עזרה בבניית מתכון - פורטר מעושן

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/15/2013

שלום לכולם,

עברתי על כמה וכמה מתכונים לפורטר מעושן והרכבתי את המתכון הזה, אשמח לשמוע חוות דעת

מנסה להגיע לפורטר בסגנון של klobska של גופרס (כלומר פחות קפה יותר מעושן) משהו בין פורטר ל broun ale

נפח בישול 11 ליטר, מיכל תסיסה 20 ליטר

תודה.

 

 

1 kg light LME

2 kg light LME late addition

1.2 kg smoked malt

0.2 kg melanoidin

0.4 kg caramunich III

0.2 kg carapils

0.3 kg carafa II

 

30 gr Willamette @ 60

Safale US-05

 

אמורים להתקבל הנתונים הבאים:

OG 1.056

FG 1.014

IBU 21

SRM 28

 

 

מתלבט האם להחליף 0.1  carafaII ב carafaIII

אין כמו לשמוע מיכל מפליץ...

(טוב... אולי השלב של השתיה...)

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קשה לי להאמין שבמבחן צד אל צד היית מבחין בהבדל בין מתכון זה עם 100 גרם קראפה 3 מול קראפה 2.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

באופן אישי, 1.2K של לתת מעושן ל-20 ליטר בירה נשמע לי יותר מהמון. אלא אם כן אתה מנסה לעשות קלון לשלנקרלה. 
אני תוהה על בחירת השמרים. מדוע שמרים אמריקאיים נקיים כשאתה מעוניין ביצירת בירה בסגנון בריטי? מה מהות הבחירה?
באופן אישי אני דואג להמצאות לתתים שוקולדים וקרמלים במתכוני פורטר. 

Offline

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/15/2013

תודה על התגובות.

הלטט המעושן יוצא כ 20% שזה בערך מה שהופיע בכמה מתקונים שראיתי.

carafa ii אמור להיות שוקולדי עם נגיעות קפה

Caramunich iii אמור להיות קרמלי כמו קרמל 60 למיטב הבנתי.

 

בחרתי בשמרים אמריקאים כי זה מה שהופיע הרבה בפורטרים וגם בטבלאות שמרים מופיע בדרך כלל השמרים האלו ביבשים לפורטר.

וגם הכשות הוא אמריקאי.

האם הכמויות נראות בסדר? האם הייתם משנים משהו?

אין כמו לשמוע מיכל מפליץ...

(טוב... אולי השלב של השתיה...)

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה נראה לי בסדר גמור. לך על זה ודווח לנו תוצאות!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

20% נראה לי קצת הרבה. הייתי מכוון על 15% לתת מעושן. שים לב שזה אכן לתת מעושן=  beachwood smoked

ולא בטעות לתת כבול =Peated malt. שהוא ממש ממש כבד ומתאים בעיקר לוויסקי מעושן ולא לבירות.

שאר הפרמטרים נראים אחלה. שמרים אמריקאים עובדים אחלה עם פורטר מעושנת. בהצלחה.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למיטב ידיעתי כבר מזמן אין בארץ Peated malt. וחבל...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

נועם- מתוך סקרנות. איזה סגנונות בירה הולכים טוב עם Peated malt?

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אני הייתי מעלה קצת את המרירות לכיוון ה30, כדי שהבירה תצא מאוזנת ולא יותר מידי מתוקה

Offline

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/15/2013

גם אני חשבתי ככה אבל כשניסיתי בזמנו להעלות ibu יצאו לי בירות מרות ברמה של ipa. למרות שעפ החישוב הן מאוזנות.

מהנסיון שלי חבילת כשות ב 60 עם אלפה ממוצע מספקים בירה יחסית מאוזנת.

שוב, הנסיון שלי לא כזה משמעותי... כ 10 באצים.

 

מה גם שהאתר שבו השתמשתי (ברוור פרנדס) לא מחשב late addition

אין כמו לשמוע מיכל מפליץ...

(טוב... אולי השלב של השתיה...)

 

Offline

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/15/2013

עדכון:אני מרוצה מהתוצאה.

העישון לא יצא כבד מידי ואני מרוצה. צריך לתת לבירה עוד כמה שבועות

אין כמו לשמוע מיכל מפליץ...

(טוב... אולי השלב של השתיה...)