איזון מערכת מזיגה- משתגע

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

חברים יקרים. 

כמו מבשלים רבים בעלי קגרייטור, אני מוצא את עצמי מסתבך עם איזון המערכת. 
כל פעם אני חושב שהפתרון הוא בנק' אחרת, ומוצא את עצמי נתקל בבעיה חדשה תוך כדי מתן מענה לבעיה הקודמת. 

עד עכשיו ניסיתי לתקן את הבעיה הנפוצה יותר- הקצפה רבתי של הבירה הנמזגת. ניסיתי להחליף את הצינור לצינור בקוטר צר יותר, ועברתי לצינור טרפלקס (אלו עם הרשת), שגם היה מאוד לא נוח לעבודה כשהוא קר, גם ספג ופלט טעמים (כן. אני ב ט ו ח שלא היה לתת ארומטי במתכון הזה. למה אני מרגיש אותו? ולמה אני מרגיש אותו גם בסיידר? אה... שיט). 

היום, לאחר התייעצויות רבות עם חובבי ציון נוספים (נועם, אלון, אדם- תודה! מקווה לראות תשובות שלכם גם פה!), החלפתי את הצינור לצינור ויניל (/פוליאתילן/ LDPE) בקוטר פנימי של 4 מ"מ. 
אני יודע שהרוב משתמשים בצינור בקוטר פנימי 5 או 6, אבל צינור ה"ברך" שמחובר אצלי לשאנק של הברז הוא מאוד צר. קוטר פנימי גם 4.

בעזרת מחשבון שבניתי המבוסס על החישובים והנוסחאות המופיעים בכתבה הזו באתר בירסמית', הגעתי למסקנה שאני זקוק לכ-5 עד 5.5 מטר של צינור.
פירקתי, ניקיתי, החלפתי, הרכבתי וניסיתי למזוג.

בלחץ המזיגה הקודם של הבירה- המזיגה איטית מאוד, הזרם דק וחלש- נראה הגיוני אחרי כ"כ הרבה התנגדות בצינור. אם זאת- הייתי מצפה שההתנגדות תעזור להחזיק את הפד"ח מומס בנוזל, אך לצערי הבירה נמזגת שטוחה למדי.
בהסתכלות על יציאת הבירה מהמחבר אני רואה שיוצאות מהחבית בועות שלמעשה מחלקות לי את הנוזל שבצינור למקטעים. כנראה מסביר את הקצף הגרוע שיוצא, שנראה כמו בועות סבון ונעלם מהר כמו פוליטיקאי שצריך לעמוד במילה שלו. גם שלא בזמן מזיגה ורק מהתבוננות בצינור אני רואה שבועות נוצרות ונדחפות החוצה מתוך החבית.
גם העלאת הלחץ לא נותנת מענה לפתרון הבועות, אלא רק יוצרת יותר. 

בקיצור- הושיעו נא!
קראתי בנושא כ"כ הרבה, ידע שמיושם באופן מעולה כשאנחנו מוזגים באופן נייד מהקגרייטור שלנו.
בכל זאת- עם כל הידע- את המערכת שלי אני פשוט לא מצליח לאזן.  
ואני יוצא מאיזון לאט לאט בגלל זה.

אשמח להצעות ייעול, שינוי או פתרונות מעשיים.
אם מישהו מגיע לרעננה, ויודע מה הוא עושה- אשמח גם להיפגש ולקבל הדגמה. מבטיח בירה בתמורה.

יוחאי.  

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

הבלאגן החישובי ממשיך...
כמובן שבמאמרים שונים מופיעים נתונים ושיטות חישוב אחרות, ולכן לפי המאמר הזה הגעתי לחישוב של 0.96 מטר צינור.... מה?!

  2.5 Volumes CO2 Volume
  42 ° F Beer Storage Temperature
     
    Calculations:
     
14 PSI   Gauge Pressure
-3 Shank with Tube  Hardware
-1.5 3’ x .5 Gravity
9.5PSI   Restriction to be made up with vinyl beer tubing
9.5/3 =3.1’ of 3/16”ID vinyl beer tubing   Beer Tubing Length

 
כמובן שכל זה עדיין לא עוזר לי להבין איך לפתור את בעיית חללי הגז שהעליתי בפוסט הראשון. 

- המחשבון הזה נותן תוצאה כמו המחשבון שאני בניתי....

