סיידר תפוחים

17 תגובות [לתגובה האחרונה]
צחי תמם's picture
Offline

Location

הרקפת 40
אלישמע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/13/2015

היי,

אני חדש בפורום ובעניין הבישול. אחרי בישול ראשון של בירה החלטתי לנסות סיידר תפוחים במתכון הבא (ל 20 ליטר):

2.4 רכז תפוחים 100%

250 מלטו דקסטרין

100 סוכר ענבים לבקבוק (לא מספיק מוגז).

 שמרי שמפניה - פסטר

---

עם התסיסה חכיתי עד שתסתיים בידיעה שייצא סיידר יבש.

התוצאה יצאה סיידר לא מספיק מוגז והתפוח לא מספיק מורגש.

האם יש דרך לתקן את המצב?

 

תודה לעוזרים,

צחי

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אם לא בא לך להרוס את מה שיצרת- לפתוח את הבקבוקים ולהסתכן בזיהום או סתם ביצירת משהו דוחה, תשתה ותהנה ממה שיצרת.

מבחינת התפוח לא מורגש זה בגלל שהסיידר יבש... פעם הבאה תעצור תסיסה, אני עצרתי באמצעות פיסטור הבקבוקים.

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

אבישי

מה היה קורה אם במקום שמרי שמפניה היה משתמש בשמרי בירה יחסית נטרליים כמו נוטינגהאם או us05? 

האם שמרים אלו היו משאירים לו יותר גוף וטעמי תפוח?

לגבי גיזוז נראה לי שצריך בכיוון ה 170 גרם סוכר לגיזוז מורגש.

 

אורן

אורן נח

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

במקרה של סיידר, כדי לקבל טעמי תפוח מובהקים, כדאי להשתמש בשמרי שמפניה ולעצור את התסיסה בנקודה הרצויה - אני מבקבק ומפסטר. אבל אפשר גם עם ביסולפיט וחומרים הורגי שמרים.

השימוש בשמרים כמו נוטינגהם או 05 מקובל מאוד. אולם טעמים של בירת אייל יתלוו לסיידר. אני אוהב את זה. מי שלא אוהב בירה בכלל יעדיף את שמרי השמפניה.

 

וכן, הרבה מטעם התפוחים מגיע מהסוכר. כשהסיידר יבש לגמרי, הוא דומה הרבה יותר לשמפניה או יין יבש מאשר לסיידר תפוחים טיפונת מתוק.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מתסיס עם 04 או נוטיגהם ועוצר תסיסה על ידי העברה למקרר ב-14 נקודות בערך

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אתה מבקבק או מחבתת?

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מחבתת 

לבקבק סיידר זה אתגרי

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אז זה מסביר את עניין המקרר... לחבית לא אכפת עוד כמה PSI.. לעומת זאת חבר שניסה בקבוקים במקרר גילה שהתפוצצות ספוטנטנית יכולה לקרות גם ב 4 מעלות.

וגם לי בפיסטור האחרון התפוצץ לי בקבוק אחד (קלרסברג פישלו בבקרת האיכות). בהחלט אנשי אקסטרים אנחנו. המסיידרים בבקבוקים.

 

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

סיידר שטוח ויבש (חמוץ ובלי בועות)  

גם לי היתה בעיה דומה (פספסתי סוף תסיסה)

הכנסתי לבקבוק סודהסטרים עם כף סירופ, גיזוז לפי הטעם, יצא מושלם!

(לפני שאתה מספר למקצוענים מה עשית תן להם לטעום אחרת חוטף מבט של בוז....)

 

 

שוהם

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רעיון טוב.

 

Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

אני החבר מהתגובה של גל (נראה לי...). בקבקתי סיידר, הכנסתי למקרר והיה לי הרבה נקיונות לעשות אחרי כשבוע-שבועיים... 2-3 בקבוקים התפוצצו במקרר, וכולם עשו גאשינג שהלך וגבר עם הזמן. יש לציין שביקבקתי בגרביטי מאוד גבוה, יכול להיות שבגרביטי נמוך יותר התסיסה כן תעצר...

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר גם להתסיס עם שמרים אנגלים שהנצילות שלהם נמוכה יותר

ולעשות קולד קראש ב-12 נקודות בערך 

זה יקטין את הסכנה - אבל כדאי לפסטר בכל מקרה או לקחת את זה כהזדמנות לעבור לחביות...

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

כן, כן. זה אתה Cool

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

אני חושב שזה די קשור לנושא,

עלה במוחי רעיון לעשות סיידר ולשמור אותו לא יבש על ידי הוספת תמצית סטיביה לפני הביקבוק, מה אומרים?

בכל מקרה פעם ראשונה שלי בסיידר, אשמח אם תוכלו לענות לי על כמה שאלות:

כמה רכז תפוחים יתן לי 6% בערך לבאץ׳ של 10 ליטר?

וכמה רכז אני צריך לשים לגיזוז אם אני רוצה להחליף את הסוכר ענבים ברכז? (ל10 ליטר)

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אני אהייה המעצבן התורן שיפנה אותך לחלונית ה"חיפוש" בצד שמאל למעלה של הדף. רושמים סיידר ו...הופ. זה מגיע.

אבל מכיוון שאני מעצבן רק חלק מהזמן.

כדאי לקרוא את השרשורים הבאים ולבצע התאמה למתכון שלך.

http://zion.e-snif.com/content/%D7%A1%D7%99%D7%99%D7%93%D7%A8-%D7%AA%D7%...

http://zion.e-snif.com/content/%D7%A1%D7%99%D7%99%D7%93%D7%A8-%D7%AA%D7%...

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה על כך שהשקעת בי את הלק הלא מעצבן שלךWink

אבל עדיין לא הבנתי איך לחשב את כמות הסיידר כדי לדעת כמה אלכוהול לקבל...

כמו שאמרתי, הרעיון הוא להתחמק מפיסטור בקבוקים על ידי מתיקות מסטיביה ששמרים לא יוכלו לפרק

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אם כך, אני מציע את הפתרון הבא- שהוא עקום (בדיוק כמו שאני אוהב) וכנראה יעבוד טוב.

 

לגבי צפיפות, אף פעם לא מדדתי כמה רכז תפוחים של B&D יוצא מבחינת צפיפות. כך שאני מסתמך על מדידות בדיעבד. בכל מקרה כדי לקבל צפיפות התחלתית של 1.065 אני משתמש ב2.4 קילו רכז תפוחים (2 פחיות גדולות) ו12-10ליטר מים (עין גדי, אבל זה כי אני ממש מתעצל כשזה מגיע לסיידר.)

סה"כ משהו כמו 14-15 ליטר סיידר. אם אתה רוצה ללכת על יבש יותר, לך על המתכון של שחר:

ל 20 ליטר:

2400 מ"ל רכז תפוח איכותי פלוס 750 גרם סוכר מומס בחצי ליטר מים

משלים ל20 ליטר מי ברז


תן לסיידר לסיים תסיסה לחלוטין. שמרים לבחירתך.  אם תתחיל ב1.050 ותסיים ב 1.000 נניח. תקבל סיידר יבש מאוד עם 5% אחוזי אלכוהול. בלי גזים ובלי מתיקות כלל. לצורך החישוב, 20 ליטר סיידר מוכן.

  • העבר לדלי הביקבוק והמתק באמצעות סטיביה לטעמך האישי. עדיין אין גיזוז.
  • הוסף דקסטרוז או סוכר רגיל לפי מחשבון גיזוז כמו זה http://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/ אני הייתי מכוון לאיזור ה2.5-3 נפחים.
  • בקבק כרגיל.

 

תיאורטית זה אמור לעבוד. אבל! אין לי מושג אם טעמי הסטיביה יקלעו לסיידר ומה תהייה רמת המיימיות של הסיידר. סוכר או רכז תפוחים מוסיף גם גוף. סיידר יבש לחלוטין לדעתי יצא דליל יותר.

ספר איך יצא.

 

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה רבה!

אם יצא מוצלח אדווח