אין גיזוז בבקבוקים, בירת לאגר

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 03/12/2015

המתכון:

  • 3 ק"ג רכז לתת נוזלי בהיר

  • 40 גרם כשות Perle 7.8%

  • שמרי W-34/70 של פרמנטיס

  • 700 גרם לתת

  • 170 גרם סוכר תירס

הבישול סטנדרטי. הכל הלך כשורה.
השארתי לתסיסה של 8 ימים בטמפ' של 10 מעלות, והייתה תסיסה טובה. לאחר מכן, העברתי למיכל אחר לתסיסה שנייה כשבוע באותה טמפ'. ואז בקבקתי עם סוכר תירס לחודש בטמפ' של 5 מעלות.

התוצאה היא בירה טעימה מאוד, אבל ללא גיזוז כלל.

השאלות הם כאלה -
איפה הטעות? (שלבים, ביצוע...)
האם ניתן לתקן את הבירה?
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תוציא אותה לטמפ' של כ20 מעלות לשלושה - ארבע שבועות. היא תגיז.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תאריך הצטרפות לפורום: 03/12/2015

תודה. אנסה.

עידן בנימיני's picture

Location

nir zvi
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2015

נועם - התססה השנייה של לאגר צריכה להתבצע ב20 מעלות?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פחות או יותר. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט