מתכון בירת כריסמס

תאריך הצטרפות לפורום: 03/14/2015

שלום לכולם

 

אני נוהג לבשל בסגנון של בירה בלגית כהה חזקה וחשבתי לעשות טוויק במתכון כדי שתצא לי בירת כריסמס קלאסית בדגש על התיבול השונה(התאריך מתקרב ולכן מעוניין לבשל ממש בקרוב על מנת שתהיה מוכנה לכריסמס)

לאחר סקירה ברחבי הרשת הבנתי בכללי את השינויים הנדרשים אך נוצר לי סלט של מידע לא אחיד

אשמח אם תוכלו לייעץ לי מניסיונכם לגבי כמה אספקטים:

 

1.תיבול- הבנתי פחות או יותר את התיבולים האפשריים שנחמד להוסיף-קינמון,קליפות תפוז,ציפורן,מוסקט,וניל,גינגר(במתכון הרגיל אני מוסיף רק כוסברה ונראה לי שהפעם אוותר עליה לחלוטין...אלא אם מישהו פה חושב אחרת?)

העניין הוא שלא נסגרתי על 2 דברים- מה הכמות המומלצת להוסיף וכמה זמן לפני סוף הרתיחה להוסיף אותם.

אני מבשל באצ' של 20 ליטר בקירוב

 

2.כשות- בעקרון אני מבשל עם סטיראין גולדינגס(שעה,15 גרם) ועם סאאז(חצי שעה,30 גרם). האם יש איזה סוג אחר של כשות ששווה להוסיף/להחליף עם מה שאני משתמש ויתן יותר ארומה מתובלת?

 

תודה

 

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

חשוב לזכור, בירה בלגית חזקה (או כל בירה חזקה) אוהבת זמן ליישון ואיזון טעמים. לדעתי אתה קצת קצר בזמן בשביל משהו מעל 7% שייצא מעודן.

נסה למצוא בירה שעונה על הדרישות שלך בכתבה הבאה:

http://www.pastemagazine.com/blogs/lists/2013/12/the-15-best-christmas-b...

או בזאת לגבי בירות דלעת...

http://www.businessinsider.com/best-pumpkin-beers-this-fall-2014-9

 

המתכון הזה הוא לא בלגי- אבל מאוד מסקרן. לקחתי אותו מהכתבה הזו- http://byo.com/hops/item/2258-winter-seasonal-beers

Holiday Prowler — Gordon Strong
(5 gallon/19 L, all-grain)
OG = 1.058  FG = 1.014
IBU = 19  ABV = 5.8%

Best of Show, Ohio State Fair 1997
(90 entries)

Ingredients
9.5 lbs. (4.3 kg) Crisp Maris Otter malt
0.75 lb. (0.34 kg) Scotmalt crystal malt (40 °L)
0.25 lb. (0.11 kg) Crisp chocolate malt
1.5 lbs. (0.68 kg) clover honey
½ can Lyle’s Golden Syrup
¼ cup blackstrap molasses
6.1 AAU Goldings hops (60 mins)
    (1 oz./28 g of 6.1% alpha acids)
1.0 oz. (28 g) Fuggles hops (5 mins) 
Spices: 4 cinnamon sticks, 1 nutmeg
    seed, 1 vanilla bean, 7 allspice
    berries, 1.5 tsp. whole cloves, 8
    coriander seeds, 2 nectarine peels
White Labs WLP002 (English Ale) yeast

Step by Step
Old ale base. Mash grains at 158 °F (70 °C). 90 minute boil. Steep spices (chopped up) in tight mesh bag at knockout for 10 minutes, remove, then chill rapidly. Ferment at 68 °F (20 °C). Prime with muscavado sugar and cask-condition.

 

בהצלחה!

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform