קובץ להכנת בירה ביתית - Step By Step

19 תגובות [לתגובה האחרונה]
שגיא - מבשלת שגיאלי's picture

Location

ראובן הכט 7
באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

בס"ד


היי חברים.


מצורף קובץ בסגנון Task list להכנת בירה ביתית,

אני בישלתי איתו ומצאתי אותו יעיל מאד למבשל המתחיל (או למבשל ששותה תוך כדי בישול) לא לשכוח אף שלב בבישול...

 

תיהנו Laughing

שגיא לוי - מבשלת שגיאלי.

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

נחמד מאוד,

כמה דברים :

*מים מינרלים - ממש לא

*גרעיני לתת לא מבשלים - משרים (סליחה על קטנוניות)

*את הנשם ממלאים בתמיסת חיטוי ולא במים

*מדידת צפיפות O.G  רצוי לעשות לפני שסוגרים את המיכל עם שמרים

*סיום תסיסה - לא אמורות להיות בועות בכלל. גם לא פחות מאחד לדקה. אם יש בועות - התסיסה לא הסתיימה

*הנוסחה לחישוב אלכהל - בד"כ מכפילים ב 131 (אבל לא ממש קריטי)

 

כל הכבוד על הסדר


 

 

מבשלת הבאר

 

שגיא - מבשלת שגיאלי's picture

Location

ראובן הכט 7
באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

בס"ד


היי גיא,

תודה רבה על ההערות הבונות,

כמה שאלות:

1. למה לא מים מינרלים? המטרה היתה לעבוד עם מים ללא טעם לואי...

2. למה רצוי לקיחת OG לפני סגירת המיכל, כלומר, מה הרווח? זה יותר מדויק?

3. סיום התסיסה לפי קצב הבועות לקחתי מהמדריך של בירדי, אישית אני מחכה שבועיים...

 

 

שגיא לוי - מבשלת שגיאלי.

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

לגבי מים מינרליים - לא זוכר את ההסבר המדוייק אבל בעיקרון הם נקיים מדי ולכן לא מוצלחים. אם מישהו יכול לדייק - בכבוד.

לגבי סיום התסיסה - המדריך של בירדי נועד קודם כל להכנס בדף אחד מודפס... (אם אתה מתכוון למדריך שאני קיבלתי כשהתחלתי). הוא רחוק מלהיות מדוייק. בכל מקרה, אם כבר משקיעים בפרוטוקול מדוייק, כדאי להתמקד בשיטות יותר מדוייקות :)

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

שגיא - מבשלת שגיאלי's picture

Location

ראובן הכט 7
באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

בס"ד

איזה מים אתה ממליץ?

שגיא לוי - מבשלת שגיאלי.

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

נחמד ובאמת יכול לעזור. אבל גם לי קפצו כמה דברים:

1. חיטוי - כדאי לזכור שכדאי לחטות כל כלי לפני השימוש בו כדי למנוע מצב שהוא מזדהם עד השימוש.

2. מינון של תמיסת החיטוי - תלוי בחומר בו משתמשים. המינון המוזכר נראה רלבנטי לסטאר סאן, יש חומרים אחרים במינונים אחרים. כדאי להזכיר גם זמן מגע לחיטוי (בסטאר סאן משהו כמו 15 שניות)

3. זה לא בישול. ומספיקות 30 דקות.

4. בהוספת הרכז מומלץ גם להוריד מהאש או לכבות אותה.

5. כשות - כדאי להזכיר שיתכנו כמה נקודות להוספה (יהיה שימושי אם תקדיש 4 שורות בהן יהיה אפשר לרשום דקה (60, 30, 15 למשל), סוג כשות וכמות

6. נשם - אפשר גם בוודקה

7. כדאי להזכיר נוהל הרטבת שמרים (במהלך השעה של הבישול)

8. איך הסתיימה התסיסה - הייתי מוחק את סעיף א'

9. באופן כללי אין פה התייחסות לניקוי הציוד - חלק קריטי בתהליך

 

כל הכבוד על היוזמה!

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם לי קפצו כמה דברים:

1. אין בעיה לסחוט את השקית

2. הברז שמורכב ע"ג הדלי . מבחינתי מדובר באבי אבות הזיהום. אבל אם אתה משתמש בו תרשום לך דגש על הנקיון של הברז הזה. יש לפרק אותו לגורמים ולהשרות בתמיסת ניקוי חזקה.

