התייעצות לגבי בישול בסיר עם תחתית מחוררת

7 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/12/2014
שלום,

אני מעוניין לבשל בסיר בישול עם תחתית מחוררת כגון זו שמוכר כיום חן שמואל (מצ"ב תמונה) ורציתי לדעת אם אפשר לבשל בסיר הזה את כל השלבים (כולל ה mash)
או אולי עדיף להשתמש בציידנית לשלב ה mash?

אשמח לקבל את עצתכם!

אלי
479 (1).jpg

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם אתה מתכוון ל-false bottom

אז זה נועד למאש. 

אתה אמור למשוך את התירוש מהסיר הזה לסיר אחר.

 

אופציה נוספת זה להשתמש בשק - אבל אז בשביל מה אתה צריך false bottom?

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/12/2014

הייתי שם בחן שמואל והאיש שם (חזי) המליץ לי על הסיר הזה כסיר שאוכל להשתמש בו למאש ואז להוציא את הגרעינים ובאותו הסיר להשתמש לבישול.

האם מומלץ לעשות בתהליך שכזה ואז לחסוך בציוד (סיר נוסף וציידנית) כסף ומקום לציוד...?

תודה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הסיר הזה לא מיועד לבישול על אש גלויה. ה"פח" שלו דק מידי.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/12/2014

לדברי חזי מחן שמואל אפשר להשתשמש בסיר גם לבישול. בדקתי את עובי התחתית וזה 1.5 מ"מ. באיזה עובי של תחתית מומלץ להשתמש?

תודה, אלי

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

קח בחשבון שזו עבודה נוספת בזמן הבישול שכוללת ניקוז התירוש למיכל, ניקוי הסיר משאריות הגרעינים, החזרת התירוש לסיר...
יותר פשוט להשתמש בשק או לחלופין במסננת נירוסטה שנכנסת לסיר הקיים. פשוט לשלוף ולהרתיח..

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

נועם: נטו ויזואלית, הסיר נראה זהה לסיר שלנו יש מחן שמואל, ומאותה תוצרת (מינוס הטרמומטר). עובד כמו גדול על אש גלויה כבר המון זמן. 

ולשאלת המקור- ניתן לבצע מאש באופן זה אך שים לב שיהיה עליך לתת פיתרון לקיבוע הטמפ'. בצידנית זה מאוד נוח כיוון שהיא גם ככה מבודדת, אך בשימוש בסיר יש למצוא פתרונות חלופיים. 
הפתרון הזול והפשוט הוא לעטוף את הסיר בחומר מבודד ומדי פעם לבדוק שטמפ' המאש לא זזה יותר מדי. בעייתי בבישול על אש כי יש סכנה ברורה להתלקחות החומר המבודד, שהינו דליק לרוב. 
הפתרון היקר והמסובך הוא להשתמש בגוף חימום חשמלי (מותקן או חיצוני כגון כירה חשמלית), בבקר טמפ' ובמשאבת סחרור, ובכך לשמור על חימום קבוע של התירוש לטמפ' היעד של המאש. 

לאחר שסיימת את המאש- מה שסוג'יי או שחר כתבו. לא אחזור על דבריהם החכמים.  

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/12/2014

יוחאי שחר וכל המגיבית תודה רבה על העצות והתובנות!

אלי