הי,
אני מעוניין לבשל תמד דבש- אבל לפני הבישול אני מעוניין לקנות/ לטעום את המוצר - מישהו יודע היכן ניתן למצוא?
עידן
הי,
אני מעוניין לבשל תמד דבש- אבל לפני הבישול אני מעוניין לקנות/ לטעום את המוצר - מישהו יודע היכן ניתן למצוא?
עידן
יש לי תמד חביב (מתוק ומתובל מאוד) שהכנתי פעם. אתה מוזמן לטעום. מבוסס על המתכון Joes ancient mead
לדבש יש חשיבות מכרעת לטעם של התמד הסופי. וגם של השמרים ודרך התסיסה כמובן. אישית, אני פחות מתחבר לטעם של המתכון הזה.
אחרים בפורום עשו ניסיונות אחרים.
העיקר: תשתמש בדבש שאתה ממש ממש אוהב. רצוי לא מדולל דוגמת "משק צימרמן" או לקנות ישירות מחקלאי שאתה סומך עליו ואוהב את הדבש שלו. שמרי יין, ומזין שמרים Fermaid O או fermaid K כדי לעזור לשמרים לחיות טוב בתוך כל העניין הזה.
לי יש חמישה בקבוקי mead שהוכנו מחמישה סוגי דבש שונים. נשארו בקבוק מכל דגם.
ממליץ בחום לקרוא את המאמר הזה:
http://beerandwinejournal.com/dive-into-mead-making/
זה מבוא לא רע לתמד הראשון שלך
בנוסף לFERMAID K וDAP, כדאי להצטייד בסבלנות, זה לוקח זמן...
יש לי גם את הספר של KEN SCHRAMM אם אתה רוצה לשאול אותו - זה די נחשב התנ"ך של הכנת תמד (אי אפשר לקרוא לזה בישול) אבל הוא קצת מיושן
תודה למשיבים...
מייקל - ניסית את המתכון המצורף ללינק? יש הרבה מצרכים שלא כל כך קל להשיג... (דובדבנים מתוקים- שונים מהדובדבנים שגדלים בארץ, רכז ענבים טבעי? ) אשמח אם תשתף את המתכון והמצרכים שבהם השתמשת...
גל ונועם - תודה רבה! אני אשמח לקנות ולטעום... אני אשלח פרטית ואנסה להפגש...
עידן,
התכוונתי יותר לתת לתהליך והתוספות (staggered nutrient additions) להכווין אותך.
עשיתי משהו דומה: השתמשתי בשני קילו דבש דרדר, קילו וחצי דומדמניות שחורות (שמוסיפות אשלגן שבמקור בא מרכז הענבים) קצת פלפל מעושן.
השתמשתי בשמרים D47 אבל הייתי ממליץ על 71B כי דרוש פחות זמן ליישון. (שמרי שמפניה יוסיפו פחות טעם - אפשר להשיג את השמרים באיביי די בקלות)
הייתי ממליץ גם להשתמש בדבש מפרחי בר או הדר - הדרדר בעל אופי מצויין אבל עם PH מאוד נמוך שהייתי צריך לתקן דרך הוספת potassium bicarbonate.
מבחינת פרות - לדעתי כמעט כל הדובדבנים בארץ הם נחשבים מתוקים, אבל גם ככה זו לא העונה.
בהצלחה!
אם אתה מאזור כפר סבא אז יש תמד בBenny's cask ale pub, הוא קונה מאיזה מבשל תמד מהאזור אני חושב.
אני עובד בכפר סבא... אחלה רעיון!
תלוי מה אתה מחפש.
התססתי דבש במים מורתחים - מקוררים נתתי לתסיסה להגיע די נמוך, ביקבקתי ולא היו לי פיצווצים.
יצא תמד מוגז שהיה נעים לשתיה בערך שנה אחרי.
לעומת זאת, ישנם אלו שעושים אותו שטוח.