3. ייבוש כל הציוד - למה?

4. שלב  7 - טיפ קטן: אפשר לשמור את תמיסת החיטוי מיום הבישול ועד יום הביקבוק.

5. אין צורך לקרר את תמיסת הסוכר עבור הביקבוק. ומצד שני לדעתי לא מספיק להמיס את הסוכר במים רותחים. כדאי לבשל את זה ממש כמה דקות.

כל זה בנוסף למה שכתבו קודמי לעיל.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
שגיא - מבשלת שגיאלי's picture

Location

ראובן הכט 7
באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

בס"ד 


מישהו יכול להסביר למה לא מים מינרלים? 

תודה 

שגיא לוי - מבשלת שגיאלי.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כי הם עשירים במינרלים.  זה לא מתאים לכל סגנון בירה 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
שגיא - מבשלת שגיאלי's picture

Location

ראובן הכט 7
באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

בס"ד


עדיף מי ברז? מים מורתחים?

שגיא לוי - מבשלת שגיאלי.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מסוננים

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
שגיא - מבשלת שגיאלי's picture

Location

ראובן הכט 7
באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

בס"ד

אחלה, תודה רבה,

עוד שאלה אחת, כתבתה שאין צורך לייבש את הציוד המחוטא, האם כאשר משתמשים בחומר חיטוי ללא שטיפה כגון Star san אפשר לקבקבק גם כאשר הבקבוק עוד רטוב מחומר החיטוי? זה לא ישאיר בבירה טעם לואי?

שגיא לוי - מבשלת שגיאלי.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר לקבקבק גם כאשר הבקבוק עוד רטוב מחומר החיטוי!

בהחלט

 

Don't fear the foam 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

לגבי מים מינרליים

בהצארה של פאלמר על הספר החדש שלו על מים (מומלץ לכל מבשל) הוא נותן הסבר מעניין על הסיבה לא להשתמש במים מינרליים:

ההסבר מתייחס לאלו שמשתמשים ברכז.

היות והמפעל המכין את הרכז משתמש במיים עם מינרלים (הדרושים לבישול אופטימלי לסגנון) המינרלים הללו נשארים באידוי.

מכאן שהרכז למעשה מכיל את כל המינרלים הדרושים להכנת WORT.

הנושא מסתבך מעט כשעושים בישול משולב ויש להוסיף מעט, אך זה ניתן לחישוב יחסית בקלות.

 

אני אישית משתמש בתמי 4 כי זה חוסך לי את הרתחת המים בשלבים מסויימים בגלל מנורת ה UV המחסלת את מרבית החיידקים.

(עם תוספת בהתאם לסגנון)

 

מקווה שעזרתי (זה הפוסט הראשון שלי ואני מקווה שלא חרגתי מכללי הפורום).

 

 

שוהם 

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברוך הבא

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
שגיא - מבשלת שגיאלי's picture

Location

ראובן הכט 7
באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

בס"ד

 

שבוע טוב לכולם.

תודה רבה רבה על כל התשובות הטובות והמקצעיות!

העלתי קובץ מעודכן עם השינויים, כמעט כל מה שהצעתם נכנס, המטרה היתה להשאיר את הקובץ בגודל דף אחד דו-צידי ולכן הסברים ארוכים לא יכולתי להכניס, בכל אופן הקובץ פתוח להורדה ושינוי לכל מי שרוצה (אין זכויות יוצרים Wink)

אשמח לקבל רעיונות חדשים לשיפור...

 

שוב תודה ושבוע טוב לכולם!


שגיא לוי - מבשלת שגיאלי.

Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

ראיתי שאף אחד לא הגיב בעניין אז אשאל:

אתם מחטאים את הפקקים גם כן?

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

כמובן

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

כל מה שלא מורתח חייב חיטוי.

מים מינרלים הם קשים מדי (הרבה מינרלים), כמו שנועם אמר . לרוב סוגי בירות לא מתאים.

לי אישית אין שום סנן. אני משתמש עם מי ברז כבר שנתיים.

לא הייתה בעיה עד עכשיו.

יום נעים!!!

 

 

מבשלת הבאר

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט