אהלן חברים.
כתבה חדשה בבירגיקס- פרוטוקול הקפאת שמרים בגליצרין. לגזור ולשמור.
תודה לתמיר באני.
http://beergeeks.co.il/general/%D7%94%D7%A7%D7%A4%D7%90%D7%AA-%D7%A9%D7%...
אהלן חברים.
כתבה חדשה בבירגיקס- פרוטוקול הקפאת שמרים בגליצרין. לגזור ולשמור.
תודה לתמיר באני.
http://beergeeks.co.il/general/%D7%94%D7%A7%D7%A4%D7%90%D7%AA-%D7%A9%D7%...
האם אפשר לקחת שמרים ישירות ממיכל התסיסה
ולהעביר אותם אל המים עם הגליצרין שהוכנו מראש
לשים במבחנה ולהקפיא?
כדאי מאד לשטוף אותם קודם. אחרת אתה מקפיא גם המון משקע של שמרים מתים, חלבונים ושאריות כשות
עדיף לעשות סטארטר, ולקחת ממנו.
אני נוהג לעשות סטארטר לפני בישול, להגיש את הרוב לבירה, וחלק קטן להקפאה.
מנסיוני ולמיטב הבנתי, אין שום צורך ב-4 שלבי סטארטר כפי שכתוב בפוסט.
שלב ראשון 200 מ"ל, שלב שני 2 ליטר.
היי
כמה לתת אבקתי צריך ב200 מ''ל נוזל
כדי להגיע לגרביטי של 1.020??
הפשרתי מבחנה ואני רוצה להתחיל סטרטר
נ.ב
הבנתי ממך שיש לך שמרי 570 מוקפאים
לצערי אני גר בעמק חפר אז אני לא יודע מתי אוכל לאסוף אותם
תודה
אתה יכול להשתמש בתוכנות מתכונים אונליין כמו ברוארספרינד בשביל החישוב המדוייק אבל יחד של 1:10 הוא לא רע (200 מ"ל מים על 20 גר' אבקה)