מתכון לחיטה

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

אהלן חברים אני רוצה לבשל בירת חיטה יש לי כרגע: 

גרעינים:

1.8 ק"ג פייל אייל

3.2 ק"ג חיטה

150 ג' מינכן

כשות:

cascade 7%

sterlling 7.5%

tetnanger 4.5%

golding 5.4%

שמרים:

WB-06

golden yeast.

חשבתי לעשות מאש של שעה ב67 מעלות (נורמטיבי לגמרי), ולגבי סדר ההוספה של הכשות אין לי שמץ של מושג (אז אני ישמח לקצת עזרה) 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מהי שיטת המאש שלך? (BIAB, צידנית, אחר ?)

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

אני עושה את המאש בסיר בישול, זה סיר שמיועד להכנת יין תכלס... יש לו סיר פנימי עם רשת בתחתית ואחרי המאש אני מוציא אותו ביחד עם הגרעינים

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה אתה מתכוון "golden yeast" ?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

muntons- active browin yest, golden yeast primum

זאת התווית

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אוי

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

מה אני יכול לעשות עם החומרים שיש לי? ואם אני צריך להוסיף משהו אז מה להוסיף? החנות פה קרובה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם אתה רוצה לבשל משהו בסגנון חיטה גרמנית, הלתת שיש לך מתאים. אולי המאש יהיה דביק יחסית כי יש הרבה מאד חיטה ביחס לשעורה.

שמרי ה W06 מתאימים לחיטה גרמנית וכמו כן כשות טטנאנגר

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

זה לא יותר מדי כשות לבירת חיטה ???

היא לא אמורה להיות כשותית כל כך...

 

מבשלת הבאר