משהו שמע על שימוש באוקונומיקה לחיטוי בקבוקים?
הוזלת עלויות חיטוי
זה מסריח וקשה להפטר מהריח .
צריך לעבור שטיפות נוספות.
סתם מסרבל ומקשה על העבודה.
100 מ"ל של סטאר סאן יכול להספיק לשנה - שנה וחצי אם להשתמש נכון.
אפשר להשתמש באקונומיקה אבל צריך לשטוף אותה היטב אחרי כן מה שאומר שכחומר חיטוי זה לא אידיאלי (אלא אם תשטוף עם מים סטריליים במיוחד).
בכל מקרה, אם תחליט להשתמש באקונומיקה, תקפיד להשתמש באקונומיקה לא מבושמת כדי לא להוסיף ארומה מיותרת לבירה.
זה מה שפלמר אומר על הנושא: "The cheapest and most readily available sanitizing solution is made by adding 1 tablespoon of bleach to 1 gallon of water (4 ml per liter). Let the items soak for 20 minutes, and then drain.Rinsing is supposedly not necessary at this concentration, but many brewers, myself included, rinse with some boiled water anyway to be sure of no off-flavors from the chlorine."
וגם פה יש מידע מעניין: http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=93019
נ.ב. את כל זה לקח לי בדיוק חצי דקה לגלות בגיגול זריז :)
אני קניתי את הבקבוקון הכי קטן של סטארסאן, והשתמשתי בחצי ממנו במשך שנתיים (אני מבשל כל 3 שבועות בממוצע).
אני שומר את התמיסה המשומשת מפעם לפעם, ובודק pH. אם הוא 3 ומטה - תקין. אם לא, זורקים ומכינים ליטר של תמיסה חדשה.
יותר חסכוני מזה אני לא מכיר.
+1
+1.
אני אפילו לא בודק pH. הכל בסדר.
זה הדבר האחרון להוזיל בבישול בירה.
עקבות אקונומיקה בבירה יוצרים טעמי לוואי וריחות לא נעימים
עם הכמות רצינית הם עלולים לפגוע בשמרים ולעכב את התסיסה התקינה.