איפה ניתן לטעום תמד דבש?

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
עידן בנימיני's picture

Location

nir zvi
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2015

הי,

אני מעוניין לבשל תמד דבש- אבל לפני הבישול אני מעוניין לקנות/ לטעום את המוצר - מישהו יודע היכן ניתן למצוא?

עידן

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

יש לי תמד חביב (מתוק ומתובל מאוד) שהכנתי פעם. אתה מוזמן לטעום. מבוסס על המתכון Joes ancient mead

לדבש יש חשיבות מכרעת לטעם של התמד הסופי. וגם של השמרים ודרך התסיסה כמובן. אישית, אני פחות מתחבר לטעם של המתכון הזה.

 

אחרים בפורום עשו ניסיונות אחרים.

העיקר: תשתמש בדבש שאתה ממש ממש אוהב. רצוי לא מדולל דוגמת "משק צימרמן" או לקנות ישירות מחקלאי שאתה סומך עליו ואוהב את הדבש שלו. שמרי יין, ומזין שמרים Fermaid O או fermaid K כדי לעזור לשמרים לחיות טוב בתוך כל העניין הזה.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לי יש חמישה בקבוקי  mead שהוכנו מחמישה סוגי דבש שונים. נשארו בקבוק מכל דגם. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/19/2013

ממליץ בחום לקרוא את המאמר הזה:

http://beerandwinejournal.com/dive-into-mead-making/

זה מבוא לא רע לתמד הראשון שלך


בנוסף לFERMAID K וDAP, כדאי להצטייד בסבלנות, זה לוקח זמן...

 

יש לי גם את הספר של KEN SCHRAMM  אם אתה רוצה לשאול אותו - זה די נחשב התנ"ך של הכנת תמד (אי אפשר לקרוא לזה בישול) אבל הוא קצת מיושן

עידן בנימיני's picture

Location

nir zvi
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2015

תודה למשיבים...

 

מייקל - ניסית את המתכון המצורף ללינק? יש הרבה מצרכים שלא כל כך קל להשיג... (דובדבנים מתוקים- שונים מהדובדבנים שגדלים בארץ, רכז ענבים טבעי? ) אשמח אם תשתף את המתכון והמצרכים שבהם השתמשת...

 

גל ונועם - תודה רבה! אני אשמח לקנות ולטעום... אני אשלח פרטית ואנסה להפגש...

Location

Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/19/2013

עידן,

התכוונתי יותר לתת לתהליך והתוספות (staggered nutrient additions) להכווין אותך.

עשיתי משהו דומה: השתמשתי בשני קילו דבש דרדר, קילו וחצי דומדמניות שחורות (שמוסיפות אשלגן שבמקור בא מרכז הענבים) קצת פלפל מעושן.

השתמשתי בשמרים D47 אבל הייתי ממליץ על 71B כי דרוש פחות זמן ליישון. (שמרי שמפניה יוסיפו פחות טעם - אפשר להשיג את השמרים באיביי די בקלות)

הייתי ממליץ גם להשתמש בדבש מפרחי בר או הדר - הדרדר בעל אופי מצויין אבל עם PH מאוד נמוך שהייתי צריך לתקן דרך הוספת potassium bicarbonate.

מבחינת פרות - לדעתי כמעט כל הדובדבנים בארץ הם נחשבים מתוקים, אבל גם ככה זו לא העונה.

 

בהצלחה!

Location

Hagefen 18
Tsofit
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/02/2015

אם אתה מאזור כפר סבא אז יש תמד בBenny's cask ale pub, הוא קונה מאיזה מבשל תמד מהאזור אני חושב. 

עידן בנימיני's picture

Location

nir zvi
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2015

אני עובד בכפר סבא... אחלה רעיון!

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

תלוי מה אתה מחפש.

התססתי דבש במים מורתחים - מקוררים נתתי לתסיסה להגיע די נמוך, ביקבקתי ולא היו לי פיצווצים.
יצא תמד מוגז שהיה נעים לשתיה בערך שנה אחרי.

לעומת זאת, ישנם אלו שעושים אותו שטוח.