שמרי חיטה

5 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

שלום 

אני מעוניין להכין בירת חיטה גרמנית קלאסית 

ללא הטעם של הציפורן והבננה שמאופין כל כך

עם הסגנון 

ישנם בירות כמו ארדינגר גירסת אוקטוברפסט

שהם ללא הטעמים הללו

איזה שמרים יכולים להתאים??

רן אזולאי's picture

Location

שמואל הנגיד 19
ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/10/2014

היי רועי,

למיטב ידיעתי בירות אוקטוברפסט הן בירות לאגר, העושות שימוש בשמרי לאגר ומותססות ומיושנות בטמפ' נמוכה.

האם הכוונה שלך לבירות בסגנון פילס/לאגר גרמניות קלאסיות? אם הכוונה שלך ספציפית ל-Hefeweizen אז השמרים הם החלק הכי מהותי בהן.

תוכל לחילופין לשנות כיוון לבירות חיטה אמריקאיות או בלגיות, ולהשתמש בשמרים אחרים..

אשמח אם תוכל לפרט איזה טעם אתה מחפש, אולי עוד דוגמאות חוץ מאוקטוברפסט ביר?

 

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

זאת בירת חיטה  hefeweizen שנראית כמו כל הבירות החיטה 

הגרמניות רק ללא טעמי הציפורן והבננה כך שהיא ''נקייה יותר'' 

לא מדובר על הלאגרים כמו spaten hofbrew וכו'

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם למיטב זכרוני הארדינגר היא בירת החיטה הכי פחות "חיטתית". זן השמרים שלהם הוא כנראה הכי פחות אקפרסיבי במאפיינים שציינת.

אתה יכול לנסות עם שמרי חיטה יבשים ולשלוט בטמפ כך שיתססו קר יחסית.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

אני כרגע בתסיסה כבר ביום החמישי עם שמרי wb-06 בטמפרטורה של 17

מעלות ומורגש הטעם של הבננה  אף אל פי שזה היה אמור להיות מורגש בטמפרטורה גבוהה בהרבה

איזה עוד שמרים מתאימים לסגנון?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט