הצ'ילר הטבול האולטימטיבי

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

בעקבות פוסטים שונים בבלוג הזה שמאוד משכנעים, ובעקבות קריזה שאני חוטף מדי פעם על האובר-הד של קירור בעזרת צ'ילר פלטות, התחלתי להשתעשע ברעיון של יצירת קינג קוברה בצורה עצמאית.
אני אוהב את הרעיון שפשוט טובלים אותו, מקררים מהר, ואז מוציאים ושטיפה קלה והוא מסודר (ולא צריכים לחשוש מדברים שנתקעים).
מי שייכנס ללינק יוכל לראות שמדובר בצ'ילר טבול שמורכב משלושה סלילי נחושת 3/8  באורך ~7.6 מטר (25 רגל) שמאוחדים יחדיו ומתחברים לצינורות 1/2 לכניסת ויציאת מי קירור.

24 מטר לפי 10 שקל  למטר (אולי יש אפילו יותר זול) יוצא עלות של 240 שקל רק הנחושת, צריך להוסיף קצת מחברים וזה עדיין, אז נגיד 300 שקל, עדיין יותר זול מצ'ילר פלטות.

אממה, יש בעיה טכנית קלה, בהנחה שאני כן מתגבר על עניין כיפוף הנחושת, איך מחברים 3 צינורות 3/8 לצינור חצי (ללא הלחמות שאני כמובן לא מסוגל לעשות)?
הפתרון שחשבתי עליו הוא לוותר על האיחוד הזה, ליצור את ה-ר' למעלה משלושת הצינורות הצמודים (או לוותר בכלל על הר'), ולחבר להם בקצה צינור סיליקון לכל אחד, נקבל 3 צינורות נחושת שמהם יוצאים 3 צינורות סיליקון,
עכשיו את צינורות הסיליקון 3/8 צריך לחבר לצינור חצי (גם סיליקון לצורך העניין) שאליו ניתן יהיה להוסיף מחברים.
אני יודע שיש מחברי T, ועכשיו נשאלת השאלה אם למישהו יש רעיון איך משיגים מחבר עם יציאות זכריות בכל הצדדים בצורה של 3 יציאות 3/8 ויציאה אחד בקוטר חצי?

רעיונות מישהו?

מצורפת תמונת אילוסטרציה-

piping

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

תבדוק כמב עולה מטר של צינור סיליקון, יאבד לך כל החשק...


אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אגב, לעניות דאתי להגיד שזה צ'ילר טבול האולטימטיבי זה די הגזמה

בסה"כ הם רוצים למכור מוצר שספיציפית אותו אתה לא יכול לייצר בבית כמו למשל צ'ילק טבול רגיל, שלדעתי, העניה שוב, יעשה עם לא אותה עבודה, אז בטח לא פחות מ 80% מזה...

אם כבר, הצ'ילר הזה בגלל המבנה שלו, כאשר כל הצינורות מרוכזים בתחתית הסיר וצמודות אחד לשני. לא יכול להיות כזה יעיל

תקנו אותי אם טעיתי...

תזכורו, גם וולקסווגן סיפרו סיפורים מדהימים על המוצרים שלהם...


Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

ברור שלא בטוח שהוא האולטימטיבי, אבל אומרים שמה שהולך היום זה כותרות clickbait :)
תשמע, באתר שלו הוא משתמש בכל הבישולים בקוברה וזה די משכנע, גם עשה ניסוי על זה (קישור בתחילת ההודעה המקורית).
הצינורות לא צמודים אחד לשני כי יש חוט נחושת שעובר שתי וערב ביניהם ומאפשר לנוזל לעבור בחופשיות.
השימוש בצ'ילר הזה כמו בכל צ'ילר טבול אחר צריך להיות תוך כדי הנעת הנוזל ליעילות מרבית, יש באמת סיכוי שצ'ילר טבול רגיל בשימוש נכון יהיה 80% יעיל מזה, אבל למה לא לשאוף ליותר? :)
וזה שכל הצינורות בתחתית הסיר רק אומר שהכל טבול ואין לך סלילים מחוץ לנוזל שסתם עובר בהם מים.
לגבי הצנרת, כתבתי סיליקון אבל בתכלס אפשר להשתמש בכל צנרת שתחזיק, אם אין משהו עמיד בחום אפשר לשים סיליקון רק ביציאה, הרי זה בסך הכל מי קירור. לא נראה לי שזה מה שיקפיץ את העלות.

בכל אופן את סוג המחבר המדומיין שציירתי עדיין לא הצלחתי למצוא לצערי...

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

למה אתה צריך צינור סיליקון? צינור גינה פשוט יעשה את העבודה. בסיליקון כדאי להשתמש רק בצינורות שאתה רוצה לחטא (ז"א שתירוש יעבור בהם)

בכל מקרה נראה לי שלזה אתה מתכוון: מניפולד

ועוד משהו: אני משתמש בצ'ילר פלטות ועד כה הוא לא נסתם לי, וכל עוד שומרים עליו (פשוט להזרים מים בסוף הבישול) הוא לא הולך להסתם

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

גם אני משתמש בצ'ילר פלאטות ללא סתימות.
בסיום הבישול אני שם במערכת מים חמים ומפעיל את המשאבה. זה מנקה היטב. ניקוי עמוק ניתן לעשות על ידי הכנסת הצילר לסיר לחץ ובישול של כמה דק'.

