שלום
אני מעוניין להכין בירת חיטה גרמנית קלאסית
ללא הטעם של הציפורן והבננה שמאופין כל כך
עם הסגנון
ישנם בירות כמו ארדינגר גירסת אוקטוברפסט
שהם ללא הטעמים הללו
איזה שמרים יכולים להתאים??
שלום
אני מעוניין להכין בירת חיטה גרמנית קלאסית
ללא הטעם של הציפורן והבננה שמאופין כל כך
עם הסגנון
ישנם בירות כמו ארדינגר גירסת אוקטוברפסט
שהם ללא הטעמים הללו
איזה שמרים יכולים להתאים??
היי רועי,
למיטב ידיעתי בירות אוקטוברפסט הן בירות לאגר, העושות שימוש בשמרי לאגר ומותססות ומיושנות בטמפ' נמוכה.
האם הכוונה שלך לבירות בסגנון פילס/לאגר גרמניות קלאסיות? אם הכוונה שלך ספציפית ל-Hefeweizen אז השמרים הם החלק הכי מהותי בהן.
תוכל לחילופין לשנות כיוון לבירות חיטה אמריקאיות או בלגיות, ולהשתמש בשמרים אחרים..
אשמח אם תוכל לפרט איזה טעם אתה מחפש, אולי עוד דוגמאות חוץ מאוקטוברפסט ביר?
זאת בירת חיטה hefeweizen שנראית כמו כל הבירות החיטה
הגרמניות רק ללא טעמי הציפורן והבננה כך שהיא ''נקייה יותר''
לא מדובר על הלאגרים כמו spaten hofbrew וכו'
גם למיטב זכרוני הארדינגר היא בירת החיטה הכי פחות "חיטתית". זן השמרים שלהם הוא כנראה הכי פחות אקפרסיבי במאפיינים שציינת.
אתה יכול לנסות עם שמרי חיטה יבשים ולשלוט בטמפ כך שיתססו קר יחסית.