שלום לכולם
אני נוהג לבשל בסגנון של בירה בלגית כהה חזקה וחשבתי לעשות טוויק במתכון כדי שתצא לי בירת כריסמס קלאסית בדגש על התיבול השונה(התאריך מתקרב ולכן מעוניין לבשל ממש בקרוב על מנת שתהיה מוכנה לכריסמס)
לאחר סקירה ברחבי הרשת הבנתי בכללי את השינויים הנדרשים אך נוצר לי סלט של מידע לא אחיד
אשמח אם תוכלו לייעץ לי מניסיונכם לגבי כמה אספקטים:
1.תיבול- הבנתי פחות או יותר את התיבולים האפשריים שנחמד להוסיף-קינמון,קליפות תפוז,ציפורן,מוסקט,וניל,גינגר(במתכון הרגיל אני מוסיף רק כוסברה ונראה לי שהפעם אוותר עליה לחלוטין...אלא אם מישהו פה חושב אחרת?)
העניין הוא שלא נסגרתי על 2 דברים- מה הכמות המומלצת להוסיף וכמה זמן לפני סוף הרתיחה להוסיף אותם.
אני מבשל באצ' של 20 ליטר בקירוב
2.כשות- בעקרון אני מבשל עם סטיראין גולדינגס(שעה,15 גרם) ועם סאאז(חצי שעה,30 גרם). האם יש איזה סוג אחר של כשות ששווה להוסיף/להחליף עם מה שאני משתמש ויתן יותר ארומה מתובלת?
תודה