיל ועמיד?  לסינון התירוש מתוך הצידנית

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דרור, ראית איך אני מוציא את התירוש? עם מניפולד נחושת. זאת השיטה האולטימטיבית. ועמדה גם במבחן המשאבה!

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שלי יותר טובה... בהרבה!!!... כל כך הרבה יותר טובה שזה מרגיז!!!

פרננדו

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אל יתהולל חוגר כ......עד שלא ראינו אין כלום. תראה ואז נשפד את המסנן שלך.....רק שזה לא יהיה סינון עם איזה סמרטוט.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

:D חה חה, האמת שבגירסה החדשה השתמשתי בגופיה שקיבלתי בעבודה הקודמת שלי.

ללא ספק הוסיפה טעם...לוואי... :D

פרננדו

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

צינור של ברז מטבח - עובד אצלי ביעילות ויש לי אחד נוסף 

אני חושב שאלה של הניאגרה - קצת פחות צפופים

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני חושב ששיטת הצינור ניאגרה לא אפקטיבית לחלוטין ויש לה המון בעיות טכניות.

אני אפרסם השבוע את שיטת שלו-פונטוביץ. הנוחיות פשוט מדהימה.

פרננדו

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

יש מצב שלמרות שטח הפנים הגדול עדיף מאש רחב ונמוך-בגלל שחום עולה למעלה?

הכוונה היא שהטמפרטורה תהיה אחידה יותר בחלקים השונים של המאש...ולא בהבדל של 5 מעלות כל 10 סנטימטרים..

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עד כמה שאני זוכר יש בעיות הקשורות בדינמיקה של נוזלים ברחב ונמוך

תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר,

 

 

אמת בדבריך, מבדיקה אצל פאלמר הוא ממליץ על צידנית עמוקה, עם עדיפות למספר צינורות ניקוז.

 

 

לא מצאתי אצלו התיחסות להסעת חום.

 

Here are the summary guidelines for designing efficient manifolds and lauter tuns    :

Have the straight line distance to the drain be as short as possible. In other words, orient the pipes longitudinally with respect to the drain   .

 

Deeper grainbeds have more uniform rinsing, all else being equal.

 

The closer the pipe spacing, the more uniform the flow, all else being equal. A spacing of 6 inches is the maximum in my opinion. A spacing of 2-4 inches is preferred.

 

The spacing of the pipes from the wall of the cooler should be S/2 or slightly greater to avoid preferential flow down the smooth walls.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מספר צינורות ישפרו את הנצילות

אבל נצילות פחות מענינת את המבשל הביתי

 

בגלל העלות הנמוכה יחסית של לתת הבסיס

שים לב שבהתאמה למתכון משנים רק את לתת הבסיס

למשך מתכון שניתן ב-75% נצילות התאמתו למבשלה אחרת ב-70% משפיעה רק על כמויות לתת הבסיס.

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אין הסעת חום בתוך הצידנית. בקבועי הזמן שאנחנו מדברים עליהם ובבידוד המיטבי של הציידנית, אין ספק שפיזור הטמפרטורה כמעט אחיד, לא משנה עם הציידנית ארוכה, שמנה, כחולה או צהובה.

גראדינט הטמפרטורה אפסי.

פרננדו

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, נראה שאין לך נסיון עם מאש בצידנית. יש הבדלי טמפ' משמעותיים בין איזור הדפנות למרכז. ואני מדבר על צידנית איכותית ביותר.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

עמנואל,

   אני קורא תיגר על כנסיית עמנואל הקדוש!!!

לא מאמין בטיעון שלך!!! הוא דוגמתי במעותו!! בירה זה דבר מדעי. האם מדדת? מה דלטה T שקיבלת? האם הוא גדול כל כך שמשפיע על משהו? איך נראה פרופיל הטמפרטורה בחתך הציידנית?

הגיוני שיהיה הפרש קטן מאוד בדפנות אך אני בטוח שהוא מתייצב אחרי כמה מילימטרים ואין לו שום השפעה על כלום. ההולכה בתוך המים יותר דומיננטית מההסעה בדופן מבודדת.

פרננדו

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מדדתי גם מדדתי. 2 מעלות הפרש בין הפרימטר של 2 ס"מ צמוד לדופן למרכז. לכן אני מקפיד על ערבוב כל 15 דק'. 2 מעלות הן משמעותיות מאוד.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא מדדתי אף פעם אבל קשה להאמין, עם כזה דיפרנציאל טמפ' אין סיכוי שהטמפרטורה במרכז הייתה נשמרת +- מעלה צלזיוס במשך שעה.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז תמדוד. מה זה קשור באמונה?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא יכול , הפסקתי לעשות מאש בצידנית מזמן אני מאמין כשעוד שתית בירה מסחרית

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמולץ, מאיפה ההברקה הזאת? ממתי חום עולה למעלה? אולי אתה מתכוון שאויר חם עולה למעלה. עשית סלט. החום יורד ככל שמתקרבים לדופן בגלל הסעת חום לסביבה ולא קשור למעלה למטה או לצדדים. חוזר שוב, עדיפות ברורה לצידנית עמוקה.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם אני זוכר נכון פאלמר ממליץ גובה מצע גרעינים של 30-60 סמ, בעיקר לטובת סינון יעיל ומניעת תקיעת הספארג'

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני חוזר ומדגיש, כל התאוריות שהובאו לעיל כציטוט מספרו של פלמר מתייחסות לביצוע פליי ספארג', לא באץ' ספארג' שעד כמה שאני יודע מבשלים מגרעינים מבצעים.