הוזלת עלויות חיטוי

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
עידן וייסמן's picture

Location

katzin
raanana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/12/2015

משהו שמע על שימוש באוקונומיקה לחיטוי בקבוקים?

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

זה מסריח וקשה להפטר מהריח . 

צריך לעבור שטיפות נוספות. 

סתם מסרבל ומקשה על העבודה.

100 מ"ל של סטאר סאן יכול להספיק לשנה - שנה וחצי אם להשתמש נכון.

 

מבשלת הבאר

 

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

אפשר להשתמש באקונומיקה אבל צריך לשטוף אותה היטב אחרי כן מה שאומר שכחומר חיטוי זה לא אידיאלי (אלא אם תשטוף עם מים סטריליים במיוחד).

בכל מקרה, אם תחליט להשתמש באקונומיקה, תקפיד להשתמש באקונומיקה לא מבושמת כדי לא להוסיף ארומה מיותרת לבירה.

זה מה שפלמר אומר על הנושא: "The cheapest and most readily available sanitizing solution is made by adding 1 tablespoon of bleach to 1 gallon of water (4 ml per liter). Let the items soak for 20 minutes, and then drain.Rinsing is supposedly not necessary at this concentration, but many brewers, myself included, rinse with some boiled water anyway to be sure of no off-flavors from the chlorine."

וגם פה יש מידע מעניין: http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=93019

 

נ.ב. את כל זה לקח לי בדיוק חצי דקה לגלות בגיגול זריז :)

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אני קניתי את הבקבוקון הכי קטן של סטארסאן, והשתמשתי בחצי ממנו במשך שנתיים (אני מבשל כל 3 שבועות בממוצע).

אני שומר את התמיסה המשומשת מפעם לפעם, ובודק pH. אם הוא 3 ומטה - תקין. אם לא, זורקים ומכינים ליטר של תמיסה חדשה.

יותר חסכוני מזה אני לא מכיר.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

+1


תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

+1.

 

אני אפילו לא בודק pH. הכל בסדר. 

זה הדבר האחרון להוזיל בבישול בירה.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

עקבות אקונומיקה בבירה יוצרים טעמי לוואי וריחות לא נעימים
עם הכמות רצינית הם עלולים לפגוע בשמרים ולעכב את התסיסה התקינה.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.