מדריך: הקפאת שמרים בגליצרין

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

אהלן חברים. 
כתבה חדשה בבירגיקס- פרוטוקול הקפאת שמרים בגליצרין. לגזור ולשמור. 

תודה לתמיר באני. 

http://beergeeks.co.il/general/%D7%94%D7%A7%D7%A4%D7%90%D7%AA-%D7%A9%D7%...

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

האם אפשר לקחת שמרים ישירות ממיכל התסיסה 

ולהעביר אותם אל המים עם הגליצרין שהוכנו מראש 

לשים במבחנה ולהקפיא?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כדאי מאד לשטוף אותם קודם. אחרת אתה מקפיא גם המון משקע של שמרים מתים, חלבונים ושאריות כשות

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

עדיף לעשות סטארטר, ולקחת ממנו.

אני נוהג לעשות סטארטר לפני בישול, להגיש את הרוב לבירה, וחלק קטן להקפאה.

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

מנסיוני ולמיטב הבנתי, אין שום צורך ב-4 שלבי סטארטר כפי שכתוב בפוסט.

שלב ראשון 200 מ"ל, שלב שני 2 ליטר.

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

היי

כמה לתת אבקתי צריך ב200 מ''ל נוזל 

כדי להגיע לגרביטי של 1.020??

הפשרתי מבחנה ואני רוצה להתחיל סטרטר

 

נ.ב 

הבנתי ממך שיש לך שמרי 570 מוקפאים 

לצערי אני גר בעמק חפר אז אני לא יודע מתי אוכל לאסוף אותם

תודה

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

אתה יכול להשתמש בתוכנות מתכונים אונליין כמו ברוארספרינד בשביל החישוב המדוייק אבל יחד של 1:10 הוא לא רע (200 מ"ל מים על 20 גר' אבקה)