טעות בקריאת הידרומטר

4 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015
היי , שבוע טוב
היום בישלתי 20 ליטר בירה מרכז + גרעינים  למשך חצי שעה
סה"כ 3  קילו רכז חיטה +חצי קילו פילסנר ב15 ד'ק האחרונות
סה"כ בישול 90 דק  
לאחר קירור התירוש והוספת מים ל21 ליטר  לקחתי קריאה עם מצקת 
מלמעלה לא ערבבתי את התירוש בדלי
יצאה לי קריאה של 1.030ב 21 מעלות (גם אם אני מוסיף 0.001 זה עדיין נמוך מאוד ) 
לאחר לקיחת הדגימה הוספתי את השמרים ונתתי ערבוב רציני  כאשר המכסה סגור 
הכל הלך ממש טוב בזמן הבישול והקירור 
זה הגיוני או שפשוט טעות בקריאה? 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם לא ערבבת אז זו טעות בקריאה.

אני יודע כי גם אני עשיתי את הטעות הזו פעם.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

איך אתה תמיד מעודד :)))))  

תודה רבה לך ושבוע טוב :)

 

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

היי ניר. 

מה שעשית, למעשה, הוא הדבר הבא: בדלי התסיסה עירבבת נוזל מרוכז מאוד (התירוש) יחד עם נוזל ללא ריכוז תירוש כלל- המים והקרח. 

תחשוב על זה כמו כוס עם קרח שאתה מוזג עליו תרכיז פטל- הם לא מתערבבים מיד באופן אחיד, נכון? הדבר עוד יותר משמעותי כשאנחנו מדברים על נוזלים בטמפרטורות שונות (הנוזל החם שואף לעלות, ואילו הקר- לרדת, אבל הקרח צף... בקיצור: בלאגן ריכוזים גדול בתמיסה הסופית שבדלי). 

עד שלא תערבב באופן מלא ואיכותי את כל הנוזל- תקבל קריאות צפיפות סוכר שונות מדגימות שילקחו מאזורים שונים, וגם קריאות טמפ׳ שונות. 

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

 

היי יוחאי

בהחלט תיאור מושלם למקרה שלי .

 אני אלמד מכך  :)

תודה על ההסבר