לגבי הקוברה, גם אני לא רואה יתרון על גבי צ'ילר טבול רגיל. 
בעיקר שמכיוון שנוזל חם עולה למעלה, התירוש החם עולה לחלק העליון של הסיר. ודווקא החלק הזה לא מקורר בצ'ילר הנ"ל.
מעניין מה הבסיס לתוצאות המשופרות.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

ליאור, המניפולד נראה אופציה מעניינת, אתה חושב שהוא מסוגל לעמוד בטמפ' יציאה מהצ'ילר שתהיה בהתחלה כנראה באיזור ה70-80 מעלות?
גם אני משתמש בצ'ילר פלטות(פלוס משאבה), הוא סבבה אבל אי אפשר להגיד שאין לו אובר הד די רציני לעומת צ'ילר טבול-
צריך לסנן את הכשות איכשהו (או שלא? מה אתם עושים בעניין הכשות?).
לסרכז תמיסת ניקוי דרך הצ'ילר (ואז גם מים אצלי לפחות) זה די קאדר לעומת להשפריץ מים על צ'ילר טבול.
עוד משהו לחטא ועוד התעסקות עם צנרת.

באמת שאני יכול לחיות עם כל הדברים האלו, זה מה שאני עושה עכשיו, אבל לפעמים אני חושב שצ'ילר טבול שיהיה יעיל באותה מידה יכול להיות די נחמד.

ולגבי הנוזל הקר למטה, הנה הדגמה קלה לאיך בבלוג המדובר ממליצים לקרר עם צ'ילר טבול.

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

לגבי הכשות - בניתי hop spider פשוט 

אני לא מבין למה אתה מתכוון באובר הד?

ולמה שלא תשים מניפולד בקצה שממנו נכנסים המים הקרים ובקצה השני תחבר את 3 הצינורות גינה ביחד באזיקון או משהו

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

overhead- זמן\התעסקות נוספים מעבר לזמן שהעבודה ממש מתבצעת.
מעניין, נשמע כמו רעיון פשוט ושיעבוד מה שאתה מציע.
אפשר לשאול איך הכנת את הספיידר? מרשת נירוסטה או מבד?
אני היום שם את כל התוספות כשות בשק גדול מבד voile, אבל גיליתי שזה יוצר לי בעיות חדשות- השק נאטם כמעט כליל עם hot\cold break ועיסת כשות ובקירור אשכרה נשאר לי מלא נוזל חם בשק בזמן ששאר הנוזל מתקרר.

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

אז למה אתה משאיר אותו בשלב הקירור?

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

אני מוסיף כשות של ארומה בדקה האחרונה של הבישול ורוצה למצות אותה גם תוך כדי הקירור, אולי כדאי לשנות את הטכניקה הזו? אם כן אז כמה זמן כדאי להשאיר את הכשות של הארומה?
אגב השק נאטם גם תוך כדי הבישול לא רק בקירור ויכול להיות שזה פוגע במיצוי הכשות (אני יודע כי אני מסרכז תוך כדי סוף הבישול לחיטוי, ואם אני מחזיר את הנוזל לשק אני רואה שהוא לא מתנקז)

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

רן. הפיתרון של הזזת הצ'ילר מעלה ומטה נראית לי כמגבירה את הסיכון לזיהומים..
מתחת לשמונים מעלות יש כבר סכנת זיהום. בטמפ'של 40 מעלות התרוש הופך ממש לגן עדן למיני בקטריות ועובשים שנמצאים באוויר. ממש צלחת פטרי לגידול חיידקים..Smile.
עדיף לסגור את מכסה הסיר ולתת לקירור להמשיך בלי לחשוף את התירוש לאויר הפתוח. ולאחר הקירור היישר למיכל התסיסה המחוטא. שאגב,כדאי  שגם הוא יהיה סגור ויתמלא דרך צינור סיליקון מחוטא.

לגבי שאריות הכשות, אני משתמש בספיידר שבניתי, וחוץ מזה יש פילטר על קו הסירקולציה, חשוב בעיקר בבישול בירות חיטה עם הרבה משקעים.
נראה שהבד שאתה משתמש בו צפוף מדי. לחלופין תנסה להשתמש בשק קטן יותר (שלא יתפוס כל כך הרבה נוזל) עם חרירים גדולים יותר. 

ניקוי הצ'ילר הוא חלק הכרחי ופשוט, ולא גוזל זמן מיוחד מכיוון שאם יש לך משאבת סירקולציה, ניתן להשתמש בה לניקוי הצ'ילר בזמן שמנקים את הסיר ניקוי סופי (כלומר. כדאי לשטוף את המשקעים שבסיר מחוץ למערכת לפני הניקוי הסופי).

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

הכנתי את הספיידר מבד של מסנן צבע כמו פה: https://byo.com/mead/item/2427-build-a-hop-spider-projects

החורים יותר גדולים מאשר בבד וול, אבל עדיין מספיקים בשביל להשאיר את הכשות בפנים ואת הנוזל בחוץ.

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

נראה שהבד שהם משתמשים שם באמת הרבה פחות צפוף מוואל, אז קנית שק סינון צבע פשוט מטמבוריה\הום סנטר או משהו כזה?

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

כן, מטמבוריה