בישול לאגר - משטר תסיסה וכמות שמרים

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
עידן בנימיני's picture

Location

nir zvi
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2015

הי,

בישלתי ביום ראשון לאגר מרכז.

OG=1.06.

קיררתי את התירוש במקרר מבוקר טמפרטורה למשך לילה עד ל13 מעלות ולמחרת (יום שני) בבוקר זרעתי שקית שמרי לאגר 34/70.

 

שאלות:

1. אני עכשיו רואה שבחלק מההודעות בפורום מצוין שמומלץ לזרוע 2 שקיות - כמה זה קריטי? האם כדאי להוסיף עכשיו שקית נוספת? להמתין ולהוסיף בהמשך?

2. לפי המלצת היצרן על האריזה - טמפ תסיסה אידיאלית היא 12-15 מעלות, אני רואה שבחלק מההודעות פה מומלץ להתחיל את התסיסה ב8 מעלות, זה לא מסתדר לי עם ההוראות על האריזה...

 

תודה לעוזרים...

עידן

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1. לדעתי זה קריטי אבל עכשיו זה כבר אחרי יומיים של תסיסה ואין טעם להוסיף עכישו עוד שקית.

2. אני לא תופס הרבה מהמלצות היצרן. הרי היצרן גם ממליץ על גבי השקית לזרוע את השמרים היבשים ישירות על התירוש, אבל בהנחיות של אותו יצרן למבשלים המקצועיים הוא ממליץ לבצע הרטבה של השמרים היבשים. כך שלאותו יצרן יש כמה ורסיות של הנחיות. לדעתי על גבי השקית המיועדת למבשל בייתי יש הנחיות שמכוונות למחנה המשותף הנמוך ביותר. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עידן בנימיני's picture

Location

nir zvi
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2015

טוב, אז עברו 13 יום של תסיסה מבוקרת ב12 מעלות.

ההידרומטר מראה 1.02

מה ממליצים לעשות?

לשנות טמפרטורה?  להמתין עוד? להוסיף עוד שקית שמרים?

תודה מראש לעוזרים...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תעלה כל יום מעלה אחת עד שתגיע ל16. תן לזה לסיים תסיסה ואז תוריד את הטמפ' לאט לאט ל3 מעלות

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עידן בנימיני's picture

Location

nir zvi
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2015

טוב,

אז לאחר תסיסה, ו5 שבועות של לאגרינג אני והבירה מוכנים לבקבוק...

1. האם בגלל שבבישול זרעתי רק שקית שמרים אחת- יש צורך להוסיף שמרים לקראת הבקבוק?

2. בגלל הלאגרינג- זמן הבקבוק צריך להיות ארוך מהרגיל? כמה זמן ובאיזה טמפ מומלץ?

 

עידן

 

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

הייתי מוסיף בביקבוק שקית של שמרים (אפשר גם פחות), לא חייב להיות אותם שמרים - הם לא ישפיעו על הטעם.

טמפרטורה לבקבוקים היא רגילה - 18 מעלות.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הרבה פחות משקית (אם בכלל). גג 2 גרם עבור 20 ליטר

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט