עזרה בלאגר- שמרים לא מניעים

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

היי חברים.

אתמול הגשתי 2 חבילות מורטבות של שמרי לאגר w34-70 ללאגר ראשון שאני מנסה להכין

OG 1.055

22 ליטר במיכל.

 

השמרים הורטבו לפני הנוהל הרגיל של  הרטבת שמרים לפני הגשה. טמפ הגשה  לפי המתכון של ג'מיל 10 מעלות. לא היתה פעילות בנשם כבר יותר מ24 שעות. אין קרויזן במיכל (פחמס כחול) בנתיים.

העליתי לפני 4 שעות ל12 מעלות. עדיין אין פעילות? 

מתו השמרים?

יש לי חבילה של s-04 במקרר? שווה לנסות לזרוע אותה לפני שזיהום מתרחש?

 

הצילו.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ס-ב-ל-נ-ו-ת

הכל קורה ל-א-ט בטמפרטורות נמוכות.

חכה לפחות 48 שעות לפני שתתחיל להלחץ.

אגב, חבל שהעלת ל12.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

קשה לי עם עניין הסבלנות... אנסה אבל Wink

עדיין אפשר להוריד טמפרטורה. הם לא בילו שם הרבה זמן עדיין.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תוריד

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

ירד

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ועכשיו להסבר,

אז, ראשית, בטמפ נמוכות הפד"ח שנוצר ע"י השמרים בתהליך התסיסה לא נפלט מהנוזל מהר כפי שקורה בטמפ' גבוהות יותר ולכן אין "פעילות בנשם".  (כי יותר גז מומס בנוזל בטמפ נמוכה).

מלבד זאת, שמרי לאגר בהיותם bottom fermenting yeast , נוטים שלא ליצור קראוזן שצף על פני הנוזל.

 

Top fermenting yeasts, ale yeasts, are called so not because they hang around at the top, but because they tend to generate a thick foamy layer along the top, contributing to krausen. Conversely, bottom fermenting yeasts, most often used for lagers, do not contribute to a foam layer. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

... כעבור 48 שעות התחיל ביעבוע פעיל של הנשם. יש ריח במקרר של כנראה בירה. אבל עוד לא גיבשתי דיעה עליו.

 

הסיבה לפאניקה היא די פשוטה. בירה קודמת שהתעכבה בצורה כזו (Oatmeal stout) התקלקלה והריח שנבע ממנה בסוף התהליך היה של בירה מקולקלת ולא של משהו ראוי לשתיה.

- יאמר לזכות שמרי הלאגר שבאמת הטמפרטורה הרבה יותר נמוכה. אז באמת התגובה אמורה להיות יותר איטית (מה שלא חשבתי עליו בעבר). בערב אדווח על ריחות ורשמים נוספים.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

שמרי לאגר עשויים להפיק ריחות של גופרית (Sulfur), זה אמור להתנדף עם הזמן, ברמה מסויימת זה נחשב חלק מהסגנון.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com