Offline

Location

קיבוץ גלויות 22
חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

למרות שאין לי קגרייטור ואני לא מנוסה בבניה והפעלה שלהם,

אני כן מבין במערכות לחץ כדוגמאת מערכות בלמים ברכב, שפועלות באופן דיי דומה.

בועות במערכת משמעו שהמערכת לא מנוקזת לחלוטין מאוויר, אתה צריך קודם לנקז את כל הבועות מהצינורות, ורק אז להתחיל למזוג.

סיוט ובזבוז של ביררה ללא ספק, אבל זה מה יש.

שלב שני אם אתה אומר שיוצאות בועות יש מהמיכל, יש בעיה במערכת הפנימית של החבית אשר שופה(מושכת) את הבירה מתוך המיכל,

כלומר יש בריחת גז לתוך הצינור הפנימי של המיכל, שמגיע לתחתית החבית שווה לבדוק שהגמיות טובות, והכל מחובר כמו שצריך.

מקווה שלא התפרצתי לדלת פתוחה.

נמרוד.

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

היי נמרוד.
אני חייב לומר שלא ירדתי לסוף דעתך. לא הבנתי את הכוונה מאחורי "שלב שני אם אתה אומר שיוצאות בועות יש מהמיכל, יש בעיה במערכת הפנימית של החבית אשר שופה(מושכת) את הבירה מתוך המיכל, 
כלומר יש בריחת גז לתוך הצינור הפנימי של המיכל, שמגיע לתחתית החבית".

בנוגע לגומיות- הכל בסדר, הן נבדקו לפני מילוי החבית ותופעת הבועות לא הייתה כשעה קודם, לפני שהחלפתי צינורות. 
בפורומים רבים באנגלית תלו את האשם בשני גורמים- סלסול הצינור מעל גובה החבית (עשיתי את זה, אז הורדתי והנחתי עליה) והגזת יתר. 

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

המשך הסיפור למתעניינים:

בעצתו של אלון, החלפתי את הוסת שהיה בשימוש (זה, הנמכר אצל רשף, המרכז לבירה ביתית באזור, ואשר לא באמת מדבר ביחידות PSI, ועובד בלחצים של עד 6 באר, הרבה הרבה יותר מהדרוש).
סיבה מרכזית לכך היא שמדובר פשוט בוסת לא מתאים, שגם לא יודע לרדת לרזולוציות הלחצים הדרושות, במיוחד שלא בחלקו התחתון של הטווח (עמ"נ להחליף, נגיד, בין 10 ל-12 PSI לפי חישוב כביכול, הייתי צריך לנסות להזיז את החוגה כמילימטר. אי אפשר לדייק). בנוסף עלה חשש שמא הוסת תקול. 

אם כך- שדדתי את הוסת מהג'וקי בוקס שלנו (וסת טוב ורגיל מבית TAP-RITE, אל תתפסו אותי בדגם), החלפתי וסת וכן קיצרתי את הצינור לכדי 3 מטרים.

עכשיו נתקלתי בבעיה חדשה- הבירה הוגזה בשימוש בוסת הקודם והלא אמין, ולכן אני לא באמת יכול לדעת מהו לחץ החבית שלי ומה רמת ההגזה של הבירה (2.5? 2.0? אולי 2.7?). בלי לדעת מהו לחץ החבית- חסר לי למעשה רכיב מפתח עמ"נ לחשב כראוי את הלחץ הדרוש למזיגה ראויה.
אם כך- חיברתי את כל המערכת, ואתן לה קצת זמן לשבת ולהתייצב על לחץ ידוע, עד שאראה שמזיגה איכותית מתרשת, אינננננשאלה לה.  

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

1. תכוון את הווסת ללחץ הרצוי

2. תשחחר לחץ מהחבית, אם יש לך שסתום יעודי מה טוב, אם לא תוצי קצת בירה מהברז 

3. תן כמה שעות-יום למערכת לאזן לחצים


יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

נכון לעכשיו ניתן לומר שבא לציון גואל. הכל עובד פרפקט.
רק שאני לא אבלע את המילים האלה בקרוב. 

מקווה שהשרשור הזה יעזור למי שיתקל בבעיה בעתיד, אחרת סתם פירטתי יותר מדי P:

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. כל הכבוד לאלון על הפתרון!
ב. כל הכבוד על השיתוף. השכלתי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

נהריה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/01/2016

שלום לכולם, היכן ניתן לקנות צינור ויניל (/פוליאתילן/ LDPE) מאושר מזון בקוטר פנימי של 4 מ"מ?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מ.פ. צנרת ברחוב הרצל בתל אביב

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט