התייעצות לגבי בישול בסיר עם תחתית מחוררת
אם אתה מתכוון ל-false bottom
אז זה נועד למאש.
אתה אמור למשוך את התירוש מהסיר הזה לסיר אחר.
אופציה נוספת זה להשתמש בשק - אבל אז בשביל מה אתה צריך false bottom?
הייתי שם בחן שמואל והאיש שם (חזי) המליץ לי על הסיר הזה כסיר שאוכל להשתמש בו למאש ואז להוציא את הגרעינים ובאותו הסיר להשתמש לבישול.
האם מומלץ לעשות בתהליך שכזה ואז לחסוך בציוד (סיר נוסף וציידנית) כסף ומקום לציוד...?
תודה
הסיר הזה לא מיועד לבישול על אש גלויה. ה"פח" שלו דק מידי.
לדברי חזי מחן שמואל אפשר להשתשמש בסיר גם לבישול. בדקתי את עובי התחתית וזה 1.5 מ"מ. באיזה עובי של תחתית מומלץ להשתמש?
תודה, אלי
קח בחשבון שזו עבודה נוספת בזמן הבישול שכוללת ניקוז התירוש למיכל, ניקוי הסיר משאריות הגרעינים, החזרת התירוש לסיר...
יותר פשוט להשתמש בשק או לחלופין במסננת נירוסטה שנכנסת לסיר הקיים. פשוט לשלוף ולהרתיח..
נועם: נטו ויזואלית, הסיר נראה זהה לסיר שלנו יש מחן שמואל, ומאותה תוצרת (מינוס הטרמומטר). עובד כמו גדול על אש גלויה כבר המון זמן.
ולשאלת המקור- ניתן לבצע מאש באופן זה אך שים לב שיהיה עליך לתת פיתרון לקיבוע הטמפ'. בצידנית זה מאוד נוח כיוון שהיא גם ככה מבודדת, אך בשימוש בסיר יש למצוא פתרונות חלופיים.
הפתרון הזול והפשוט הוא לעטוף את הסיר בחומר מבודד ומדי פעם לבדוק שטמפ' המאש לא זזה יותר מדי. בעייתי בבישול על אש כי יש סכנה ברורה להתלקחות החומר המבודד, שהינו דליק לרוב.
הפתרון היקר והמסובך הוא להשתמש בגוף חימום חשמלי (מותקן או חיצוני כגון כירה חשמלית), בבקר טמפ' ובמשאבת סחרור, ובכך לשמור על חימום קבוע של התירוש לטמפ' היעד של המאש.
לאחר שסיימת את המאש- מה שסוג'יי או שחר כתבו. לא אחזור על דבריהם החכמים.
יוחאי שחר וכל המגיבית תודה רבה על העצות והתובנות!
אלי