טעמי לוואי בבירת חיטה - מסתבר שאני לא מיוחד

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
One Eyed Captain Brewery's picture

Location

הכלנית
כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/31/2011

במוצ"ש ביקרתי בשרונה מרקט (במיוחד בשביל חנות הבירות) וקניתי שישייה. 

 

2 מתוך השישיה היו בירות חיטה שאת אחת מהן אני מכיר בתור בירה מעולה (שתיתי מהחבית פעם וממש אהבתי). 

כשטעמתי את אותה הבירה שאני מכיר, היה לה טעם לוואי חזק מאוד שקשה לי לתאר.. וזה טעם לוואי שמוכר לי מהפעמים שבהן אני ניסיתי לבשל בירת חיטה. 

מה שהפתיע אותי עוד יותר היה שגם לבירת החיטה השניה שקניתי היה בדיוק אותו טעם לוואי. 

 

הטעם הזה אופייני (מנסיוני) רק לבירות חיטה, כל שאר הבירות אגב היו סבבה.

מה בעצם גורם לטעם לוואי הזה בבירות חיטה? למה גם במבשלות שהן לא חובבניות יש טעם לוואי?

ולמה כששיתיתי את הבירה שאהבתי מהחבית היא הייתה ממש ממש טעימה וכששתיתי אותה מהבקבוק היה לה טעם לוואי?

 

אשמח לתשובות כי אני כבר התייאשתי מלבשל בירות חיטה : \

נ.ב- הייתי רושם את שמות הבירות, אבל אסור.

קובי. 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אולי זה טעם של בירות חיטה בכלל?...


One Eyed Captain Brewery's picture

Location

הכלנית
כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/31/2011

זה לא הטעם של בירות חיטה בכלל... זאת לא הפעם הראשונה שאני שותה בירת חיטה. וגם ציינתי שאת אותה בירה שתיתי מהחבית בלי טעם לוואי ואילו מהבקבוק היה לה טעם לוואי חזק. 

 

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

אסור? איפה?

בכל מקרה- בלי לתאר את טעם הלוואי שהרגשת, יהיה קשה מאוד מאוד לתת לך תשובה הגיונית (לא אתחייב לנכונה, כי אף אחד לא יכול לדעת בוודאות)

One Eyed Captain Brewery's picture

Location

הכלנית
כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/31/2011

טעם לוואי דיי חמוץ... וגם מר אבל לא בצורה טובה..

Location

מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/12/2015

גם לי יצא בבירת חיטה שהכנתי את הטעם הזה שאתה מציין ואני חושב שזה כן משהו רצוי בבירות חיטה.

אני ממש לא מומחה לכן אני לא יכול להרחיב לך מעבר לזה שאחרי יומיים במקרר הטעמים התאזנו יופי ויצאה בירה נפלאה כולל רמיזות עדינות לטעם הזה.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תוכל לתאר את טעם הלוואי המדובר?

 

מעניין לברר את סוג השמרים ואיכות בקרת טמפ התסיסה אצל היצרנים.

 

ובשבילך - כלומר בבית.

גריין ביל: הקפד על לתת פילזנר במתכון ולא פייל אייל, בנוסף לחיטה כמובן

נסה הוקרוז מאש

הגש WLP300 ב-15 מעלות ותן להם לטפס עד 17 גג

24-36 שעות בתוך התסיסה הסר את הגבעות החומות (או חבר צינור במקום נשם שיעשה את זה לבדו) - אולי אחד הגורמים העקריים לטעם לוואי

אחרי שבוע הורד ל-10 מעלות לעוד שבוע ובקבק כרגיל 

(מקור ברו-קייזר)

 

RDWHAHB